♥ Ibolya oldala  ♥
♥ Ibolya oldala ♥
Peptidek
 
Hozzáadás a Kedvencekhez
 
Internetes munka, távmunka, pénzkereset!!!
 
Számláló
Indulás: 2004-03-21
 
Látogatóim
látotagó olvassa a lapot.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Saját linkgyűjteményem

 
Menü
 
 
Google
Google
 
Videa Videók!
 
Olvasd El!
 

Ibolya-weblapja.gif 

Partnerprogram - Refill-Paradise

Sokallja a tintapatronjai árát? - Kattintson IDE, és ingyen megtanítjuk ÖTÖDÁRON nyomtatni!

Visit this site.

 
 
Cool Slideshows
 
Küldjön tõlünk képeslapot!
 
Órák-naptárak
 
 
 

http://www.top-start.hu/info.php?felh_kod=748

 

 
Húsvét
 
 

 

Katt a képre!

 ibolya1964@tvn.hu

 

 
 
 
Ajándék Tőletek!

Több, mint 20ezer képet találsz

a képtáraimban:

 

Ibolyás ajándékok

Ajándék képek Tőletek

Ajándék képek - Agikacska1 

Ajándék képek - Andoki

Ajándék képek - Azurus

Ajándék képek - Bagolyka

Ajándék képek - Barbara

Ajándék képek - Beggyo

Ajándék képek - Bigdaddy 1

Ajándék képek - Bigdaddy 2

Ajándék képek – Bigdaddy 3

 

Ajándék képek - Bobemama

Ajándék képek - Böbe

Ajándék képek - Budai Anita

Ajándék képek- Csibe és Babuci

Ajándék képek - Csupi

Ajándék képek - Der Alte & Magdi  

Ajándék képek – Edit-Anci46

Ajándék képek - Era és Feri

Ajándék képek - Erika

Ajándék képek - Evamari

 

Ajándék képek - Gyuri és Ibolya

Ajándék képek - Hajni

Ajándék képek - Ildikó

Ajándék képek - Izike

Ajándék képek - Joker44

Ajándék képek - Judit-Magdolna

Ajándék képek - Judit és Kati 

Ajándék képek - Kati és a macsekok

Ajándék képek - Kikkkko

Ajándék képek - Kéki

Ajándék képek - Kismvity

Ajándék képek - Ledim

Ajándék képek - Lincsike

Ajándék képek - LadyLuna

Ajándék képek - Maracska

Ajándék képek - Margit 

Ajándék képek - Margó 

Ajándék képek - Miss V

Ajándék képek - Molnari- Ibolya

Ajándék képek - Moonka 

Ajándék képek - Napsi

Ajándék képek - Nóra- Therasmus

 

 

Ajándék képek - Planett

Ajándék képek – Robi

Ajándék képek - Romy

Ajándék képek - Seiya

Ajándék képek - Sissi

Ajándék képek - Tündérke

Ajándék képek -  Vali

Ajándék képek - Viki

 

Ajándék képek – Nyulmami

Ajándék képek – Funlista 1

 

Ajándék képek – Funlista 2

 

Ajándék képek – Funlista 3 

 

Ajándék képek – Funlista 4 

 

Ajándék képek – Bigdaddy 4- Érdekes felhők

 

Ajándék képek – Bigdaddy  5

Ajándék képek –

 
Képeim - Még TÖBB!!!

 

Folyamatosan fog bővülni!

Képeim

Képtáram - Tvn.hu

Mano ballagása 2006.06

Cicánk Arokh-2007.03-04hó

Cicánk Arokh-2007.05-06hó

Debreceni Állatkert 2006.05.01

Sárospatak-2006.08.05

Sárospatak-2006.08.06

Sárospatak-2006.08.07

Sárospatak-2006.08.08

Sárospatak-2006.08.09

Sárospatak-2006.08.09-Cica

Sárospatak-2006.08.10

Sárospatak-2006.08.11

Sárospatak-Kollégium-udvar

Sárospatak-Nagykönyvtár

Osztálytalálkozó 07.11.17

Debrecen-saját fényképek

Debr. Virágkarnevál 2007

Tehén Parádé Debrecen

Debrecen

 

Én próbálkozásaim

Saját készítésű vízes kép

Állatkák

Avatarok

Avatarok 2

Baby 1 mozgó

Emberek - Animáció

Emberek+vegyes Animáció 2

Csajok-nők

Étel-Ital

Fantázia

Festmények, Régi képek

Garfield-Képregénykék

Ikonok

Járművek-Animáció

BÚÉK

Halloween 1

Halloween 2

Halloween 3

Húsvét 1 mozgó

Húsvét 2 mozgó

Húsvét 3

Humor

Karácsony-Állatkák

Karácsony-Baba

Karácsony-Csengő, dísz

Karácsony-Elválasztó

Karácsony-felírat, smiley

Karácsony-Fenyőfa

Karácsony-Gömb

Karácsony-Hóember

Karácsony-Mikulás

Karácsony-Rénszarvas

Karácsony-Vegyes

London - Átvett képek

Manók

Nap, föld, csillag, hold

Penny Parker

Portálhoz-Virág díszek

Portálhoz-Weblap díszítés 

Portálhoz-Állatos fejléc

Portálhoz-Baba, nő fejléc

Portálhoz-Mozgó fejléc

Portálhoz-Szerelmes fejléc

Portálhoz-Virág fejléc

Portálhoz-Vendégkönyv

Portálhoz-Felírat-E-mail

Portálhoz-Felírat-Hello

Portálhoz-Felírat-I Love

Portálhoz-Felírat-Köszi

Portálhoz-Felírat-Napszak

Felíratok - Név

Felíratok - Név - Ibolya

Portálhoz-Felírat-Vegyes

Portálhoz-Felírat-Welcome

Portálhoz-Háttér-Disney

Rajzfilm hősök

Rózsa

Rózsa csokor

Térhatású utcai grafikák

Valentin-Szerelem

Valentin- Szerelem mozgó1

Valentin- Szerelem mozgó2

Valentin-Szív mozgó

Várak, kastélyok

Virágaim

Virág animáció - Csokor

Virág animáció - kék

Virág animáció - Rózsa

Víztükör-állatos

Víztükör-Baba, nő

Kép-táram - Coffeecup

Sztár fotóim - Coffeecup 

Háttérkép gyűjteményem - Kép.tár.hu 

Háttérképek - Állatok

Háttérképek - Fantasy

Háttérképek - Virág

Háttérkép - All Cartons'

Háttérkép - Abstract

Háttérkép - Járművek

 

 

 
 

 

 

Szexi képek 1 

Szexi Csajok - Sztárok 1.

Szexi Csajok - Sztárok 2.

Szexi Csajok - Sztárok 3. 

Szexi Csajok - Sztárok 4.

Szexi Csajok - Sztárok 5.

Szexi Csajok - Sztárok 6.

Szexi Csajok - Sztárok 7.

Szexi Csajok - Sztárok 8.

Szexi Csajok - Sztárok 9.

SzexiSztár-Angelina Jolie

SzexiSztár-Cameron Diaz

SztárCatherina Zeta-Jones

SzexiSztár-Cindy Crawford

Sztár-Claudia Schiffer

SzexiSztár-Courtney Cox

Sztár-Cristina Aguilera

Sztár-Drew Barrymore

Sztár-Elizabeth Hurley

SzexiSztár-Halle Berry

Sztár-Heather Locklear

SzexiSztár-Heidi Klum

Sztár-Jennifer Aniston

Sztár-Jennifer Lopez

Sztár-Julia Roberts

SzexiSztár-Josie Maran

Sztár-Kelly Brook

SzexiSztár-Kim Basinger

SzexiSztár-Naomi Campbell

 

 

 

Sztárok - Alicia Silverstone

Sztárok - Alyson Hannigan

Sztárok - Amy Weber

Sztárok - Anastacia

Sztárok - Andie MacDowell

Sztárok - Anna Kournikova

Sztárok - Ashley Judd

Sztárok - Audrey Hepburn

Sztárok - Bridget Fonda

Sztárok - Britney Spears

Sztárok - Brooke Shields

Sztárok - Calista Flockhart

Sztárok - Catherine Bell

Sztárok - Charisma Carpenter

Sztárok - Christina Applegate

Sztárok - Christina Milian

Sztárok - Christina Ricci

Sztárok - Eva Longoria

Sztárok - Eva Longoria 2.

Sztárok - Elisabeth Shue

Sztárok - Famke Janssen

Sztárok - Geri Halliwell

Sztárok - Gillian Anderson

Sztárok - Gina Gershon

Sztárok - Gwyneth Paltrow

Sztárok - Helen Hunt

Sztárok - Holly Valance

Sztárok - Isabella Rossellini

Sztárok - Isla Fisher

Sztárok - Jamie Lee Curtis

Sztárok - Jennifer Connelly

Sztárok - Jennifer Garner

Sztárok - Jennifer Jason Leigh

Sztárok - Jennifer Love Hewitt

Sztárok - Jennifer Tilly

Sztárok - Jeri Ryan

Sztárok -Jessica Alba

Sztárok - Jessica Simpson

Sztárok - Lara Flynn Boyle

Sztárok - Lindsay Lohan

Sztárok - Lindsay Lohan 2. 

Sztárok - Lindsay Lohan 3.

Sztárok - Jodie Foster

Sztárok - Josie Bissett

Sztárok - Julia Ormond

Sztárok - Julianne Moore

Sztárok - Kate Beckinsale

Sztárok - Kate Hudson

Sztárok - Kate Winslet

Sztárok - Katie Holmes

Sztárok - Keira Knightley

Sztárok - Krista Allen  

Szárok - Rihanna

 

 

Ajándék Tőletek! 2
Tartalom
 
Szabadidőre

 

 

 

Kivágó

Légy Activ!

Rajzolás segítő

ABC - Kifestő

Állatok 1 - Kifestő

Állatok 2 - Kifestő

Angyal - Kifestő

Biblia - Kifestő

Bogár, rovar - Kifestő

Cica, kutya - Kifestő

Cirkusz - Kifestő

Család - ember - Kifestő

Dental - Kifestő

Earth - Kifestő

Égitestek - Kifestő

Egyiptom - Kifestő

Épület - Kifestő

Étel - Kifestő

Fantasy - Kifestő

Halloween - Kifestő

Húsvét - Kifestő

Japán - Kifestő

Járművek - Kifestő

Karácsony - Kifestő

Kivágó

Légy Activ!

Ló - Kifestő

Maci - Kifestő

Madarak - Kifestő

Mandala - Kifestő

Mese figurák 1 - Kifestő

Mese figurák 2 - Kifestő

Mese figurák 3 - Kifestő

Mese figurák 4 - Kifestő

Mese figurák 5 - Kifestő

Rajzolás segítő

Összehúzgálós - Kifestő

Sárkány, dino - Kifestő

Színes képek - kicsi

Szülinap - Kifestő

Üvegfestés

Üvegfestés - kicsi képek

Üveg matrica képek

Vegyes - Kifestő

Virág - Kifestő

Vízi állatok - Kifestő

 
 
Videó: Csajok a fodrásznál és az ablakmosó
 
óra
 
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Írógép
 
Egérkövető
Az új egérkövető 
 
Virágeső
 
SMS-hirdetőfal
 
Recept:Süti
Recept:Süti : Sütik,desszertek, finomságok 7.

Sütik,desszertek, finomságok 7.

  2004.05.25. 22:08

56 db (Palacsinták, habok, krémek, stb.)

Tiramisu - ahogy a legfinomabb

Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
,ízlés szerint porcukor (kb. 1 púpozott evőkanál) ,

3 db tojás
, 1 csomag vaníliás cukor ,10 dkg kakaópor (nem cukrozott instant!) ,
Amaretto ízlés szerint (kb. 2 evőkanál)
, 3 dl erős kávé ,tej ,2 csomag babapiskóta

Elkészítés: Egy műanyag tálba beleöntöm a mascarponét, hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot és a 3 darab tojás sárgáját, és habverővel felverem. Majd a 3 db tojás fehérjét is felverem (vigyázat, ha zsíros a habverő, akkor nem fog történni semmi), és fokozatosan hozzákeverem a mascarpone krémhez, majd ezt a műveletet addig végzem, amíg krémszerű anyagot nem kapok. A 3 dl kávét tejjel felengedem, hogy tejeskávét kapjak, majd cukorral (itt is egy púpozott evőkanál) és Amarettóval ízesítem. A babapiskótát belemártom a tejeskávéba, téglalap alakú tálba sorban elhelyezem, ráteszek egy réteg mascarpone krémet, majd magszóróm kakaóporral. Az alapanyag kb. 3 rétegre elegendő a tál méretétől függően.
Fontos: minden mascarpone réteget szórjunk meg kakaóporral!

 

Tiramisu - ahogy én szeretem

Hozzávalók: 50 db babapiskóta, kb. 4 dl kávé, rum, 50 dkg mascarpone,
4 tojás, 4 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál kristálycukor, kakaópor

Elkészítés: A 4 tojás sárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral, majd a krémsajttal (alacsony fokozaton, mert különben túl folyós lesz a krém). Ezután a fehérjéket felverjük, a végén a kristálycukrot is beletesszük. Összevegyítjük a krémet a felvert tojásfehérjével, és hűtőbe rakjuk.
Lefőzzük a kávét, ízlés szerint rummal és cukorral ízesítjük. Egyenként belemártogatjuk a babapiskóták felét (nem szabad túlságosan eláznia), és egy tál aljára rakjuk. Erre jön a krém fele, majd ismét babapiskóta, végül a maradék krém. Legalább 4 órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor kakaóporral szórjuk meg.

 

Tiramisu másképp

Hozzávalók:
1 zacskó babapiskóta
, 1 doboz Mascarpone sajt, 2 tojás ,10 dkg cukor ,2 dl jó erős feketekávé ,

3-4 evőkanál rum (lehet másfajta alkohol is.) ízlés szerint
,1 dl tej ,kakaópor

Elkészítés: Főzök 4 adag feketekávét, belekeverem a tejet és a rum felét. Belemártogatom a babapiska felét egyesével, és leteszem egy kisebb fajta négyszögletes edény aljára az első réteget.
A tojást kettéválasztom, a tojássárgájába beleteszem a cukor felét, és addig keverem habverővel, amíg ki nem fehéredik. Ekkor beleteszem a rum másik felét. A fehérjét a cukor másik felével habbá verem. Egy edény aljára teszem a sajtkrémet, ráöntöm a tojássárgáját és elkeverem. Óvatosan fakanállal belekeverem a felvert tojásfehérjét, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
A már lerakott piskótára ráteszem a krém felét, jól megszórom kakaóporral, egyesével belemártom a kávéba a piskótákat és leteszem a második réteget is. A második réteg babapiskóta tetejére teszem a maradék krémet, megszórom kakaóporral, és 3-4 órára beteszem a hűtőbe. Megjegyzés: Tálalás előtt is megszórható kakaóporral a teteje, de én jobban szeretem, ha egy kicsit rá van olvadva a kakaópor. Istenien finom, és rendkívül egyszerű.


Boszorkány kehely

Hozzávalók:
4 személyre: 250 g eper vagy málna, 1 l tej, 2 dl tejszín, 5 db tojás, 200 g cukor, 15 g vaníliás cukor, 2 doboz hóvirág kétszersült, 50 pudingpor, 0,5 dl rum
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, hozzáadunk 150 g cukrot, 0,5 dl rumot. Ebbe tesszük bele a hóvirág kétszersülteket, és addig hagyjuk benne, míg megpuhul. Kanállal kivesszük a tejből, és egy kehelypohárba vagy egy szép, mély üvegtálba helyezzük. Ezután sárgakrémmel megkenjük, majd újra kétszersültet teszünk rá. A sárgakrém készítése: a tojássárgáját cukorral kikeverjük, kevés vaníliás cukrot teszünk hozzá, és forró tejjel felöntve, vízgőzben simára keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kissé összedarabolt epret vagy málnát. Ert a habot tesszük a kihűlt kétszersültek tetejére, majd egész eperrel, vagy málnával díszítjük, és kb. 1-1,5 óráig hűtőben tartjuk.

Raffaello egyszerűen

Hozzávalók:
50 dkg túró
, 20 dkg porcukor, 5 csomag vaníliás cukor, 25 dkg kókuszreszelék,

A töltelékhez:
      
15 dkg mandula vagy mogyi
A hempergetéshez:
   5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés: A hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, majd egy órára betesszük a hűtőbe pihenni. Ezután kis golyócskákat formálunk belőle, a közepébe mandulátl vagy mogyorót teszünk. (Eegyébként szerintem nélküle is finom!) Végül megforgatjuk a kókuszreszelékben, és máris megörvendeztethetjük a családot!

Megjegyzés: fehércsokit reszeltem bele.

 

Raffaello (eredeti)

Hozzávalók:
30 dkg cukor, 25 dkg margarin,
30 dkg tejpor (legjobb a zsíros), 20 dkg kókuszreszelék, mandula (natúr)

Elkészítés: Másfél dl vizet + 30 dkg cukrot felforralni, 25 dkg margarint hozzáadni felolvasztva, ha félig kihűlt, belekeverni 30 dkg tejport, 20 dkg kókuszreszeléket. 3 órára hűtőbe rakjuk, utána golyókat formálunk belőle, beleszúrunk egy-egy mandulát, és kókuszba hempergetjük. 6 óra hűtés után fogyasztható.

Megjegyzés:  Próbáld ki darált- (vagy mozsárban kicsit megtört) natur ostyalappal könnyíteni. Darált kekszel van könnyítve, mert anélkül valóban nagyon nehéz. (és olvad).

 

Erdélyi Raffaelló

Hozzávalók:
fehér tészta:
5 tojásfehérje
,15 dkg cukor,
15 dkg kókuszreszelék
,2 kanál liszt ,

1 csomag sütőpor
,kis citromlé ,
barna tészta:
5 tojásfehérje
,15 dkg cukor, 15 dkg darált dió vagy mogyoró ,
3 kanál kakaópor (nem cukrozott)
,2 kanál liszt ,1 csomag sütőpor ,
krém:
10 tojássárgája
,20 dkg cukor ,1 csomag vaníliás cukor ,
1 csomag vaníliás pudingpor (amit főzni kell)
,3 dl tej ,25 dkg margarin ,+csokireszelék

Elkészítés: A fehér tésztát elkészítjük: a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a végén a cukrot is belekeverjük. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük, a cukros habba keverjük óvatosan (a hab ne törjön össze), citromlevet csepegtetünk bele. Egy nagy tepsit kikenünk margarinnal, liszttel megszórjuk, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) kb. 15 perc alatt megsütjük.
Míg megsül, elkészítjük a barna tésztát. A tojásfehérjét habbá verjük, a végén a cukrot is hozzáadjuk. A diót (mogyorót) a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összekeverjük, a habba keverjük. Ugyanúgy sütjük, mint a fehér tésztát.
Jöhet a krém: A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Először a pudingport és a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
A krém nagyobb részét a fehér tésztára kenjük.Erre tesszük a barna tésztát, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejére csokireszeléket szórunk.
Kockára vágva tálaljuk!

Megjegyzés: A tetejére néha kókuszt szórok és vaníliapuding helyett tejszínest teszek bele!

Pikáns túrós palacsinta

Hozzávalók:
4 db nagyobb palcsinta, 20 dkg reszelt sajt, 20 dkg tejszínes túrókrém,
szerecsendió, bors, só, 1 csokor petrezselyem, 2 paradicsom, 8 szelet prágai sonka,
liszt, 2 tojás fehérje, zsemlemorzsa, 4 tojás a panirozáshoz, olaj a kisütéshez

Elkészítés: A sajtot, túrókrémet és a fűszereket keverjük össze. A petrezselymet aprítsuk fel, és szeljük karikákra a paradicsomot. Süssünk kicsit vastagabb palacsintákat, és a következő módon töltsük meg: kiterítjük a palacsintát, erre ráhelyezünk egy szelet sonkát, erre 2 szelet paradicsomot, rákenünk egy kanál túrókrémet, megszórjuk petrezselyemmel, és végül még egy szelet sonkát teszünk a tetejére.A tölteléket kocka alakúra becsomagoljuk a palacsintába, széleit összeragasztjuk a tojásfehérjével, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Aranysárgára sütjük (2-3 perc).

 

Habos-diós rakott palacsinta

Hozzávalók:
8 db vastagra sütött palacsinta +
, reszelt citromhéj ,

20 dkg dió (maradjon a tetejére is díszítésnek!)
,sárgabarack lekvár ,
5 tojás fehérje
,15 dkg porcukor

Elkészítés: Vastag palacsintákat sütünk, melyek tésztájába reszelt citromhéjat keverünk. Megpirítjuk a diót, és durvára törjük (én papírzacskóban, nyújtófával szoktam). Jó kemény habot verünk a tojásfehérjékből és a cukorból.
Pici margarinnal vagy olajjal kikent kerek tűzálló tálba vagy tortaformába rétegezzük, így:
Leterítünk 1 palacsintát, baracklekvárral megkenjük, megszórjuk dióval,
tojáshabot kenünk rá. Majd megint palacsinta, és így tovább.
A tetejére tojáshab kerüljön, amire a maradék diót rászórjuk. Forró sütőben addig sütjük, amíg a tetején a hab megkeményedik.

 

Csokis palacsintafelfújt

Hozzávalók:
4 tojás, 20 dkg liszt, tej, só
Töltelék:
3 tojás, 15 dkg fehércsoki, 7 dkg kristálycukor, fél csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A csokit vízfürdőben felolvasztjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukoror, majd egyenként belekeverjük a tojássárgájákat és a csokit.
Palacsintát készítünk, megtöltjük, félbevágjuk, tepsiben egymásra helyezzük (mint a tetőcserepeket, kicsit állítva), a maradék tölteléket ráöntjük, és 200 fokon 25 percig sütjük.

 

Gyümölcsös rakott palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg finomliszt
,3 tojás ,2 dl + 3,5 dl tej ,2-2,5 dl ásvány- vagy szódavíz ,3 evőkanál olaj ,

A gyümölcssalátához:
4 kivi
,20 dkg vegyes gyümölcs (alma, ananász, szőlő stb.) ,1 evőkanál méz

Előkészítés: A liszthez adunk 3 tojást és 1 csipet sót, apránként simára keverjük 2 dl tejjel, és annyi ásvány- vagy szódavizet adunk hozzá, hogy folyós, vékony tésztát kapjunk. Lefedjük, fél órát pihentetjük. A gyümölcsöket meghámozzuk, lecsepegetjük, és falatnyi darabokra vágjuk.
Elkészítés: A gyümölcsöket elkeverjük a mézzel, és állni hagyjuk. Teflon bevonatú serpenyőt hajszál vékonyan kikenünk olajjal. A maradék olajat elkeverjük a palacsintatésztában. A serpenyőt felforrósítjuk, beleöntünk 1 merőkanál masszát, körbeforgatjuk, hogy mindenütt kitöltse a serpenyőt, és erős tűzön kb. 1 percig sütjük, aztán megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük (fél perc). Lapos tálra csúsztatjuk. A második palacsintánál már nem kell kikenni a serpenyőt, elég a masszában lévő olaj ahhoz, hogy ne ragadjon le! Ugyanezzel a módszerrel addig folytatjuk, amíg a massza elfogy. A palacsintákat (adagonként 4-4-et) egymásra fektetjük, a tetejére halmozzuk a gyümölcssalátát, és tálaljuk.

 

Hajdinapalacsinta mézes, gyümölcsös túróval töltve

40 dkg hajdinaliszt, 3 tojás, 5 dl tej, 1 dl napraforgó olaj,
20 dkg túró, 4 evőkanál méz, 25 dkg gyümölcs

A túrót áttörjük, mézzel édesítjük és beletesszük az apróra vagdalt friss gyümölcsöt (lehet eper, málna, banán, őszibarack és szinte bánni más) és jól összekeverjük. A frissen kisütött hajdinapalacsintákat megtöltjük a túrókrémmel és feltekerjük, friss gyümölcsökkel tálaljuk.

 

Szentgyörgy-palacsinta

Kb.10-15 palacsintát megtöltök dióval, feltekerem, majd felvágom kb. 2 cm-es szeletekre. Egy kivajazott tepsibe rakom állítva őket szép sorba. Pudingot készítek (lehet bármilyen ízű, én vaníliással szoktam). Ha egy kicsit kihűlt, ráöntjük a palacsintákra. Majd mehet a sütőbe néhány percig. A tetejére tojások felvert habját teszük, amibe ízlés szerint lehet különböző lekvárt, gyümölcsöt, kakaót, fahéjat keverni. Ezt még visszatesszük egy picit a sütőbe, hogy egy kicsit megbarnuljon.

 

Német palacsinta

Hozzávalók:
a tésztához:
8 dkg vaj, 4 dkg cukor, 1/2 citrom héja,
3 tojás, 50 dkg túró, 15 dkg liszt, 6 dl víz
a töltelékhez:
15 dkg meggy, 2 evőkanál tej, 5 dkg cukor, 1/8 l meggylé, 2 dl tejszín

Elkészítés: Keverjük ki a vajat a cukorral és a citrom héjával, majd adjuk hozzá a túrót, tojást, lisztet és vizet, és jól keverjük el. Süssünk palacsintákat. A tejszínt verjük föl, keverjük bele a meggyet és a meggylét, majd töltsük meg a palacsintákat. Forró csokoládéval öntözzük meg.

 

Fagyis palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:
2,5 dl tej
,2 tojás ,12 dkg liszt ,1 evőkanál cukor ,5 dkg csokoládéreszelék,

kb. 2 evőkanál olaj a sütéshez
,4-4 kis gombóc eper- és csokoládéfagylalt

Előkészítés: A palacsintatésztához a tejet simára keverjük a tojásokkal, a liszttel, a cukorral, egy csipet sóval, és kb. 15 percig állni hagyjuk.

Elkészítés: Ha a tészta túl sűrű, kevés szódavízzel hígítjuk, majd belekeverjük a csokoládéreszelék kétharmadát. Teflon serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és egymás után négy palacsintát sütünk. Mindegyiket 1-1 tányérra borítjuk. A palacsintákra 1-1 gombóc eper- és csokoládéfagylaltot teszünk, megszórjuk a maradék csokoládéreszelékkel, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva


Palacsinta töltelékek

Almás-mákos
A darált mákot állandó keverés mellett cukros tejjel sűrű péppé főzzük. Reszelt citromhéjjal és reszelt almával ízesítjük. Puncsmártással tálalhatjuk.


Mákos-meggyes
Ugyanaz, mint az előző, csak magozott meggyet teszünk bele.


Heléna
A hámozott körteszeleteket cukros, szegfűszeggel és citromhéjjal ízesített vízben puhára főzzük, s összetörjük. Az édes tésztából sütött palacsintákat darált dióval meghintjük, a körtekrémmel megkenjük, négyszögletűre hajtogatjuk. Vaníliás porcukorral , vaníliamártással tálaljuk.


Kávés
A karamell ízű pudingból krémet készítünk úgy, hogy a felöntéshez használt tejet 1 dl kávéval ízesítjük. A palacsintákat megtöltjük, tejszínhabbal díszítve és kávélikőrrel leöntve tálaljuk.
Sztracsatella
Vaníliás pudingba csokireszeléket teszünk. A megtöltött palacsintákat tejszínhabbal és csokidarabkákkal díszítjük.

 

Katalán krém

Hozzávalók 6 személyre:
3 dl tej
, 2 dl tejszín ,6 tojássárgája, 15 dkg kristálycukor ,

1 evőkanál keményítő
, 1 citrom ,egész fahéj ,3 dkg vaj

Elkészítése: Öntsünk 2 dl tejet egy lábasba, reszeljük bele a citrom héját, és tegyük bele a darabka fahéjat, majd forraljuk fel, vegyük lejjebb a tüzet, és főzzük 5 percig. A keményítőt keverjük a maradék 1 dl tejbe. A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a keményítős tejet, és óvatosan öntsük a meleg tejbe. Ha szükséges, leszűrhetjük. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, és gyenge tűz fölött folyamatosan kevergetve főzzük addig, míg a krém sűrűsödni kezd. Ezután öntsük hat kis tálkába. A vajat olvasszuk meg, kenjük meg vele a tetejét, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni, végül tegyük a hűtőbe. Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét kristálycukorral, és toljuk grillsütőbe, hogy a tetején karamell képződhessen. A legjobb a forró sütő, és csak néhány pillanatig legyen bent a krém, mert akor az igazi, ha a krém hideg, a teteje pedig meleg.

 

Kenyérre kenhető csokoládés mogyorókrém

Hozzávalók:
30 dkg porcukor, 3 csomag félzsíros tejpor, 25 dkg sütő margarin, 15 dkg finomra darált amerikai mogyoró, 10 dkg kakaópor, 2,5 dl langyos víz, 1 mokkáskanál só.

Mély keverőtálba szórom a porcukrot, a kakaóport, a tejport meg a sót. Szárazon összekeverem, majd a langyos vizet ráöntöm. A margarint darabokban hozzáadom, és elektromos habverővel addig keverem, míg habos, könnyű massza nem lesz. Végül beledolgozom a darált mogyorót, és jól zárható üvegbe töltöm. Hűtőszekrényben sokáig eláll.

Megjegyzés: Egyharmad mennyiségben elkészítettem, kb. 3 dl-es üveg lett tele. Legközelebb só nélkül csinálom, nagyon zavaró az ízhatásban. Olyan Nutella jellegű dolgot vártam...inkább a mogyorós étcsokihoz hasonlít(tudjátok, mint a Balaton szelet).

 

Csokoládékrém

Hozzávalók:
20 dkg keserűcsokoládé
, 1 dl tej, 2 tojás ,4 dl tejszín ,

18 dkg cukor
,1-2 evőkanál rum, csokoládéreszelék, tejszínhab

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habverővel keményre verjük. A tojássárgákat a porcukorral kikeverjük. Az apróra szeletelt csokoladét egy edényben megolvasztjuk (de nem főzzük), és mindkét tojássárgát a tejjel együtt hozzákeverjük. A keveréket a tűzön felhevítjük, de nem forraljuk. Miután levettük a tüzröl, óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét is. A tejszínnel együtt az egészet addig keverjük, míg kemény masszát kapunk. Ízlés szerint adhatunk még hozzá egy-két kanál rumot is. A krémet egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük. Tálaláskor tejszínhabbal vagy csokoládéreszelékkel díszíthetjük.

 

Almás túrókrém

Hozzávalók 4 személyre:
6 alma
, 1 narancs ,5 evőkanál cukor ,fél teáskanál őrölt fahéj ,25 dkg túró ,
1 evőkanál kakaópor
Előkészítés: Az almát meghámozzuk, magjait kivágjuk, húsát finomra lereszeljük. A narancs levét kinyomjuk (1 dl-re van szükségünk).
Elkészítés: Az almát összekeverjük a narancslével, 2 evőkanál cukorral, a fahéjjal, és kb. 5 percig pároljuk. Hagyjuk kihűlni. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, és az almapéphez keverjük. Kis kelyhekbe szedjük, tetejét megszórjuk kakaóporral, és tálaljuk.
Megjegyzés: Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 1 óra múlva


Mogyorós krém

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg zellergumó
,1,5 dl zöldségleves (kockából), 5 evőkanál szójaszósz,

10 dkg mogyoróvaj
, 1 csipet szerecsendió ,1 evőkanál földimogyoró

Elkészítés: A zellert meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és a zöldséglevesben kb. 15 percig pároljuk. Leszűrjük. A zellert a szójaszósszal, a mogyoróvajjal összetörjük, szerecsendióval, borssal ízesítjük. A mogyorót durvára összevágjuk, és a krémbe keverjük. Mártogatósnak vagy szószként kínáljuk.

Megjegyzés: Munka: kb. 20 perc Fogyasztható: kb. 35 perc múlva

 

Szivárványkrém

Hozzávalók:
1 tasak vaníliás pudingpor
, tej ,cukor ,4 evőkanál Nutella ,

5 dl tejszínből vert hab
,1 evőkanál pörkölt őrölt mogyoró

Elkészítése: A pudingporral, cukorral és tejjel az előírásnak megfelelően pudingot főzünk. Amíg a puding hűl, tejszínhabot verünk. A kihűlt puding kétharmadát elkeverjük a tejszínhab felével, harmadrészébe először Nutellát és tört, pörkölt mogyorót keverünk, majd a maradék tejszínhabot. A két tejszínkrémet poharakba rétegezzük, tejszínhabbal, friss gyümölccsel, mogyoróval, csokoládéforgáccsal díszíthetjük.

 

Csokoládéhab

Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg étcsokoládé
, 3 tojás, 5 evőkanál konyak ,
5 dl tejszín
Előkészítés: A csokoládét kis tálkába tördeljük, az edényt forró vízfürdőbe állítjuk, és a csokoládét felolvasztjuk. Hagyjuk langyosra hűlni.
Elkészítés: A tojásokat 2 evőkanál vízzel felverjük, szintén vízfürdőbe állítjuk, és kézi robotgéppel addig verjük, amíg habos krém lesz belőle (kb. 8 perc). Kivesszük az edény a vízfürdőből, további 5 percig verjük a krémet. Kanalanként belekeverjük az olvadt csokoládét és a konyakot. A tejszínt kemény habbá verjük, és kisebb adagokban, óvatos, de határozott mozdulatokkal a krémbe dolgozzuk.
4. A krémet négy kehelybe szétosztjuk, és kb. 4 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor díszíthetjük további tejszínhabbal. A krémet egy tálban is behűthetjük, ekkor tálalásnál evőkanállal habgaluskákat szaggatunk a tányérokra.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra 45 perc múlva

 

Kókuszcsók

Hozzávalók:
3 tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor,
1 teáskanál kakaópor, 25 dkg kókuszreszelék

Elkészítés: A tojásfehérjét a porculorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verem, majd belekeverem a kakaóport és a 25 dkg kókuszreszeléket. Margarinnal megkent sütőpapíros sütőlapra kis halmokat rakok teáskanál segítségével, és előmelegített sütőben hirtelen szárítom. Ha langyos sütőbe rakod az első adagot, akkor elterül mint az Alföld. Ebből a mennyiségből nekem 80 db lett.
Sütés után megkeményedik, de a következő napon már nagyon finom, omlós, és mutatós csókocskák lesznek belőle.

 

Gyors édesség

Hozzávalók:
1 l tej, 5 kanál gríz, 5 kanál cukor,
1 zacskó pudingpor (bármilyen ízű), 10 dkgr csokoládé

Elkészítés: Megfőzzük a grízt 5 dl tejben, és 2 kanál cukrot adunk hozzá. Egy kisebb kocka alakú tűzálló tálba öntjük, hűlni hagyjuk. A pudingot elkészítjük a maradék cukorral és a tetejére öntjük. Ha kihűlt a puding, olvasztott csokoládéval vonjuk be a tetejét. Tálaláskor úgy szeleteljük, mint a tortát
Megjegyzés: Csokoládémáz helyett tejszínhabot is tehetünk a tetejére
. Kevesebb mint egy óra alatt kész van .

 

Hamis marcipángolyó

Hozzávalók:
60 dkg porcukor
,30 dkg darált keksz, 15 dkg búzadara, 10 dkg vaj vagy margarin ,

12 evőkanál tej
,2 db mandula aroma (kicsi) ,kakaópor

Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kb. dió nagyságú golyókat formálunk. Kakaóban megforgatjuk.

Megjegyzés: Nagyon finom, és gyorsan kész. Rengeteg lesz ebből a mennyiségből.

 

Rizses csoki II.

Hozzávalók:
1 púpos evőkanál zselatin, 1 kocka margarin, 27 dkg porcukor,
3 evőkanál kakaópor, 2 csomag vaníliás cukor,
1 csomag sovány tejpor, 1 csomag zsíros tejpor, 1 csomag puffasztott rizs

Elkészítés: 1 dl hideg vízben elkeverünk 1 púpos evőkanál zselatint, majd hozzáadunk 1 egész margarint, 27 dkg porcukrot, 3 evőkanál kakaóport. Ezt összemelegítjük, majd levesszük a tűzről, és belekeverünk 2 csomag vaníliás cukrot, 1 csomag sovány és 1 csomag zsíros tejport, 1 csomag puffasztott rizst.
Az őzgerincsütőt kibéleljük folpack fóliával és beleöntjük a masszát. 20 percre betesszük a mélyhűtőbe, majd a hűtőbe, és másnap fogyasztható. Kb. 5 mm-es szeletekre érdemes vágni, úgy a leggusztább.

 

Rumos golyók

Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
10 dkg mazsola
, 6 evőkanál rum ,30 dkg étcsokoládé ,

10 dkg vaj
,10 dkg porcukor ,1 tasak vaníliás cukor 5 dkg csokoládéreszelék

Előkészítés: A mazsolát apró darabokra vágjuk, és beáztatjuk a rum felébe. A csokoládét lereszeljük.
Elkészítés: A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral (ha van, kézi robotgéppel) habosra keverjük. Hozzáadjuk reszelt csokoládét, a maradék rumot és a rumos mazsolát (a rummal együtt). A masszát betesszük a hűtőbe, hogy megkeményedjen. A masszából kis golyókat formázunk, meghempergetjük csokoládéreszelékbe, és minyonpapírokba ültetjük. Hideg helyen tároljuk.

Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

Kókuszos ostyacsík

Hozzávalók:
1 csomag ostya (6 lap)
, 10 dkg vaj ,8 dkg porcukor ,

1 csomag vaníliás cukor
,5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés: Habosra keverjük a vajat a cukorral, és a kókuszreszeléket meg a vaníliáscukrot hozzáadva, két-két lapot összeragasztunk vele. Hosszú, 1 cm-es széles csíkokra vágjuk.

 

Fagyitiramisu

Hozzávalók 4 személyre:
1 magas piskóta tortalap (26 cm átmérőjű) – készen kapható
,1,5 dl erős kávé ,

250 ml csokoládéfagylalt (literes dobozban)
,250 ml eperfagylalt ,1 evőkanál kakaópor ,
A díszítéshez:
10 szem fagyasztott gyümölcs vagy kivi

Előkészítés: A tortalapot vízszintesen kettévágjuk, és megcsepegtetjük a kávéval.

Elkészítés: A tortalapokból 4-4 (összesen 8 db) kört vágunk ki egy kb. 8 cm átmérőjű pohár segítségével. Minden tányérral 2-2 kört fektetünk. A fagylaltokból a pohár segítségével 4-4 kört vágunk, ki és minden tányérra, a piskótákra 1 csokoládés és 1 epres fagylaltot fektetünk. Tetejüket késsel elsimítjuk, megszórjuk kakaóval, és gyümölcsökkel körítve tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 20 perc múlva

 

Házi csoki

Hozzávalók:
40 dkg porcukor, szitált
,   2 tojás ,2 cl rum ,30 dkg vaj ,

10 dkg mazsola
,10 dkg kakaó (jó minőségűből elég 5 dkg) ,
27 dkg sovány tejpor, szitált (vagy 24 dkg zsíros)
,15 dkg darált háztartási keksz,
10 dkg darált dió (vagy mogyoró)
,2 dkg vaníliás cukor (Az utolsó 4 tétel együttes neve: porok)

Elkészítés:
1. A porcukrot a tojással és a rummal kikeverjük.
2. A porokat előkészítjük, összekeverjük.
3. Egy nagy tálcát alufóliával kibélelünk, majd kivajazzuk.
4. Lángelosztón melegítjük az 1. alattit. Vigyázzunk, hogy fel ne forrjon. Állandóan keverni kell, hogy le ne égjen. Fokozatosan felolvasztjuk benne a vajat. Belekeverjük a mazsolát. Beleszitáljuk a kakaót,

 

Minden nap újabb kép:

OOTZ.org - Ingyenes játék ajánékért

 

Cicánk: Arock

Ibolya oldala Üdvözöllek a portálomon! Gyere máskor is ide!
 
Cicánk

Cicánk

Mindenféle idézetek!

Mindenféle idézetek! Katt ide!

 

 
Szavazz a portálomra!
 
Szavazz rám a X toplistán!
 
Reklámozza Ingyen Weboldalát ! Banner TOP 2004 - http://bannertop.reklam-csere.hu

 

Luna Toplistája... A legjobb weboldalak...

Ajándék óra Lady Lunától Puszika érte!


 
Ajándék Ledimtől Puszika érte!

 
 
 
Linkcsere
 

 


  

  



 

  

 

designmindenkilapjahu.gif 

lapcentrumnethubarbara.gi 

 

  

tündérmesék Mercédes

 

   

   

Böbemama banner

 

 

 

  

  

 

csibebabuci

//gportal.hu/portal/meselnektekcsorimama/image/gallery/1174635952.gif

DR ARACSI JÓZSEF CSALÁDI HONLAPJA     

DR ARACSI JÓZSEF CSALÁDI HONLAPJA  

BIRCSI, NŐKRŐL-NŐKNEK NEKED SZÓL!!!!     

 BIRCSI OLDALA, NŐKRŐL NŐKENEK!!

 HÁZIASSZONYOKNAK ÖTLETEK, PRAKTIKÁK, HASZNOS LINKGYÜJTEMÉNYEK   

HÁZIASSZONYOK OLDALA: ÖTLETEK, TANÁCSOK, HASZNOS LINKEK

 

Kép

Click for Budapest, Hungary Forecast 

 
 
Játékok
 
Linkek
 

 


Chello 


 


 



 

 

TRY.HU
 
  
 

websas.hu 

MyStat - Az ingyenes webstatisztika

Számlálók
 
Google PageRank

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?