♥ Ibolya oldala  ♥
♥ Ibolya oldala ♥
Peptidek
 
Hozzads a Kedvencekhez
 
Internetes munka, tvmunka, pnzkereset!!!
 
Szmll
Induls: 2004-03-21
 
Ltogatim
ltotag olvassa a lapot.
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Sajt linkgyjtemnyem

 
Men
 
 
Google
Google
 
Videa Videk!
 
Olvasd El!
 

Ibolya-weblapja.gif 

Partnerprogram - Refill-Paradise

Sokallja a tintapatronjai rt? - Kattintson IDE, s ingyen megtantjuk TDRON nyomtatni!

Visit this site.

 
 
Cool Slideshows
 
Kldjn tõlnk kpeslapot!
 
rk-naptrak
 
 
 

http://www.top-start.hu/info.php?felh_kod=748

 

 
Hsvt
 
 

 

Katt a kpre!

 ibolya1964@tvn.hu

 

 
 
 
Ajndk Tletek!

Tbb, mint 20ezer kpet tallsz

a kptraimban:

 

Ibolys ajndkok

Ajndk kpek Tletek

Ajndk kpek - Agikacska1 

Ajndk kpek - Andoki

Ajndk kpek - Azurus

Ajndk kpek - Bagolyka

Ajndk kpek - Barbara

Ajndk kpek - Beggyo

Ajndk kpek - Bigdaddy 1

Ajndk kpek - Bigdaddy 2

Ajndk kpek – Bigdaddy 3

 

Ajndk kpek - Bobemama

Ajndk kpek - Bbe

Ajndk kpek - Budai Anita

Ajndk kpek- Csibe s Babuci

Ajndk kpek - Csupi

Ajndk kpek - Der Alte & Magdi  

Ajndk kpek – Edit-Anci46

Ajndk kpek - Era s Feri

Ajndk kpek - Erika

Ajndk kpek - Evamari

 

Ajndk kpek - Gyuri s Ibolya

Ajndk kpek - Hajni

Ajndk kpek - Ildik

Ajndk kpek - Izike

Ajndk kpek - Joker44

Ajndk kpek - Judit-Magdolna

Ajndk kpek - Judit s Kati 

Ajndk kpek - Kati s a macsekok

Ajndk kpek - Kikkkko

Ajndk kpek - Kki

Ajndk kpek - Kismvity

Ajndk kpek - Ledim

Ajndk kpek - Lincsike

Ajndk kpek - LadyLuna

Ajndk kpek - Maracska

Ajndk kpek - Margit 

Ajndk kpek - Marg 

Ajndk kpek - Miss V

Ajndk kpek - Molnari- Ibolya

Ajndk kpek - Moonka 

Ajndk kpek - Napsi

Ajndk kpek - Nra- Therasmus

 

 

Ajndk kpek - Planett

Ajndk kpek – Robi

Ajndk kpek - Romy

Ajndk kpek - Seiya

Ajndk kpek - Sissi

Ajndk kpek - Tndrke

Ajndk kpek -  Vali

Ajndk kpek - Viki

 

Ajndk kpek – Nyulmami

Ajndk kpek – Funlista 1

 

Ajndk kpek – Funlista 2

 

Ajndk kpek – Funlista 3 

 

Ajndk kpek – Funlista 4 

 

Ajndk kpek – Bigdaddy 4- rdekes felhk

 

Ajndk kpek – Bigdaddy  5

Ajndk kpek –

 
Kpeim - Mg TBB!!!

 

Folyamatosan fog bvlni!

Kpeim

Kptram - Tvn.hu

Mano ballagsa 2006.06

Cicnk Arokh-2007.03-04h

Cicnk Arokh-2007.05-06h

Debreceni llatkert 2006.05.01

Srospatak-2006.08.05

Srospatak-2006.08.06

Srospatak-2006.08.07

Srospatak-2006.08.08

Srospatak-2006.08.09

Srospatak-2006.08.09-Cica

Srospatak-2006.08.10

Srospatak-2006.08.11

Srospatak-Kollgium-udvar

Srospatak-Nagyknyvtr

Osztlytallkoz 07.11.17

Debrecen-sajt fnykpek

Debr. Virgkarnevl 2007

Tehn Pard Debrecen

Debrecen

 

n prblkozsaim

Sajt kszts vzes kp

llatkk

Avatarok

Avatarok 2

Baby 1 mozg

Emberek - Animci

Emberek+vegyes Animci 2

Csajok-nk

tel-Ital

Fantzia

Festmnyek, Rgi kpek

Garfield-Kpregnykk

Ikonok

Jrmvek-Animci

BK

Halloween 1

Halloween 2

Halloween 3

Hsvt 1 mozg

Hsvt 2 mozg

Hsvt 3

Humor

Karcsony-llatkk

Karcsony-Baba

Karcsony-Cseng, dsz

Karcsony-Elvlaszt

Karcsony-felrat, smiley

Karcsony-Fenyfa

Karcsony-Gmb

Karcsony-Hember

Karcsony-Mikuls

Karcsony-Rnszarvas

Karcsony-Vegyes

London - tvett kpek

Mank

Nap, fld, csillag, hold

Penny Parker

Portlhoz-Virg dszek

Portlhoz-Weblap dszts 

Portlhoz-llatos fejlc

Portlhoz-Baba, n fejlc

Portlhoz-Mozg fejlc

Portlhoz-Szerelmes fejlc

Portlhoz-Virg fejlc

Portlhoz-Vendgknyv

Portlhoz-Felrat-E-mail

Portlhoz-Felrat-Hello

Portlhoz-Felrat-I Love

Portlhoz-Felrat-Kszi

Portlhoz-Felrat-Napszak

Felratok - Nv

Felratok - Nv - Ibolya

Portlhoz-Felrat-Vegyes

Portlhoz-Felrat-Welcome

Portlhoz-Httr-Disney

Rajzfilm hsk

Rzsa

Rzsa csokor

Trhats utcai grafikk

Valentin-Szerelem

Valentin- Szerelem mozg1

Valentin- Szerelem mozg2

Valentin-Szv mozg

Vrak, kastlyok

Virgaim

Virg animci - Csokor

Virg animci - kk

Virg animci - Rzsa

Vztkr-llatos

Vztkr-Baba, n

Kp-tram - Coffeecup

Sztr fotim - Coffeecup 

Httrkp gyjtemnyem - Kp.tr.hu 

Httrkpek - llatok

Httrkpek - Fantasy

Httrkpek - Virg

Httrkp - All Cartons'

Httrkp - Abstract

Httrkp - Jrmvek

 

 

 
 

 

 

Szexi kpek 1 

Szexi Csajok - Sztrok 1.

Szexi Csajok - Sztrok 2.

Szexi Csajok - Sztrok 3. 

Szexi Csajok - Sztrok 4.

Szexi Csajok - Sztrok 5.

Szexi Csajok - Sztrok 6.

Szexi Csajok - Sztrok 7.

Szexi Csajok - Sztrok 8.

Szexi Csajok - Sztrok 9.

SzexiSztr-Angelina Jolie

SzexiSztr-Cameron Diaz

SztrCatherina Zeta-Jones

SzexiSztr-Cindy Crawford

Sztr-Claudia Schiffer

SzexiSztr-Courtney Cox

Sztr-Cristina Aguilera

Sztr-Drew Barrymore

Sztr-Elizabeth Hurley

SzexiSztr-Halle Berry

Sztr-Heather Locklear

SzexiSztr-Heidi Klum

Sztr-Jennifer Aniston

Sztr-Jennifer Lopez

Sztr-Julia Roberts

SzexiSztr-Josie Maran

Sztr-Kelly Brook

SzexiSztr-Kim Basinger

SzexiSztr-Naomi Campbell

 

 

 

Sztrok - Alicia Silverstone

Sztrok - Alyson Hannigan

Sztrok - Amy Weber

Sztrok - Anastacia

Sztrok - Andie MacDowell

Sztrok - Anna Kournikova

Sztrok - Ashley Judd

Sztrok - Audrey Hepburn

Sztrok - Bridget Fonda

Sztrok - Britney Spears

Sztrok - Brooke Shields

Sztrok - Calista Flockhart

Sztrok - Catherine Bell

Sztrok - Charisma Carpenter

Sztrok - Christina Applegate

Sztrok - Christina Milian

Sztrok - Christina Ricci

Sztrok - Eva Longoria

Sztrok - Eva Longoria 2.

Sztrok - Elisabeth Shue

Sztrok - Famke Janssen

Sztrok - Geri Halliwell

Sztrok - Gillian Anderson

Sztrok - Gina Gershon

Sztrok - Gwyneth Paltrow

Sztrok - Helen Hunt

Sztrok - Holly Valance

Sztrok - Isabella Rossellini

Sztrok - Isla Fisher

Sztrok - Jamie Lee Curtis

Sztrok - Jennifer Connelly

Sztrok - Jennifer Garner

Sztrok - Jennifer Jason Leigh

Sztrok - Jennifer Love Hewitt

Sztrok - Jennifer Tilly

Sztrok - Jeri Ryan

Sztrok -Jessica Alba

Sztrok - Jessica Simpson

Sztrok - Lara Flynn Boyle

Sztrok - Lindsay Lohan

Sztrok - Lindsay Lohan 2. 

Sztrok - Lindsay Lohan 3.

Sztrok - Jodie Foster

Sztrok - Josie Bissett

Sztrok - Julia Ormond

Sztrok - Julianne Moore

Sztrok - Kate Beckinsale

Sztrok - Kate Hudson

Sztrok - Kate Winslet

Sztrok - Katie Holmes

Sztrok - Keira Knightley

Sztrok - Krista Allen  

Szrok - Rihanna

 

 

Ajndk Tletek! 2
Tartalom
 
Szabadidre

 

 

 

Kivg

Lgy Activ!

Rajzols segt

ABC - Kifest

llatok 1 - Kifest

llatok 2 - Kifest

Angyal - Kifest

Biblia - Kifest

Bogr, rovar - Kifest

Cica, kutya - Kifest

Cirkusz - Kifest

Csald - ember - Kifest

Dental - Kifest

Earth - Kifest

gitestek - Kifest

Egyiptom - Kifest

plet - Kifest

tel - Kifest

Fantasy - Kifest

Halloween - Kifest

Hsvt - Kifest

Japn - Kifest

Jrmvek - Kifest

Karcsony - Kifest

Kivg

Lgy Activ!

L - Kifest

Maci - Kifest

Madarak - Kifest

Mandala - Kifest

Mese figurk 1 - Kifest

Mese figurk 2 - Kifest

Mese figurk 3 - Kifest

Mese figurk 4 - Kifest

Mese figurk 5 - Kifest

Rajzols segt

sszehzgls - Kifest

Srkny, dino - Kifest

Sznes kpek - kicsi

Szlinap - Kifest

vegfests

vegfests - kicsi kpek

veg matrica kpek

Vegyes - Kifest

Virg - Kifest

Vzi llatok - Kifest

 
 
Vide: Csajok a fodrsznl s az ablakmos
 
ra
 
E-mail cm:

Feliratkozs
Leiratkozs
SgSg
 
rgp
 
Egrkvet
Az j egrkvet 
 
Virges
 
SMS-hirdetfal
 
Receptek
Receptek : Ftel egyszer 1.

Ftel egyszer 1.

  2004.05.23. 23:51

26 db

Ibi kedvence

Hozzvalk:
szeletelt serts karaj
, 4 dl liter tejfl, 15 dkg trappista sajt (lehet fstlt sajt is), telzest, rlt bors

Elkszts: A karajt kiklopfolom, fszerekkel mindkt oldalt megszrom, ujjnyi vastagon minden szelet hst bekenek tejfllel, majd a reszelt sajtot rszrom. 200 fokon stm, amg a sajt megpirul s addigra a hs is megproldik.

Megjegyzs: A tejflbe lehet fokhagymt is keverni zls szerint. Burgonyprvel vagy zldsges rizzsel tlalom.

 

Hsos-gombs - Baby Blue mdra

Hozzvalk 4 fre:
4-6 csirkemell (lehet comb, lehet pulyka is s tarja is)
,10-20 dkg gomba (ki mennyire szereti gombsan) ,

1 nagy fej vrshagyma
, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 szelet fstlt ftt tarja ,
10 dkg trappista sajt
,4 dl tejfl (nem vizes tpus), s, bors, magyaros fszerkeverk

Elkszts: Olajon futtassuk meg a hagymt. A megtiszttott, lereszelt vagy karikzott gombt rtesszk, szzuk, borsozzuk, s hagyjuk, hogy egy kicsit a gomba sszeessen. Hozztesszk az aprra vgott fstlt ftt tarjt, hogy sszerjenek az zek.
Kiszedjk egy tnyrba vagy tlba, ugyanebben az olajban (de lehet j is) a kiklopfolt s beszott (fszerkeverkes) husit megpirtjuk egy kicsit.
Tepsibe beletesszk a husit, r a hagyms-gombs-tarjs masszt, lefedjk, s kb. 3-4-es fokozaton hagyjuk slni.
15 perc utn hozztesszk a kicsit ss-borsos-fszeres tejflt, elkeverjk benne, rszrjuk a tetejre a sajtot, s mg visszatesszk 15-20 percre.
A legvgn levesszk a fedt vagy a flit, maximumra tesszk a lngot, s kicsit megpirtjuk a sajtot.
Hozz rizst vagy tsztt knlunk.
Nagyon finom s kiads.

 

Sajtos-virslis krumpli

Hozzvalk:
burgonya, virsli, reszelt sajt, olaj, s, bors

Elkszts: A burgonyt meghmozom s kb. 1x1 cm-es kockkra aprtom, majd egy kevske olajon s 1-2 dl vzben megprolom. Szom, s amikor majdnem megpuhult, hozzteszem a karikra vgott virslit s egy picit megborsozom. Ha az egsz megpuhult, a tetejt reszelt sajttal bebortom, a tzhelyrl leveszem s egy fedvel lefedem, mg a sajt teljesen r nem olvad. J tvgyat!

Megjegyzs: Brmilyen zldsggel gazdagthatjuk, gy mg finomabb!

 

Gombaragu

Hozzvalk:
1/4 kg gomba
, 20 dkg zldbors, 1 fej vrshagyma ,

3 evkanl olaj
, s ,pirospaprika ,zls szerint pici rlt bors,
szemlyenknt egy mark rizs, vagy krumplipr

Elkszts: A rizst pici olajon megfuttatom, hogy a szemek ne ragadjanak ssze. Ha fehrek, szom, s annyi vzzel hagyom fni, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje. Forrs utn takarkon felejtem kb. 10-15 percre. Az olajon val pirts miatt nem ragad le.
Kzben olajon vegesre prolom a hagymt, majd hozzadom a gombt, szom, s fed alatt prolom. Mikor a levt elftte, pirospaprikval megszrom, pici fekete borsot teszek bele (ez nem kell, csak ha szeretik), majd felntm vzzel. Forrstl szmtva kb. 15 perc mlva flig ksz a gomba, ekkor belentm a zldborst. Legjobb a friss, de a mirelit is tkletes. Ezzel sszefzm. Mikor szaftja lesz, teht testes a leve, nem hg, akkor ksz.
Tnyrra szedem a rizst, megszrom petrezselyemmel dsztsl, mell tlalom a gombaragut. Nagyon laktat, ftelnek ajnlom.
Ha valaki szereti a rizottkat, tehet a vgn bele paradicsomszszt, oregant, hozzkeverve a rizst, megszrva sajttal. Csodlatos egytltel.

Megjegyzs: Felhasznlhatsga miatt szeretem, van hogy pizzaalapra teszem a paradicsomos-oregans vltozatt, van, hogy hsok mell, cskkentve azok mennyisgt.Nagyon attraktv, s pillanatok alatt sszethet.
Vendgsgnl elnye, hogy elz este is elkszthet, mikrban megmelegtve olyan, mint jkorban. (A gomba miatt csak 1 nappal elbb!)

 

Hdej tarhonya

Hozzvalk:
tarhonya
, fstlt virsli ,zldbors (mirelit s konzerv is lehet), paradicsom ,pirospaprika ,s, bors

Elkszts: A tarhonyt olajban megpirtjuk, majd b ss vzben majdnem kszre fzzk. Ha elftt a vz, hozzadjuk a karikra vgott virslit, a meghmozott s felszeletelt paradicsomot, majd zls szerint fszerezzk. A vgn belekeverjk a zldborst. Mikor az egsz tmelegedett, levesszk a tzrl. Brmilyen savanysg passzol hozz.

Megjegyzs:A tarhonya megpirtsa eltt egy kis fokhagymt is lehet tenni az olajba. Nagyon kellemes z lesz tle.

 

Prbld ki!

Hozzvalk:
kenyr, prizsi, vrshagyma, tojs, tejfl, s, rlt bors

Elkszts: Kivajazott jnaiba helyezek kett flbevgott, lehjazott, ujjnyi kenyrszeletet. Kzepes vastagsg prizsit teszek mindegyikre, barnra fonnyasztott hagymakarikkkal bortom, tejfllel kenem, s ftt-szeletelt tojst rakok r. Kzben zls szerint szom. A tetejt is tejflzm, megszrom trtt borssal, stben kb. 30-35 perc alatt aranybarnra stm kzepes lngon. Nagyon finom tbb rtegesen is!

 

Trs rakott burgonya

Hozzvalk 4 szemlyre:
1 kg burgonya
,1 cs. snidling, 1 evkanl olaj ,

25 dkg tr
, 2 dl tejfl (12%-os), 5 dkg reszelt trappista sajt

Elkszts: A burgonyt megmossuk. A snidlinget megmossuk, ollval apr darabkkra vgjuk. A stt 200 C-ra elmelegtjk.
Elkszts: A burgonyt hjban megfzzk, majd meghmozzuk, felkarikzzuk. Felt olajjal kikent tzll tlba tertjk. Az ttrt trt elkeverjk a tejfl felvel, sval, snidlinggel zestjk, a burgonyra kenjk. Tetejt a maradk burgonyakarikkkal befedjk, tejfllel meglocsoljuk, reszelt sajttal meghintjk, s a stben szp pirosra stjk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyaszthat: kb. 1 ra mlva

 

Tejfls husi

Hozzvalk:
pulykamell vagy sertscomb
,pirosarany, sajt, tejfl ,pici vaj ,kevs olaj

Elkszts: A husit kiklopfolom, bekenem mindkt oldalt pirosarannyal. Tepsibe kevs olajat ntk, majd belefektetem a husikat, szorosan egyms mell. A tetejre sajtot reszelek, majd rteszem a tejflt s a pici vajdarabkkat. Megstm. Akkor j, ha a tejfl mr barnulni kezd.

Megjegyzs:Szemlyenknt 1-2 szelet hs,2dl tejfl,reszelt sajt.hogy betakarja.Szni s borsozni szoktam,pirosarany helyett.A tejflt a hsra kanalazom,s erre teszem a sajtot. Annyi husit tegyl, hogy a tepsibe szorosan egyms mell kerlhessenek, mert sszesl, s gyakorlatilag utnna szeleteled.Azrt teszem elszr a sajtot s utnna a tejflt, mert ha fordtva csinlom, sts utn lejn egyben az egsz "bunda"....gy meg nem.

 

Lecss rakott csirke

Hozzvalk:
kb. 1 kg csirke, tetszs szerint combok vagy melle is, 1 veg lecs, 1-1,5 kg krumpli, olaj,
fszerek: s, bors zzott fokhagyma, kakukkf, oregano, bazsalikom, provance-i keverk,pirospaprika, mindegyik fl kvskanl, de zls szerint vltoztathat

Elkszts: A krumplit megpucolom, felkockzom, tepsibe ntm, rbortom a lecst, egyenletesen eloszlatom. Egy kis tlban kb. 1 deci olajban elkeverem a fszereket, s a kencvel bekenegetem a megmosott csirkedarabokat. Rpakolom ket a lecss krumplira. A maradk olajat kr lehet nteni, mehet be a stbe 45 percre, aluflival letakarva.

Megjegyzs: Lehet r sajtot, tejflt is tenni, aki brja kalrival...

 

Tojsos egybefasrt

Hozzvalk: 50 dkg darlths, 4 tojs + 1 tojs, 1 zsemle(vagy szikkadt kenyr), 1 kissebb hagyma, 3 evkanl olaj,
s
,bors, fokhagyma ,petrezselyemzld

Elkszts: A zsemlket beztatjuk vzbe vagy tejbe (a tejtl omlsabb puhbb lesz). Kemnyre fznk 4 tojst. A hagymt aprra vgjuk, a fokhagymt ttrjk. A darlt hst sszegyrjuk a kiszortott zsemlvel, 1 tojssal, sval, fokhagymval, borssal s a petrezselyemzlddel. Egy tlba tesszk az apr hagymt, olajat s egy nagyon kevs vizet. A hs egy rszt kinyjtjuk egy laptra, a kzepre helyezzk a kihlt, megpucolt ftt tojsokat, s rhelyezzk egyenlen a megmaradt hst. thelyezzk a kiolajozott tlra, s elmelegtett stbe toljuk. Kb. 30 perc alatt megsl, de kzben gyakran locsoljuk meg a levvel.

 

Tlttt tarjatekercs

Hozzvalk 4 szemlyre:
4 szelet tarja csont nlkl
, 2 szl prhagyma, 10 dkg mrvnysajt, 3 evkanl olaj ,1 dl szraz fehrbor

Elkszts: A tarjaszeleteket megmossuk, szrazra trljk, majd vkonyra kiklopfoljuk. A prhagymt megtiszttjuk, megmossuk, hosszban kettvgjuk, s a hsszeletek szlessgnek megfelel hosszra vgjuk. A mrvnysajtot 4 rszre osztjuk.
Elkszts: A hsszeleteket kitertjk, elosztjuk rajta a prhagymaszeleteket, az egyik oldalra halmozzuk a sajtot, s onnan kezdve feltekerjk, hstvel sszetzzk. Sval, borssal bedrzsljk. Serpenyben felforrstjuk az olajat, beletesszk a hstekercseket, s minden oldalukat szp pirosra stjk, kb. 15 perc alatt. Amikor megpirult meglocsoljuk a borral, s lefedve lass tzn kb. 15 percig proljuk, majd levesszk a fedt s elprologtatjuk a levt. Rizzsel, zldsgekkel knljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyaszthat: kb. 1 ra mlva

 

Soksajtos husi

Hozzvalk:
8 szelet sertshs /karaj vagy tarja/
, sszesen 15-20 dkg sajt 4 flbl, fstlt mindenkppen kell hozz, kevs olvaolaj, 0,5 dl szraz fehr bor, 0,2 dl konyak, 1 pohr tejfl ,mustr

Elkszts: A hsszeleteket megkenem mustrral, majd kiolajozott stednybe egy sort lerakok. Megszrom reszelt sajtkeverkkel, meg egy kis tejfllel. jra egy rteg mustros hs kvetkezik, amit szintn megszrok a sajtok keverkvel s egy kis tejfllel. Ezt addig kell csinlni,amg a hs el nem fogy. A tetejn sajt s tejfl legyen. Ha ez ksz, meglocsolom a borral s a konyakkal, majd lefedve elmelegtett stbe teszem proldni. Kb. fl ra mlva leveszem a fedt, s gy sl tovbb, amg a leve besrsdik, s a teteje megpirul. Legfinomabb ss krumpliprvel, amibe egy kis reszelt fstlt sajtot is teszek. Nem lehet eleget kszteni belle, olyan finom.

Megjegyzs: A s nem vletlenl maradt ki, gy is elg ss lesz az tel. Termszetesen tbb sajttal is lehet kszteni, de akkor mr drgbb. Kszthet csirkemellbl s 12% tejflbl is prolt zldsggel, akkor akr finom fogykrs telt ehetnk. J tvgyat!

 

Csirkecomb Gizus mdra

Hozzvalk:
5 csirkecomb, 1 doboz tejfl, 5 gerezd fokhagyma, kevs tejszn /0,5 dl/
,

kevs vaj /tl, tepsi kivajazshoz/
, 15 dkg sajt /trapista, fstlt - zls szerint/,

2 csomag elfztt rizs
,s, bors, esetleg telzest

Elkszts: A lebrztt, befszerezett csirkecombokat a kivajazott tlba, tepsibe tesszk, rntjk a tejfl, sszetrt fokhagyma s tejszn keverkt. Elmelegtett stbe tesszk, majd 25 perc utn rszrjuk a reszelt sajtot, s mg 5 percig stjk. Kzben elksztjk a rizst, melyet ss, telzests vzben fznk.

Megjegyzs: Hidegen a megdermedt szsz kenyrre kenhet s ISTENI!!!!!!! Paprikval, paradicsommal fogyaszthat. NE HAGYD KI, MEGSZERETED!!!!!!!!!

Svjci tepsis krumpli

Hozzvalk:
1 kg krumpli, olaj, fokhagyma, s, snidling, 0,5 l tej, 5 dkg vaj, 5 dkg reszelt sajt

Elkszts: Nyersen megtiszttjuk a krumplit s karikra vgjuk. Fokhagymval bedrzslt, kiolajozott tepsibe tesszk. Lentjk annyi ss tejjel, hogy ellepje. (Ez kb. fl liter.) Rhintjk a snidlinget s a reszelt sajtot, rmorzsoljuk a vajat is. Elmelegtett stben teljes lngon 45-60 percig stjk. Ha a tejet magba szvta, puha s szp piros a teteje, ksz van.

Megjegyzs:n tisztn tejsznnel ntm le s 35 percig stm, teszek bele kolbszkarikkat vagy szalmit (esetleg zldsgekkel is ki lehet prblni) s szintn sok borssal s szerecsendival. Imdom!     n sok borssal s szerecsendival szeretem, illetve a tej fele nlam fztejszn. A stssel viszont nem rtek egyet. n 180C-on lassan - ekkora mennyisget minimum 75-85 percig - stm. Elszr flia (fed) alatt, s az utols 15 percet a pirulsig anlkl. A reszelt sajtot csak az utols 15 percre teszem r. A sajttal az utbbi pr alkalommal mr ksrleteztem. A kedvenc nlunk az ementlis s a parmeznos varici.

 

Tlttt kifli

Hozzvalk:
prklt
,kiflik, ftt tojs ecetes uborka

Elkszts:Prkltet ksztnk, ledarljuk pr ftt tojssal, esetleg ecetesuborkt is reszelhetnk a tltelkbe. A kifliket flbe vgjuk, belt kiszedjk, s megtltjk a masszval. Lefagyasztjuk Nagyon lass tzn tforrstjuk. rdemes nagyobb mennyisget elkszteni, s kszen lefagyasztani, majd csak melegteni. Finom vendgvr.
Megjegyzs:
Harmadoltam a kifliket s a belt is sszekeverte
tm a masszval, ami vagy maradk, mlyhttt prklt, vagy tojsos kence volt. a tetejt tojsal bekentem s elmelegtett stben megstttem.

 

A burgonyagratin

Hozzvalk:   3 kzepes fej hagyma (15 dkg),  3 dkg vaj/ margarin ,1 csipet szerecsendi, 1 dl tejszn

60 dkg burgonya, Elkszts: A burgonyt s a hagymt meghmozzuk, uborkagyalun vkonyan felkarikzzuk. Egy lapos stednyt kikennk vajjal/margarinnal, a maradkot felolvasztjuk. A stt 200 fokra (gzst 3. fokozat) kapcsoljuk.
Elkszts: Kiss egymsra cssztatva vltakoz rendben lerakjuk a stedny aljra a burgonya- s hagymakarikk felt, megszrjuk sval, rlt borssal s szerecsendival, majd megntzzk az olvasztott vajjal/margarinnal. Befedjk a maradk burgonya- s hagymakarikkkal, szzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a tejsznnel, vgl a forr stben (akr a hssal egyidejleg) 35-40 percig, szp pirosra stjk.
Megjegyzs:
n gy teszem,hogy a tepsit jl kikenem fokhagymval,s a tejszinbe is nyomok jcskn fokhagymt

 

Zldsges tallr

Hozzvalk 4 szemlyre:
30 dkg srgarpa
, 50 dkg burgonya, 25 dkg hagyma ,2 tojs, 10 dkg liszt ,vaj vagy olaj a stshez

Elkszts: A rpt s a burgonyt meghmozzuk, megmossuk, s nagy lyuk reszeln lereszeljk. A hagymt meghmozzuk, aprra vgjuk.
Elkszts: Tlban sszekeverjk a rpt, a burgonyt s a hagymt, mindkt keznkkel jl sszenyomkodjuk. Hozzadjuk a tojsokat, sval, borssal fszerezzk, vgl a lisztet is beledolgozzuk. A vajat nagy serpenyben felforrstjuk. Evkanllal kis adagokat szaggatunk ki a tsztbl, s a serpenybe tesszk. A kanl aljval laposra nyomkodjuk. Kzepes tzn mindkt oldalt ropogsra stjk. Azonnal tlaljuk. Saltt vagy trs mrtogatst knljuk hozz.
Megjegyzs:
  Nem fukarkodom a fszerezssel: vegett, rengeteg fokhagymt, ha van jhagymt vagy metlhagymt is, esetleg kmnyt. Tejfllel s saltval nagyon-nagyon finom!

 

Krumplitallrok

Hozzvalk 4 szemlyre:

1 kg burgonya , 2 tojs ,2-3 evkanl liszt, olaj a stshez
Elkszts: A burgonyt nyersen megtiszttjuk, megmossuk, lecsepegtetjk, s tlba reszeljk.
Elkszts: A reszelt burgonyhoz keverjk a tojsokat, a lisztet, megszzuk, borsozzuk. Serpenyben olajat forrstunk. A burgonyamasszt evkanl segtsgvel az olajba tesszk, a kanl htval lepnyekk simtjuk. Mindkt oldalt kb. 5-5 percig szp arany barnra stjk. Paprszalvtra szedjk, hogy a felesleges zsiradkot leitassuk. Forrn tlaljuk
.

Megjegyzs: 1, Lehet bele tenni foghagymt, pici majorannt gy egy picit ms zt kapunk. 2, n nem teszek bele tojst, mert attl kemny, egy kanl tejflt szoktam a tojsok helyett. ( 3,A tojstl nem kemnyedik meg. A tojst azrt kell bele,hogy ne szivja fel az olajat!!!)  4,n vrshagymt+fokhagymt tennk bele.tejflt csak azrt, hogy a lereszelt krumpli ne barnuljon meg. 5,Mi tejfllel s sajttal is kiprbltuk.  6,A tsztba mindig teszek vrs- s fokhagymt (j sokat) is, s tojst is, fszerezem is bven. Ha kisltek, teszek r tejflt.

 

Trpuffancs II.

Hozzvalk:
1/4 kg tehntr, 40 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 egsz tojs,
1 csomag vanlis cukor, 1 kvskanl szdabikarbna, 2 pohr tejfl A stshez tolaj

Elkszts: A hozzvalkat sszedolgozzuk, s 1/4 rt llni hagyjuk. Az tolajat felmelegtjk, s olajba mrtott kanllal beleszaggatjuk a mr serceg olajba. Aranysrgra stjk. Paprtrlkzre szedjk, s vanlis porcukorral meghintve tlaljuk.

Megjegyzs: Egyszerre ne sokat tegyetek az olajba, mert megnnek.


Trgombc - kicsit mskpp

Hozzvalk 4 szemlyre:
60 dkg sovny tehntr
,12 dkg Graham bzadara, 2 tojs ,

12 dkg zsemlemorzsa (ha otthon ksztjk, lehet barna kenyrbl is)
,
2 dl 12% zsrtartalm tejfl
, 4 teskanl nvnyi olaj

Elkszts: A trt burgonyaprsen tnyomjuk (vagy csak villval sszetrjk), hozzadjuk a bzadart s a 2 tojs felvert habjt. 60 percig llni hagyjuk.

Elkszts: Egy csipetnyi sval vizet forralunk, amiben kifzzk a forms gombcokk alaktott masszt. Az olajon aranysznre pirtjuk a zsemlemorzst. Tlalskor a pirtott zsemlemorzsra tesszk a lecspgtetett gombcokat, s tejfllel meglocsoljuk. Aki kvnja, inkbb mzzel vagy mestersges destszerrel destse. Ha gymlcst knlunk hozz, knnyebb elhagyni az destst.

Megjegyzs:n szoktam egy kanl margarint is tenni a trhoz, ugy mg knnyebb a gombc.

Munka: kb. 1,5 ra
Fogyaszthat: kb. 1,5 ra mlva

Derelye hzilag

Hozzvalk 4 szemlyre:
40 dkg liszt
,2 tojs ,20 dkg szilvalekvr ,4 evkanl olaj ,
10 dkg zsemlemorzsa
Elkszts: A lisztet gyrdeszkra ntjk, kzepbe mlyedst formlunk, beletjk a tojsokat, s 1-2 dl langyos vizet ntnk hozz. sszedolgozzuk, addig gyrjuk, amg a tszta ruganyos lesz s nem ragad a keznkhz. Sodrfval nagyon vkonyra kinyjtjuk, a levl felt megrakjuk egymstl egyenl tvolsgra szilvalekvrral, a msik res felt rhajtjuk. A halmok kztt ujjunkkal lenyomjuk a tsztt, derelyevgval feldaraboljuk. A derelyket forr, ss vzben kifzzk, az olajban megpirtott zsemlemorzsban megforgatjuk. Azonnal tlaljuk.

Munka: 40 perc
Fogyaszthat: 1 ra mlva

 

Mindenki imdja sajtgombc a la Rieger

Hozzvalk:
10 dkg mrvnysajt (rokfort)
,1 natr tejsznes krmsajt (125ml) ,,kb. 5 dkg reszelt sajt ,

1 mokkskanl bors
, 1 pici aprra vgott vrshagyma 1 marknyi trdelt di

Elkszts: A din kvl mindent jl keverjnk ssze villval, majd tegyk egy rra a htbe. Mikor letelt, ksztsnk egy szp nagy gombcot belle, s forgassuk meg a diban.

Megjegyzs: Eddig mindenki totl oda volt rte. Persze mindig elmondom mindenkinek, hogy ezt az desanymtl tanultam! :) Finom krkerre kenve, vagy sima kenyrre, pirtsra, pogcsra! S a klseje is gynyrkdtet.


Karfiol vegetrius
oknak


1 szp fej karfiol (kb. 80 dkg), 10 dkg zabpehely, 2 dl tejfl, 3 evkanl olaj, 1 teskanl s.
Elksztse: a megtiszttott karfiolt egyforma kis rzsira szedjk. Tepsibe vagy tzll tlba egy sorban, egyms mell rakjuk. 2 evkanl vizet alntnk, megszom, majd befedjk. Az elmelegtett, forr stben 20 percig proljuk. Kzben a zabpelyhet (zsemlerln) ledarljuk.
Az olajat megforrstjuk, rszrjuk a darlt zabpelyhet, s folyamatos kevergets kzben vilgosbarnra pirtjuk. Elosztjuk a mr megpuhult karfiol tetejn, vgl a megszott tejfllel lelocsoljuk.

Hagymagombc

Hshagy keddtl Hsvtig tart a bjt, amikor sokan hsmentesen tkeznek. Szervezetnk egszsge rdekben mindenkppen hasznos vente egyszer nagyjbl egy hnapon t hsmentes ditt tartani. Prblja ki ezt a knnyen elkszthet hsmentes receptet!
50 dkg fehr kenyr, 1 nagy prhagyma, 3 tojs,
6 dkg vaj, s, bors, 1 csokor petrezselyem
A kenyr hjt levgjuk, a belt nagyon aprra vagdaljuk. A prhagymt hosszban kettvgjuk s felszeleteljk, majd megpirtjuk a felhevtett vajban.
Megszzuk, borsozzuk, hozzadjuk a tojst, vgl jl sszegyrjuk a kenyrrel. Vizes kzzel kis gombcokat formlunk belle, s forrsban lv ss vzben megfzzk (ha valamennyi feljtt a felsznre), s szrkanllal kiszedjk.
Aprra vgott petrezselyemmel meghintve, olvasztott vajjal meglocsolva tlaljuk. (A gombc mg finomabb, ha a hagyma felt aprra vgott gombval vltjuk ki.)

Rakott hs

Sertsszeleteket (5-6 szelet) klopfold ki, majd fszerezd sval, borssal, kakukkfvel. Fl kg krumplit s 2-3 fej vrshagymt tisztts meg, majd karikzd fel ket. Egy tzll tlat kiolajozol s tegyl bele egy sor krumplit, r a husit, majd a hagymakarikkat, s megint egy sor krumplit. 2 dl tejflt keverj ssze egy egsz tojssal, 1-2 gerezd zzott fokhagymval s egy kevs pirospaprikval, majd ntzd meg vele a krumplis-hagyms husit.  Flival letakarva tedd a stbe, hogy proldjon, majd miutn megpuhult a hs, reszelt sajttal szrd meg, s meg pr percre rakd vissza a stbe, hogy rpiruljon a sajt.

 

Sonks-hromsajtos lasagne

Hozzvalk: 30 dkg lasagne, 30 dkg prgai sonka, 15-15 dkg tejsznes krmsajt, fstlt sajt s ementli, fl liter tej, 2 evkanlnyi liszt, 3 dkg vaj, 2 dl tejszn, s, bors, reszelt szerecsendi.
A vajon futtasd meg a lisztet, engedd fel a tejjel, kicsit srtsd be, fszerezd, tedd bele a tejsznes krmsajtot s a lereszelt fstlt sajtot. Az ementlit vgd dobkocka nagysg darabkkra, a sonkt pedig darabold aprra. Melegtsd el ekzben a stt, vajazd ki a tlat, bleld ki tsztalapokkal, locsold meg tejsznnel, tedd r a sajtos mrtst, szrd meg a sonkval s az ementlival, tedd r a kvetkez tsztalapot, majd folytasd, amg el nem fogy a hozzval. A tetejt rakd ki fl centi vastagra vgott paradicsomkarikkkal, ssd lefedve 35 percig, majd fed nlkl 5 percig.


 

 

 

Minden nap jabb kp:

OOTZ.org - Ingyenes jtk ajnkrt

 

Cicnk: Arock

Ibolya oldala dvzllek a portlomon! Gyere mskor is ide!
 
Cicnk

Cicnk

Mindenfle idzetek!

Mindenfle idzetek! Katt ide!

 

 
Szavazz a portlomra!
 
Szavazz rm a X toplistn!
 
Reklmozza Ingyen Weboldalt ! Banner TOP 2004 - http://bannertop.reklam-csere.hu

 

Luna Toplistja... A legjobb weboldalak...

Ajndk ra Lady Luntl Puszika rte!


 
Ajndk Ledimtl Puszika rte!

 
 
 
Linkcsere
 

 


  

  



 

  

 

designmindenkilapjahu.gif 

lapcentrumnethubarbara.gi 

 

  

tndrmesk Mercdes

 

   

   

Bbemama banner

 

 

 

  

  

 

csibebabuci

//gportal.hu/portal/meselnektekcsorimama/image/gallery/1174635952.gif

DR ARACSI JZSEF CSALDI HONLAPJA     

DR ARACSI JZSEF CSALDI HONLAPJA  

BIRCSI, NKRL-NKNEK NEKED SZL!!!!     

 BIRCSI OLDALA, NKRL NKENEK!!

 HZIASSZONYOKNAK TLETEK, PRAKTIKK, HASZNOS LINKGYJTEMNYEK   

HZIASSZONYOK OLDALA: TLETEK, TANCSOK, HASZNOS LINKEK

 

Kp

Click for Budapest, Hungary Forecast 

 
 
Jtkok
 
Linkek
 

 


Chello 


 


 



 

 

TRY.HU
 
  
 

websas.hu 

MyStat - Az ingyenes webstatisztika

Szmllk
 
Google PageRank

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU