♥ Ibolya oldala  ♥
♥ Ibolya oldala ♥
Peptidek
 
Hozzáadás a Kedvencekhez
 
Internetes munka, távmunka, pénzkereset!!!
 
Számláló
Indulás: 2004-03-21
 
Látogatóim
látotagó olvassa a lapot.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Saját linkgyűjteményem

 
Menü
 
 
Google
Google
 
Videa Videók!
 
Olvasd El!
 

Ibolya-weblapja.gif 

Partnerprogram - Refill-Paradise

Sokallja a tintapatronjai árát? - Kattintson IDE, és ingyen megtanítjuk ÖTÖDÁRON nyomtatni!

Visit this site.

 
 
Cool Slideshows
 
Küldjön tõlünk képeslapot!
 
Órák-naptárak
 
 
 

http://www.top-start.hu/info.php?felh_kod=748

 

 
Húsvét
 
 

 

Katt a képre!

 ibolya1964@tvn.hu

 

 
 
 
Ajándék Tőletek!

Több, mint 20ezer képet találsz

a képtáraimban:

 

Ibolyás ajándékok

Ajándék képek Tőletek

Ajándék képek - Agikacska1 

Ajándék képek - Andoki

Ajándék képek - Azurus

Ajándék képek - Bagolyka

Ajándék képek - Barbara

Ajándék képek - Beggyo

Ajándék képek - Bigdaddy 1

Ajándék képek - Bigdaddy 2

Ajándék képek – Bigdaddy 3

 

Ajándék képek - Bobemama

Ajándék képek - Böbe

Ajándék képek - Budai Anita

Ajándék képek- Csibe és Babuci

Ajándék képek - Csupi

Ajándék képek - Der Alte & Magdi  

Ajándék képek – Edit-Anci46

Ajándék képek - Era és Feri

Ajándék képek - Erika

Ajándék képek - Evamari

 

Ajándék képek - Gyuri és Ibolya

Ajándék képek - Hajni

Ajándék képek - Ildikó

Ajándék képek - Izike

Ajándék képek - Joker44

Ajándék képek - Judit-Magdolna

Ajándék képek - Judit és Kati 

Ajándék képek - Kati és a macsekok

Ajándék képek - Kikkkko

Ajándék képek - Kéki

Ajándék képek - Kismvity

Ajándék képek - Ledim

Ajándék képek - Lincsike

Ajándék képek - LadyLuna

Ajándék képek - Maracska

Ajándék képek - Margit 

Ajándék képek - Margó 

Ajándék képek - Miss V

Ajándék képek - Molnari- Ibolya

Ajándék képek - Moonka 

Ajándék képek - Napsi

Ajándék képek - Nóra- Therasmus

 

 

Ajándék képek - Planett

Ajándék képek – Robi

Ajándék képek - Romy

Ajándék képek - Seiya

Ajándék képek - Sissi

Ajándék képek - Tündérke

Ajándék képek -  Vali

Ajándék képek - Viki

 

Ajándék képek – Nyulmami

Ajándék képek – Funlista 1

 

Ajándék képek – Funlista 2

 

Ajándék képek – Funlista 3 

 

Ajándék képek – Funlista 4 

 

Ajándék képek – Bigdaddy 4- Érdekes felhők

 

Ajándék képek – Bigdaddy  5

Ajándék képek –

 
Képeim - Még TÖBB!!!

 

Folyamatosan fog bővülni!

Képeim

Képtáram - Tvn.hu

Mano ballagása 2006.06

Cicánk Arokh-2007.03-04hó

Cicánk Arokh-2007.05-06hó

Debreceni Állatkert 2006.05.01

Sárospatak-2006.08.05

Sárospatak-2006.08.06

Sárospatak-2006.08.07

Sárospatak-2006.08.08

Sárospatak-2006.08.09

Sárospatak-2006.08.09-Cica

Sárospatak-2006.08.10

Sárospatak-2006.08.11

Sárospatak-Kollégium-udvar

Sárospatak-Nagykönyvtár

Osztálytalálkozó 07.11.17

Debrecen-saját fényképek

Debr. Virágkarnevál 2007

Tehén Parádé Debrecen

Debrecen

 

Én próbálkozásaim

Saját készítésű vízes kép

Állatkák

Avatarok

Avatarok 2

Baby 1 mozgó

Emberek - Animáció

Emberek+vegyes Animáció 2

Csajok-nők

Étel-Ital

Fantázia

Festmények, Régi képek

Garfield-Képregénykék

Ikonok

Járművek-Animáció

BÚÉK

Halloween 1

Halloween 2

Halloween 3

Húsvét 1 mozgó

Húsvét 2 mozgó

Húsvét 3

Humor

Karácsony-Állatkák

Karácsony-Baba

Karácsony-Csengő, dísz

Karácsony-Elválasztó

Karácsony-felírat, smiley

Karácsony-Fenyőfa

Karácsony-Gömb

Karácsony-Hóember

Karácsony-Mikulás

Karácsony-Rénszarvas

Karácsony-Vegyes

London - Átvett képek

Manók

Nap, föld, csillag, hold

Penny Parker

Portálhoz-Virág díszek

Portálhoz-Weblap díszítés 

Portálhoz-Állatos fejléc

Portálhoz-Baba, nő fejléc

Portálhoz-Mozgó fejléc

Portálhoz-Szerelmes fejléc

Portálhoz-Virág fejléc

Portálhoz-Vendégkönyv

Portálhoz-Felírat-E-mail

Portálhoz-Felírat-Hello

Portálhoz-Felírat-I Love

Portálhoz-Felírat-Köszi

Portálhoz-Felírat-Napszak

Felíratok - Név

Felíratok - Név - Ibolya

Portálhoz-Felírat-Vegyes

Portálhoz-Felírat-Welcome

Portálhoz-Háttér-Disney

Rajzfilm hősök

Rózsa

Rózsa csokor

Térhatású utcai grafikák

Valentin-Szerelem

Valentin- Szerelem mozgó1

Valentin- Szerelem mozgó2

Valentin-Szív mozgó

Várak, kastélyok

Virágaim

Virág animáció - Csokor

Virág animáció - kék

Virág animáció - Rózsa

Víztükör-állatos

Víztükör-Baba, nő

Kép-táram - Coffeecup

Sztár fotóim - Coffeecup 

Háttérkép gyűjteményem - Kép.tár.hu 

Háttérképek - Állatok

Háttérképek - Fantasy

Háttérképek - Virág

Háttérkép - All Cartons'

Háttérkép - Abstract

Háttérkép - Járművek

 

 

 
 

 

 

Szexi képek 1 

Szexi Csajok - Sztárok 1.

Szexi Csajok - Sztárok 2.

Szexi Csajok - Sztárok 3. 

Szexi Csajok - Sztárok 4.

Szexi Csajok - Sztárok 5.

Szexi Csajok - Sztárok 6.

Szexi Csajok - Sztárok 7.

Szexi Csajok - Sztárok 8.

Szexi Csajok - Sztárok 9.

SzexiSztár-Angelina Jolie

SzexiSztár-Cameron Diaz

SztárCatherina Zeta-Jones

SzexiSztár-Cindy Crawford

Sztár-Claudia Schiffer

SzexiSztár-Courtney Cox

Sztár-Cristina Aguilera

Sztár-Drew Barrymore

Sztár-Elizabeth Hurley

SzexiSztár-Halle Berry

Sztár-Heather Locklear

SzexiSztár-Heidi Klum

Sztár-Jennifer Aniston

Sztár-Jennifer Lopez

Sztár-Julia Roberts

SzexiSztár-Josie Maran

Sztár-Kelly Brook

SzexiSztár-Kim Basinger

SzexiSztár-Naomi Campbell

 

 

 

Sztárok - Alicia Silverstone

Sztárok - Alyson Hannigan

Sztárok - Amy Weber

Sztárok - Anastacia

Sztárok - Andie MacDowell

Sztárok - Anna Kournikova

Sztárok - Ashley Judd

Sztárok - Audrey Hepburn

Sztárok - Bridget Fonda

Sztárok - Britney Spears

Sztárok - Brooke Shields

Sztárok - Calista Flockhart

Sztárok - Catherine Bell

Sztárok - Charisma Carpenter

Sztárok - Christina Applegate

Sztárok - Christina Milian

Sztárok - Christina Ricci

Sztárok - Eva Longoria

Sztárok - Eva Longoria 2.

Sztárok - Elisabeth Shue

Sztárok - Famke Janssen

Sztárok - Geri Halliwell

Sztárok - Gillian Anderson

Sztárok - Gina Gershon

Sztárok - Gwyneth Paltrow

Sztárok - Helen Hunt

Sztárok - Holly Valance

Sztárok - Isabella Rossellini

Sztárok - Isla Fisher

Sztárok - Jamie Lee Curtis

Sztárok - Jennifer Connelly

Sztárok - Jennifer Garner

Sztárok - Jennifer Jason Leigh

Sztárok - Jennifer Love Hewitt

Sztárok - Jennifer Tilly

Sztárok - Jeri Ryan

Sztárok -Jessica Alba

Sztárok - Jessica Simpson

Sztárok - Lara Flynn Boyle

Sztárok - Lindsay Lohan

Sztárok - Lindsay Lohan 2. 

Sztárok - Lindsay Lohan 3.

Sztárok - Jodie Foster

Sztárok - Josie Bissett

Sztárok - Julia Ormond

Sztárok - Julianne Moore

Sztárok - Kate Beckinsale

Sztárok - Kate Hudson

Sztárok - Kate Winslet

Sztárok - Katie Holmes

Sztárok - Keira Knightley

Sztárok - Krista Allen  

Szárok - Rihanna

 

 

Ajándék Tőletek! 2
Tartalom
 
Szabadidőre

 

 

 

Kivágó

Légy Activ!

Rajzolás segítő

ABC - Kifestő

Állatok 1 - Kifestő

Állatok 2 - Kifestő

Angyal - Kifestő

Biblia - Kifestő

Bogár, rovar - Kifestő

Cica, kutya - Kifestő

Cirkusz - Kifestő

Család - ember - Kifestő

Dental - Kifestő

Earth - Kifestő

Égitestek - Kifestő

Egyiptom - Kifestő

Épület - Kifestő

Étel - Kifestő

Fantasy - Kifestő

Halloween - Kifestő

Húsvét - Kifestő

Japán - Kifestő

Járművek - Kifestő

Karácsony - Kifestő

Kivágó

Légy Activ!

Ló - Kifestő

Maci - Kifestő

Madarak - Kifestő

Mandala - Kifestő

Mese figurák 1 - Kifestő

Mese figurák 2 - Kifestő

Mese figurák 3 - Kifestő

Mese figurák 4 - Kifestő

Mese figurák 5 - Kifestő

Rajzolás segítő

Összehúzgálós - Kifestő

Sárkány, dino - Kifestő

Színes képek - kicsi

Szülinap - Kifestő

Üvegfestés

Üvegfestés - kicsi képek

Üveg matrica képek

Vegyes - Kifestő

Virág - Kifestő

Vízi állatok - Kifestő

 
 
Videó: Csajok a fodrásznál és az ablakmosó
 
óra
 
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Írógép
 
Egérkövető
Az új egérkövető 
 
Virágeső
 
SMS-hirdetőfal
 
1Konyhai praktikák

1,Brokkoli párolás legegyszerűbb módja: Jénai aljára 1-2 evőkanálnyi enyhén sózott víz. Bele a rózsáira szedett, 1-2 cm száras brokkoli. Lefedve 6-8 perc alatt pont ideális állagúvá puhul a mikróban.

2,A rántott hús puha lesz, ha a zsírból kiszedve hideg vízbe mártod, majd lecsöpögteted, végül lefedve tárolod tálalásig.
3,Nem esik össze a piskóta, ha a sütő ajtaját egy résnyire nyitva hagyod. Támaszd ki egy hurkapálca-darabbal!

4,A rozsdafoltot a ruhából citromlével lehet eltüntetni. A foltra friss citromlevet csepegtetünk, megdörzsöljük. A folt a szemed láttára tűnik el.

5,Szárnyasok sütésénél, akár zsirral, akár vajjal öntözésnél nagyon célszerű egy kis szalicilt tenni a zsiradékba. Ez ropogóssa teszi a sültet.
6,A kifacsart, félbevágott citrom héját lefagyasztom, így sütikbe könnyű belereszelni.

7,Ha a karfiol főzővizébe kevés tejet teszel, akkor szép fehér marad!

8,A tojáshab nem esik össze, ha kevés cukrot keverünk bele, mielőtt teljesen felvernénk!

9,Ha száraztésztát főzünk, tegyünk a a főzővízbe egy kanál olajat, így nem fog összeragadni a tészta!

10,A dióbél vagy mandulabél könnyen hámozható, ha előtte pár percig forró vízben áztatod!

11,Sütés közben gyertyát gyújthatunk, így a kellemetlen szag nem terjeng a lakásban.

12,Gombát csak sértetlen zománcú edényben főzzünk, mert a hibás zománcú edényben a gomba nemcsak megsötétedik, hanem kellemetlen fémes ízt kap!

13,A csülök vizét ne öntsd ki, jó a bab- és lencsefőzelékhez. Fagyasztva is eltartható.

14,Nem fogyott el a pezsgő? Sebaj. Elég, ha beleteszünk egy kanalat az üvegbe és betesszük a spájzba. Amikor fogyasztani akarjuk, betesszük a hűtőbe. Benne marad a buborék.

15,A citrom friss marad, ha lefordítva tesszük be a hűtőbe.

16,Vagódeszkát, fakanalat soha ne tegyünk nedvesen meleg helyre,mert meggörbül száradás közben.
17,A puding nem bőrösödik meg, ha tálba öntés után egy kanál cukorral megszórjuk.
18,A kenyértartóban jó szolgálatot tehet egy pár rizsszem vagy kockacukor. Jó nedvszívó.

19,Ha húst klopfolsz, takard le egy fóliával vagy zacskóval, nem fog röpködni a rost szanaszét.

20,A piskótatészta akkor lesz puha, és marad napokig is puha, ha egy pohár tejfölt vagy egy kis tejet keverünk bele.

21,Fagyasztott bogyós gyümölcsöt (meggyet, ribizlit) hagyjuk a nejlon zacsiban, és jó meleg vízbe téve olvasszunk ki (ha meghűlt cseréljük), így nem töpped össze.

 22,Amennyiben marad liszted, felvert tojásod és zsemlemorzsád a panírozás után, ne dobd ki! Keverd össze, pici tejjel vagy szódavízzel hígithatod. Rövid idő múlva kanállal szaggasd bele a forró olajba! Nagyon finomra megsül, nálunk a családban "cuci" a neve, igen népszerű.

23,Sokkal ízletesebb lesz a rántott hús, ha néhány órával korábban besózod, folpackkal letakarod, s a hűtőbe rakod.

24,Maradék cukros darált diót vagy mákot nem dobj ki! Tedd alufóliába, a fagyasztóban hónapokig eláll, nem fagy meg, nem avasodik meg, bármikor "feljavíthatsz" vele egy kis maradék tésztát, palacsintát!

25,Őrölt pirospaprikát sohase tárolj fehér üvegben, mert hamarosan elveszti szép színét!

26,A palacsinta tésztájába keverj 2-3 evőkanál olajat /mennyiségtől függően/, az első palacsinta alá még öntesz olajat, a többi megsül a tésztájában lévő olajjal!

27,Vigyázz, a palacsinta tésztájának összeállításánál kevés cukrot rakj bele, mert különben leragad a palacsintasütő aljára, aztán darabokban szedheted ki!

28,A petrezselymet jól megmosva, apróra vágva az utolsó pillanatban teszem hozzá az ételhez. Friss és üdítő íze, illata így megmarad, nem beszélve magas vitamintartalmáról!

29,A daragaluska tésztájába mindig teszek egy gondolatnyi sütőport. Így sokkal finomabb, "remegősebb" lesz ez a kiváló levesbetét!

30,Bármilyen húslevesbe tegyél jól megmosott vöröshagymát, héjastul! Csodálatos színt kölcsönöz levesednek, a főzés befejeztével el lehet távolítani belőle.

31,A tengeri halat tedd néhány órára enyhén sós, fokhagymás tejbe. Használat előtt öntsd le róla a tejet, itasd le róla a nedvességet, s máris panírozhatod, sütheted. Finom, omlós sült hal lesz a jutalmad!

32,Kelt tésztára soha ne nyiss ablakot! Bármennyire meleged van, a finom sütemény reményében tűrnöd kell a "trópusi" konyhát! Egyébként egy lapos, ehetetlen masszát kapsz!

33,2Száraz babot érdemes nagyobb mennyiségben vásárolni! Adagonként fagyaszd le, így megakadályozod a zsizsikesedését!

34,Kávézaccot soha ne önts ki! A virágföldre simítva táplálja a növényeket, az eldugult lefolyót pedig ismét "átjárhatóvá" varázsolja!

35,Hús panírozásakor, ha úgy találod, kevés a prézlid, nyugodtan hozzákeverhetsz a zsemlemorzsáboz egy kevés lisztet!
36,Sót mindenfajta sütemény tésztájába kell tenni, még az édes tésztába is, mert enélkül nem lesz finom!

37,Sose fagyassz le olyan ételt, ami krumplit vagy tejfölt tartalmaz!

38,Az élesztőt mindig langyos tejbe tegyed! Pici cukorral, amelyet a tejbe teszel, elősegíted az élesztő "felfuttatását".

39,Töltött káposzta készítésekor béleld ki az edényt hajszálvékonyra szelt szalonnadarabokkal! Így nem ragad le az étel az edény aljára, és még az íze is finomabbá válik!

40,Ne legyen a bejgli tölteléke nagyon folyós állagú, mert menthetetlenül kireped a finomság, és kanállal kell a tepsiből kiszedni!

41,A narancs héját ne dobd ki! Tedd a radiátorra! Kellemes, ünnepi illatok terjengenek hamarosan az egész lakásban!

42,Keménytojás készítésekor rakj a főzővízbe egy pici sót, a gázról levéve hideg vízben pihentesd pár percig. Sokkal szebben le tudod szedni a tojáshéjat.

43,Leveseket, pörkölteket csak akkor sózd, ha már félig megfőtt! Így sokkal hamarabb puhul meg.

44,Mákot fele-fele arányban a kávédarálóban is lehet őrölni. Önmagában be ne tedd, mert tönkre teheti a masinádat!

45,Mi a legegyszerűbb módszer, hogy megállapítsd, használható-e még a tej? Egy kávéskanálba önts belőle, rakd a gázláng fölé. Ha felforr, használhatod, ha már ott összemegy, dobd ki az egészet!

46,Amikor szezonja van, felszeletelek 2-3 kg zöldpaprikát. Adagonként folpackba rakom, lefagyasztom, és télvíz idején használom pörkölt ízesítésére.A paradicsomokat darabonként ugyanígy lefagyasztom!

47,A tojásokat mindig mosd meg felhasználás előtt! Számtalan kórokozó tapad meg rajta, amelyek óhatatlanul az ételbe kerülhetnek!

48,A hűtőt langyos ecetes vízzel mosd át olvasztáskor. Fertőtlenít és a kellemetlen szagokat is eltünteti!

49,Haszálat előtt a citromot görgesd meg egy kicsit az asztal lapján, így lédúsabb lesz. Ha csak pár cseppet akarsz felhasználni, megmosása után szúrjál bele kötőtűt, úgy nyomd ki a levét. A maradékot csavard alufóliába.

50,Lágy sajtot könnyebben tudsz reszelni, ha rövid időre beteszed a fagyasztóba.

51,Ha nagyon savanyú a káposztád, egy kissé öblítsd át friss vízzel!

52,Félbevágott citromra tegyél alufóliát, tedd a hűtőbe! Néhány napig felhasználató teába.

53,Reszelt almára rögtön csepegtess frissen facsart citromlevet. Így megakadályozod, hogy megbarnuljon!

 54,A vöröshagymát felszeletelés előtt tedd hideg vízbe. Így nem csurog a könnyed, amikor felszeleteled.

55,A krumplit mindig hideg vízben tedd fel főni! A vitaminok, ásványi sók így kisebb mértékben oldódnak ki belőle. A főzővizet ne öntsd ki! Több étel készítésénél is felhasználható.

56,Ha újburgonya-pucolás után barna lett a kezed, citrompótlóval dörzsöld, az viszi le csak igazán.

57,Amikor "kloffolod" a rántanivaló hússzeleteket, tégy a deszka alá több rétegben öszehajtott konyharuhát, így nem tudja meg a szomszédasszonyod, mit főzöl ebédre!

58,A tészta főzővizébe pár cseppnyi olajat öntsünk, így nem ragadnak össze a tészta szálai!

59,Ha a szalonnát kevés zsiradékban kezded el sütni, nem lesz büdös-füstös az egész lakás.

60,Egy régi fogkefével nagyon könnyen el lehet mosni a sajtreszelőt!
61,Nem ég le a tejbegríz, ha főzés előtt egy kis vizet töltünk az edénybe.

62,Nem szárad meg a sültburgonya, ha nem sózzuk meg közvetlen sütés után

63,A tojás főzővizébe pár csepp ecetet teszek, így - ha felreped a tojás - sem folyik ki.

64,Ahhoz, hogy a kocsonyalé biztosan megdermedjen, a főzés megkezdésekor a húsokkal együtt 3-4 db csirkelábat teszek a lébe. Biztos siker és nem kell zselatint használni.

65,Ha valamilyen étel megfogja az edényt, áztasd be citromos vízzel pár órára, szépen leoldja az elszíneződést.

66,Nagyobb sütés-főzések idején a gáztűzhelyet védjük alufóliával, így megkímélhetjük magunkat a tűzhely súrolásától.
67,Az ecet a konyhában nem csak ételkészítéshez jó. Remek fertőtlenítő! A műanyag edények színének visszaadója, de bármilyen folyékony mosogatószerhez adva, csillogó edényeket varázsolhatunk vele. A nagymamámtól tanultam, nem újdonság!

68,Ha nincs a konyhában zabkorpa, zabpehely is megteszi, ha ledarálod.

69,Ha a vörösbor a textíliára csöppen, szórj rá sót, hagyd állni egy ideig, és csak azután mosd ki - a folt nyomtalanul el fog tűnni!

70,Ha néhány karikára vágott burgonyaszeletet teszel a leégett pecsenye levébe, akkor az magába szedi az égett ízt.

71,Nem fröcsköl az olaj sütés közben, ha egy pici sót szórsz bele.

72,Ha zsírfolt vagy paprikás folt kerül a ruhára, szőnyegre, babahintőport kell rá szórni, és utána kb. egy óra múlva a ruhát ki lehet mosni. Szőnyegnél ismeretlen foltra is jó, este behintőporozzuk, reggel kiporszívózzuk, és tökéletes.

73,A leveseket, pörkölteket mindig a főzési idő felénél sózzuk, mert így hamarabb magfő a hús.

 74,Margarint alufóliába csomagolva hónapokig tárolhatunk a fagyasztóban, minőségi károsodás nálkül.

75,Rántott hús készítésekor a felvert tojásba öntsünk egy kevés olajat. Ezzel megakadályozzuk, hogy a "bundája" idő előtt leváljon, elősegítjük a panír megtapadását!

 76,Alufóliába vagy folpackba csomagolva hónapokig eláll az élesztő a fagyasztóban. Ha szükséged van rá, néhány órával felhasználás előtt tedd ki a szobahőmérsékletű konyhába.

77,Az ételbe a pirospaprikát sosem a főzés kezdetén tegyük bele, mert megég és keserű lesz.

78,Nem fut ki az olaj sütéskor, ha száraz kenyérdarabot teszel bele.

79,Ha főtt krumpli maradék van, egy kis olajon vagy vajon dinsztelj egy fej vöröshagymát és a krumplit forgasd bele, egy kicsit pirítsd össze. Nagyon finom. Olyan, mintha akkor főzted volna a krumplit.

80,UHT tejből ne akarj aludttejet készíteni, mert sohasem fog megaludni, csak megromlik. Gyenge minőségű zacskós tejből sem lesz jó, több lesz a savója, mint a megszilárdult rész.

81,A forró rántást mindig előbb hideg vízzel keverjük össze, így adjuk az ételhez. Nem csomósodik össze.

82,Könnyen készíthetünk habarást befőttesüvegben. Rakj bele mindent, csavard rá a tetőt, jól rázd össze, és máris öntheted a kajára!

83,Tegyünk a hűtőbe egy kis tálka sót. Kiváló szagtalanító és nedvesség szívó.

84,A hűtő szagtalanításához és tisztításához a legyegyszerűbb - és nem utolsósorban természetbarát - az ecet. A leengedett és kiszáradt hűtőt át kell törölni egy tiszta, ecetes ruhával.

85,A felbontott pezsgőből nem megy ki a szénsav, ha az üvegbe egy evőkanalat lógatsz bele.

86,Brokkoli párolás más módon: a szárát 5-10 perccel előbb kell elkezdeni párolni, mint a rózsát, így egyformán lesznek tetszőlegesen félkemények vagy puhák.

87,A forró rántást mindig előbb hideg vízzel keverjük össze, így adjuk az ételhez. Nem csomósodik össze.

88,Ha összemegy a krém, egy csepp olajat kavarj bele, és újra sima lesz.

89,Az elsózott levesbe főzz bele néhány szem hámozott burgonyát, magába szívja a só egy részét.

90,Bebarnult üvegpoharakat legfényesebbre és legtisztábbra egy marék durva sóval tisztíthatunk, jól átsúrolva kívül-belül.

91,A rizst föl lehet melegíteni. Miután a maradékot 3?4 napig a hűtőszekrényben, vagy akár hat hónapig a mélyhűtőben tartottuk, forró víz fölött, szűrőn átgőzölhetjük.

92,Ropit magunk is készíthetünk. Ha félbarna kenyérdarabokat aranysárgára pirítunk a sütőben, fokhagymával bedörzsöljük, sózzuk, borsozzuk őket, és olívaolajat csöpögtetünk rájuk, már kész is a borhoz kiváló rágcsálnivaló.

93,A só tisztítja a sütőt. Ha valami kifutott, azonnal sót kell rászórni, majd ami odaégett, kihűlt állapotban könnyedén letörölhető.
94,A kömény elveszi a káposztaszagot, nem lesz tele vele főzéskor az egész lakás. Ha a köménymagot nem akarjuk aztán megenni, külön kis zacskóba rakva tegyük a káposztához.

95,Ha megpörkölöd a diót, mogyorót, ízük erőteljesebb lesz, ezért kevesebb is elég ugyanannyi süteményhez.
96,Tedd a vágódeszkát fél-egy percre mikrohullámú sütőbe (a legerősebb fokozatra). Ha befér, fakanalat és egyéb faeszközt is fertőtleníthetsz így.
97,A megavasodott vajat forralt, szobahőmérsékletű tejjel és egy kevés sóval keverd össze, így visszanyeri ízét.
98,Nem kunkorodik fel sütés közben a szalonna, ha villával megszurkáljuk.
99,A halat könnyebb pikkelyeitől megtisztítani, ha előtte rövid időre forró vízbe teszed.
100,A konzervmaradékot ne hagyd a dobozban. Tedd üvegtálba, így hosszabb ideig tárolható a hűtőben.
101,Nem ragad össze a tészta, ha a főzővízbe literenként egy evőkanál olajat teszel.
102,Ha a reszelt citromhéjat porcukorral összekevered, és jól záródó üvegbe teszed, hónapokig is eláll.
103,A fokhagymagerezdet könnyű szétnyomkodni, ha előtte kicsit megsózod.
104,A tojást tompa végével lefelé rakd a hűtőbe ? tovább marad friss.
105,Puha lesz a marhahús, ha sütés előtt két nappal bekened napraforgóolajjal, és lezárva beteszed a hűtőszekrénybe.
106,Tovább marad friss a kenyér, ha hűtőszekrényben tárolod.
107,Az epret előbb mosd meg, és csak utána szedd ki a szárát. Különben könnyen összetörik.
108,A túl érett paradicsomot ne dobd ki: forrázd le, hámozd meg, és fagyaszd le. Később felhasználhatod szósz vagy gulyás készítéséhez.
109,A sült burgonya nem lesz zsíros, ha az olajba egy evőkanál ecetet teszel.
110,A sárgarépa puhább és finomabb lesz, ha a főzővízbe kevés vajat is teszel.
111,Az apróra vágott petrezselyem zöldjét csak akkor tedd az ételbe, ha már levetted a tűzről. Így az íze zamatosabb lesz, és a vitaminok sem mennek veszendőbe.
112,Nem csomósodik meg a rántás, ha előzőleg kicsit megsózod.
113,Könnyebb meghámozni a kemény tojást, ha enyhén sós vízben főzöd, vagy főzés után azonnal hideg vizet öntesz rá.
114,Tejforralás előtt az edényt mindig öblítsd ki hideg vízzel, így nem ég le az alja.
115,Biztos lehetsz benne, hogy friss a kacsa vagy a liba, ha a mellcsontja hajlítható.
116,Gyorsabban (körülbelül harminc-negyven perc alatt) megfő a lencse, ha előzőleg egy éjszakára hideg vízbe áztatod.
117,Az állott pezsgő felfrissül, ha néhány szem mazsolát teszel az üvegbe. Cukortartalma jóvoltából ugyanis szénsav képződik. Az ital íze nem változik.
118,Főzés után a konyhaszag gyorsan eltüntethető, ha egy késhegynyi kávét szórsz a főzőlapra.
119,Ha a rozsdamentes edény aljára ráég az étel, önts bele egy kis ecetet, forrald két percig. Súrolás nélkül eltávolíthatod a foltot.

120,A felszeletelt padlizsánra tegyél citromlevet és sót. Harminc percig hagyd állni. Puha és omlós lesz.

121,Zsírfolt került a ruhádra? Szórj rá burgonyalisztet, és hagyd rajta néhány percig. Később csak le kell kefélni.
122,A sütemény tovább marad friss, ha a tésztába egy hámozott almát is reszelsz. Az ízén nem változtat!
123,Ha a karfiol főzővizébe kevés szódabikarbónát is teszel, szép fehér marad.

124,Ha puha sajtot veszel, és szeretnéd lereszelni, előtte dugd pár percre a mélyhűtőbe. Könnyebben boldogulsz majd vele.
125,Ha megkeményedett a sajt, puhítsd meg tejben. Ezután reszeld le, remek lesz például melegszendvicsekhez.
126,Tegyél kevés lisztet egy puha rongyra, és azzal fényesítsd a krómtárgyakat.
127,Nem lesz olyan erős íze a tormának, ha kevés tejszínt vagy reszelt almát keversz hozzá.
128,Nem bőrösödik a puding, ha a frissen főzött, forró pudingra kevés cukrot hintesz.
129,Ha leragadt a palacsintatészta, keverj hozzá darát, és készíts császármorzsát. Öntsd le lekvárral, és már tálalhatod is.
130,Az elsózott levesbe késhegynyi szódabikarbónát tegyél.
131,A kelt tészta akkor sikerül a legjobban, ha a hozzávalók egyforma hőmérsékletűek (langyosak). Csak meleg helyen dagassz, és ott, ahol nincs huzat.
132,A tűzhely főzőlapjáról ecettel vagy citromlével lehet eltávolítani a zsírfoltokat. Ha egyik sincs otthon, használj sót: a még meleg koszos részt szórd be vele, majd újságpapírral dörzsöld át.
133,Ha a kakaóport üvegedényben tárolod, tovább megmarad az íze.
134,A tejen forralás után sem képződik hártya, ha nyersen kevés cukrot teszel bele, állandó kevergetés mellett forralod, majd hideg vízbe állítva hűtöd ki.

135,A só a tartóban nem keményedik meg, ha néhány szem rizst keversz hozzá.

136,Almát és körtét ne tegyen egymás mellé a gyümölcsös kosárba. Olyan gázokat bocsátanak ki, amelyek hatására hamar megfonnyadnak.

137,,A nyers és a főtt tojást úgy lehet egymástól megkülönböztetni, ha asztalon megforgatod őket. A nyers rögtön megáll, a főtt pedig tovább gurul.

138,A zacskós tejet felnyitás előtt rázd fel, hogy az oldalán lerakódott A- és D-vitamin könnyen fellazuljon.

139,A nyers burgonya aranyozott képkeretek tisztítására is kiváló. A megfeketedett felületet mindig vágd le, és a tiszta résszel folytasd a műveletet

140,A mélyfagyasztott hal friss ízt kap, ha tejben olvasztod fel.

141,Tortát, kalácsot és friss kenyeret forró vízbe mártott késsel szeletelj.

142,A vágott virág nem fog később sem rothadt szagot árasztani, ha a vízébe cukrot teszel.

143,A megbarnult burgonya visszanyeri színét, ha a főzővízbe néhány csepp ecetet öntünk.

144,A liptói túró és a gomolyasajt sokáig friss és ízletes marad, ha borba áztatott vászonba csomagoljunk.

145,A mosogatószerből dupla mennyiséget kapsz, ha fele-fele arányban felöntöd ecettel.

146,A gyümölcsökből a legtöbb tápértéket a szervezet úgy tudja hasznosítani, ha a kora reggel, éhgyomorra fogyasztod őket.

147,Az összegyúrt tészta nyújtásakor már ne használj túl sok lisztet, mert megváltoztatja az összetevők arányát.

148,4A tök nem fő szét, ha hámozás után rövid időre ecetes vízbe teszed.
149,Hal- és hagymatisztítás után nedves sóval moss kezet, elveszi a kellemetlen szagot.

150,Az élesztőt ne tedd túl meleg tejbe, mert elpusztulnak a benne lévő gombák, és nem kel meg a tészta.

151,Az üvegbe száradt mustárra önts kevés ecetes-cukros vizet. Másnapra ismét használható lesz.

152,Ha eldugul a mosogató, önts éjszakára két deci ecetet a lefolyóba. Reggel engedd tele forró vízzel, majd húzd ki a dugót.

153,A mosogató lefolyója tiszta marad, ha időnként háztartási szódát szórsz bele, és leöntöd forrásban lévő vízzel.

154,A zöldségek főzővizét ne öntsd ki (sok értékes tápanyag és vitamin található benne). Felhasználhatod levesekhez, főzelék készítéséhez vagy rántás hígításához.

155,A süteményhez és desszertekhez otthon is készíthetsz tortareszeléket: érdemes olcsóbb csokoládét venni, és otthon lereszelni.

156,Az ellágyult mák- és diótöltelékhez, gesztenyepüréhez keverj finomra tört vagy darált édes kekszet ? felszívja a nedvességet. Ha nincs otthon keksz, adj zsemlemorzsához kevés rumot, és azzal dolgozd össze a pürét vagy a tölteléket.

157,A megfeketedett kés visszanyeri eredeti fényét, ha egy szelet krumplival átdörzsölöd.
158,A kocsonyát nagyon lassú tűzön főzd, nehogy zavaros legyen, és a habját időnként szűrőkanállal szedd le. Ha megfőtt benne a hús, tedd az edénnyel együtt hideg helyre, amikor kihűlt, szedde le a zsírját. Utána újra forrósítsd fel, és leszűrve tedd tányérokba.

159,Ha nem alszik meg a kocsonya, akkor vagy tovább kell főzni, vagy tegyél bele kis zselatint. A zselatint hideg vízben keverd el, majd ha feloldódott, öntsd a kocsonyaléhez.

160,A halszag eltávolítható az edényről, evőeszközről, ha forró, ecetes vízben mosogatod el őket.

161,A rántott hal pikáns ízt kap, ha a zsemlemorzsába kevés reszelt sajtot is keversz.

162,A mandula nem ugrik el olyan könnyen aprítás közben, ha kevés cukrot szórsz a vágólapra.

163,Nincs otthon porcukor a süteménysütéshez? Nem katasztrófa: darálj finomra kristálycukrot kávédarálóban.

164,A sütésből megmaradt élesztőmaradékot tedd a növények locsoló vízébe - kiváló tápoldat a cserepes virágokhoz.

165,Életlen a késed? Húzd végig egészen laposan egy agyag virágcserép szélén.

166,Nem szárad ki az egyben sült hús, ha rövid időre forrásban lévő vízbe mártod, leszárítod, és csak utána sütöd meg.

167,A megmaradt tésztát vagy rizst ne dobd ki. Adagolva tedd a mélyhűtőbe: később jó lesz levesbetétnek.
168,Mielőtt habcsókhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vered, tegyél hozzá csipetnyi sütőport. Így a sütemény különösen laza és magas lesz.
169,Mikor jó a sütőpor? Tegyél belőle késhegynyit hideg vízbe. Ha kis buborékok jönnek fel a tetejére, használható. Ha viszont erősen pezseg, inkább dobd ki.

170,Szúrj narancsokba szegfűszeget, és tedd őket tányérra - csodálatos illatú lesz a lakás.

171,Ha távoli rokonnak vagy ismerősnek szeretnél törékeny ajándékot küldeni, tedd pattogatott kukorica közé - ugyanúgy véd, mint a hungarocell, és vicces is.

172,A makacs tealerakódás eltűnik a csészéből és kancsóból, ha sót teszel bele, és utána súrolod.

173,Egy pohár forralt bor (2 dl) 170 kalóriát tartalmaz. Sokkal kalóriaszegényebb, és ugyanolyan finom: egy csésze meleg teába tegyél három evőkanálnyi vörösbort és édesítőszert. Csak 29 kalória lesz benne!

174,Lényegesen lassabban ég a gyertya, ha az első használat előtt néhány órára a fagyasztóba teszed.

175,A tejszínt dúsíthatod fele rész keményre vert tojásfehérjével. Így evőkanálnyi tejszínben csak 22 kalória található. 

176,A brokkoli rózsái hamarabb puhulnak, mint a szára. Ezért főzés előtt vágd be a szárait hosszában.

177,A sonka levágott zsíros szélét tedd félre a hűtőben, és apróra vágva használd fel például sült krumpli készítéséhez.

178,Pikáns ízt kap a marhasült, ha a főzés előtti este bedörzsölöd mustárral.

179,Nem fog könnyezni a szemed, ha a tormát fagyasztott állapotban reszeled le.
180,A kukorica megőrzi szép sárga színét, ha a főzővízbe néhány csepp citromlét is teszel.

181,A felvágott zöldséget ne áztasd vízben, mert a sérült sejtekből kioldódik a vitamin. Inkább egészben mosd meg, és csak utána szeleteld fel.

182,Hamarabb megalszik a tej, ha literenként egy evőkanálnyi tejfölt teszel bele, jól összekevered, majd meleg helyre állítod.

183,Sokáig marad friss az élesztő, ha alkoholba mártott rongyba csavarod.

184,Ha a fánk tésztájába víz helyett sört vagy szódavizet teszel, rendkívül laza és könnyű lesz.

185,A keményre száradt mazsolát áztasd rumba vagy cukorszirupba.

186,Nem marad halszagú a kezed, ha főzés után bedörzsölöd sóval vagy ecettel.

187,Nem avasodik meg az olívaolaj, ha az üvegbe egy szem kockacukrot teszel.

188,Könnyebben vághatod a húst vékony szeletekre, ha előtte rövid időre a mélyhűtőbe teszed.
189,Nagyon jóízű majonézt készíthetsz, ha keversz hozzá kevés édesítetlen tejszínt is.

190,A kemény kenyeret csomagold tíz percre vizes rongyba, majd vedd ki belőle, és tedd öt percre 180 fokra melegített sütőbe.

191,A hosszú tárolástól megráncosodott krumplit tedd hideg vízbe. Egy óra múlva ismét "friss" lesz.

192,Szeretnéd, ha pikánsabb lenne a tojásrántotta? Sütés előtt adj hozzá tojásonként teáskanálnyi reszelt parmezánt vagy emmentálit.

193,Sose tárold egy helyen almával vagy paradicsommal a petrezselymet, mert megsárgul és elrohad.

194,Ha felverés előtt kevés citromlevet vagy csipetnyi sót teszel a tojásfehérjébe, a hab nem esik össze.

195,Ne öntsük ki a rizs főzővizét, mert kiváló mártások sűrítésére.

196,A torta nem csúszkál a tálon, ha cseppnyi mézzel hozzáragasztjuk.

197,Ne öntsük ki a tojás főzővizét. Hűtsük le, majd öntözzük vele a virágokat. A tojáshéj tápanyagai ugyanis jót tesznek a növényeknek.

198,A palacsinta finomabb és könnyebb lesz, ha a tejet fele rész szódavízzel keverjük, és a tésztát fél órát pihentetjük.

199,Ha bármilyen kicsi kenyérvég vagy péksütemény megmarad, érdemes apró kockákra vágva a mélyhűtőben összegyűjteni, mert előbb-utóbb összejön belőle egy zsemlegombócnyi adag.

200,A puha sajtot könnyebb megreszelni, ha előzőleg 30 percre mélyhűtőbe tesszük.

201,A sütőben megpirított, s ezután felöntött zöldség és csontos hús íze sokkal finomabb, színe szebb, mint pirítás nélkül.

202,A felvágott zeller és karalábé alufóliába téve a hűtőszekrényben akár egy hétig is friss marad, míg nejlonban csúnyán elszíneződik.

203,A karfiolt meleg vízben, áztatva mossuk, mert apró bogarak megbújhatnak benne.

204,Szárított fűszerekből egyharmaddal többet használjunk a frissnél, mert szegényebb az aroma- és illóolaj- anyagokban.

205,A vendégségből megmaradt, jégkockatartóban lefagyasztott vörösbort vagy fehérbort tehetjük bóléba, teába, meleg nyári estéken pedig hűsítő fröccsöt készíthetünk belőlük egy kis szódával.

206,A vendégségből megmaradt, jégkockatartóban lefagyasztott vörösborral pörköltet, húsokhoz készült mártásokat ízesíthetünk - így legalább nem kell megbontani egy egész üveget, és a maradékot ügyesen felhasználhatjuk

207,A vendégségből megmaradt, jégkockatartóban lefagyasztott fehérbort halakhoz, savanyú levesbe, francia hagymalevesbe, káposztás ételekbe, párolt zöldségbe és fehér húsokhoz adjuk hozzá az elkészítés alatt.


 

Minden nap újabb kép:

OOTZ.org - Ingyenes játék ajánékért

 

Cicánk: Arock

Ibolya oldala Üdvözöllek a portálomon! Gyere máskor is ide!
 
Cicánk

Cicánk

Mindenféle idézetek!

Mindenféle idézetek! Katt ide!

 

 
Szavazz a portálomra!
 
Szavazz rám a X toplistán!
 
Reklámozza Ingyen Weboldalát ! Banner TOP 2004 - http://bannertop.reklam-csere.hu

 

Luna Toplistája... A legjobb weboldalak...

Ajándék óra Lady Lunától Puszika érte!


 
Ajándék Ledimtől Puszika érte!

 
 
 
Linkcsere
 

 


  

  



 

  

 

designmindenkilapjahu.gif 

lapcentrumnethubarbara.gi 

 

  

tündérmesék Mercédes

 

   

   

Böbemama banner

 

 

 

  

  

 

csibebabuci

http://gportal.hu/portal/meselnektekcsorimama/image/gallery/1174635952.gif

DR ARACSI JÓZSEF CSALÁDI HONLAPJA     

DR ARACSI JÓZSEF CSALÁDI HONLAPJA  

BIRCSI, NŐKRŐL-NŐKNEK NEKED SZÓL!!!!     

 BIRCSI OLDALA, NŐKRŐL NŐKENEK!!

 HÁZIASSZONYOKNAK ÖTLETEK, PRAKTIKÁK, HASZNOS LINKGYÜJTEMÉNYEK   

HÁZIASSZONYOK OLDALA: ÖTLETEK, TANÁCSOK, HASZNOS LINKEK

 

Kép

Click for Budapest, Hungary Forecast 

 
 
Játékok
 
Linkek
 

 


Chello 


 


 



 

 

TRY.HU
 
  
 

websas.hu 

MyStat - Az ingyenes webstatisztika

Számlálók
 
Google PageRank

Asztrológiai tanácsadás - BECSÜLET KASSZÁS alapon már Skype-on is! INGYENES OKTATÁS az ASZTRO-suliban!    *****    A csillagjövõ asztrológia,nagyon sok olvasmányt,ezoterikus,témákat,szoftvereket és óriási nyári akciókat ajánl, NEKED!    *****    Egy blog rólam, velem, mert szeretek ide írni. Ðzsí. *** Augusztus 25-én PlayDay, azaz játéknap sok-sok nyereménnyel! :)    *****    Tudod hol van és mit jelent a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont? A Chiron? A Lilith? Én megmondom.Látogass meg!    *****    Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok