♥ Ibolya oldala  ♥
♥ Ibolya oldala ♥
Peptidek
 
Hozzads a Kedvencekhez
 
Internetes munka, tvmunka, pnzkereset!!!
 
Szmll
Induls: 2004-03-21
 
Ltogatim
ltotag olvassa a lapot.
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Sajt linkgyjtemnyem

 
Men
 
 
Google
Google
 
Videa Videk!
 
Olvasd El!
 

Ibolya-weblapja.gif 

Partnerprogram - Refill-Paradise

Sokallja a tintapatronjai rt? - Kattintson IDE, s ingyen megtantjuk TDRON nyomtatni!

Visit this site.

 
 
Cool Slideshows
 
Kldjn tõlnk kpeslapot!
 
rk-naptrak
 
 
 

http://www.top-start.hu/info.php?felh_kod=748

 

 
Hsvt
 
 

 

Katt a kpre!

 ibolya1964@tvn.hu

 

 
 
 
Ajndk Tletek!

Tbb, mint 20ezer kpet tallsz

a kptraimban:

 

Ibolys ajndkok

Ajndk kpek Tletek

Ajndk kpek - Agikacska1 

Ajndk kpek - Andoki

Ajndk kpek - Azurus

Ajndk kpek - Bagolyka

Ajndk kpek - Barbara

Ajndk kpek - Beggyo

Ajndk kpek - Bigdaddy 1

Ajndk kpek - Bigdaddy 2

Ajndk kpek – Bigdaddy 3

 

Ajndk kpek - Bobemama

Ajndk kpek - Bbe

Ajndk kpek - Budai Anita

Ajndk kpek- Csibe s Babuci

Ajndk kpek - Csupi

Ajndk kpek - Der Alte & Magdi  

Ajndk kpek – Edit-Anci46

Ajndk kpek - Era s Feri

Ajndk kpek - Erika

Ajndk kpek - Evamari

 

Ajndk kpek - Gyuri s Ibolya

Ajndk kpek - Hajni

Ajndk kpek - Ildik

Ajndk kpek - Izike

Ajndk kpek - Joker44

Ajndk kpek - Judit-Magdolna

Ajndk kpek - Judit s Kati 

Ajndk kpek - Kati s a macsekok

Ajndk kpek - Kikkkko

Ajndk kpek - Kki

Ajndk kpek - Kismvity

Ajndk kpek - Ledim

Ajndk kpek - Lincsike

Ajndk kpek - LadyLuna

Ajndk kpek - Maracska

Ajndk kpek - Margit 

Ajndk kpek - Marg 

Ajndk kpek - Miss V

Ajndk kpek - Molnari- Ibolya

Ajndk kpek - Moonka 

Ajndk kpek - Napsi

Ajndk kpek - Nra- Therasmus

 

 

Ajndk kpek - Planett

Ajndk kpek – Robi

Ajndk kpek - Romy

Ajndk kpek - Seiya

Ajndk kpek - Sissi

Ajndk kpek - Tndrke

Ajndk kpek -  Vali

Ajndk kpek - Viki

 

Ajndk kpek – Nyulmami

Ajndk kpek – Funlista 1

 

Ajndk kpek – Funlista 2

 

Ajndk kpek – Funlista 3 

 

Ajndk kpek – Funlista 4 

 

Ajndk kpek – Bigdaddy 4- rdekes felhk

 

Ajndk kpek – Bigdaddy  5

Ajndk kpek –

 
Kpeim - Mg TBB!!!

 

Folyamatosan fog bvlni!

Kpeim

Kptram - Tvn.hu

Mano ballagsa 2006.06

Cicnk Arokh-2007.03-04h

Cicnk Arokh-2007.05-06h

Debreceni llatkert 2006.05.01

Srospatak-2006.08.05

Srospatak-2006.08.06

Srospatak-2006.08.07

Srospatak-2006.08.08

Srospatak-2006.08.09

Srospatak-2006.08.09-Cica

Srospatak-2006.08.10

Srospatak-2006.08.11

Srospatak-Kollgium-udvar

Srospatak-Nagyknyvtr

Osztlytallkoz 07.11.17

Debrecen-sajt fnykpek

Debr. Virgkarnevl 2007

Tehn Pard Debrecen

Debrecen

 

n prblkozsaim

Sajt kszts vzes kp

llatkk

Avatarok

Avatarok 2

Baby 1 mozg

Emberek - Animci

Emberek+vegyes Animci 2

Csajok-nk

tel-Ital

Fantzia

Festmnyek, Rgi kpek

Garfield-Kpregnykk

Ikonok

Jrmvek-Animci

BK

Halloween 1

Halloween 2

Halloween 3

Hsvt 1 mozg

Hsvt 2 mozg

Hsvt 3

Humor

Karcsony-llatkk

Karcsony-Baba

Karcsony-Cseng, dsz

Karcsony-Elvlaszt

Karcsony-felrat, smiley

Karcsony-Fenyfa

Karcsony-Gmb

Karcsony-Hember

Karcsony-Mikuls

Karcsony-Rnszarvas

Karcsony-Vegyes

London - tvett kpek

Mank

Nap, fld, csillag, hold

Penny Parker

Portlhoz-Virg dszek

Portlhoz-Weblap dszts 

Portlhoz-llatos fejlc

Portlhoz-Baba, n fejlc

Portlhoz-Mozg fejlc

Portlhoz-Szerelmes fejlc

Portlhoz-Virg fejlc

Portlhoz-Vendgknyv

Portlhoz-Felrat-E-mail

Portlhoz-Felrat-Hello

Portlhoz-Felrat-I Love

Portlhoz-Felrat-Kszi

Portlhoz-Felrat-Napszak

Felratok - Nv

Felratok - Nv - Ibolya

Portlhoz-Felrat-Vegyes

Portlhoz-Felrat-Welcome

Portlhoz-Httr-Disney

Rajzfilm hsk

Rzsa

Rzsa csokor

Trhats utcai grafikk

Valentin-Szerelem

Valentin- Szerelem mozg1

Valentin- Szerelem mozg2

Valentin-Szv mozg

Vrak, kastlyok

Virgaim

Virg animci - Csokor

Virg animci - kk

Virg animci - Rzsa

Vztkr-llatos

Vztkr-Baba, n

Kp-tram - Coffeecup

Sztr fotim - Coffeecup 

Httrkp gyjtemnyem - Kp.tr.hu 

Httrkpek - llatok

Httrkpek - Fantasy

Httrkpek - Virg

Httrkp - All Cartons'

Httrkp - Abstract

Httrkp - Jrmvek

 

 

 
 

 

 

Szexi kpek 1 

Szexi Csajok - Sztrok 1.

Szexi Csajok - Sztrok 2.

Szexi Csajok - Sztrok 3. 

Szexi Csajok - Sztrok 4.

Szexi Csajok - Sztrok 5.

Szexi Csajok - Sztrok 6.

Szexi Csajok - Sztrok 7.

Szexi Csajok - Sztrok 8.

Szexi Csajok - Sztrok 9.

SzexiSztr-Angelina Jolie

SzexiSztr-Cameron Diaz

SztrCatherina Zeta-Jones

SzexiSztr-Cindy Crawford

Sztr-Claudia Schiffer

SzexiSztr-Courtney Cox

Sztr-Cristina Aguilera

Sztr-Drew Barrymore

Sztr-Elizabeth Hurley

SzexiSztr-Halle Berry

Sztr-Heather Locklear

SzexiSztr-Heidi Klum

Sztr-Jennifer Aniston

Sztr-Jennifer Lopez

Sztr-Julia Roberts

SzexiSztr-Josie Maran

Sztr-Kelly Brook

SzexiSztr-Kim Basinger

SzexiSztr-Naomi Campbell

 

 

 

Sztrok - Alicia Silverstone

Sztrok - Alyson Hannigan

Sztrok - Amy Weber

Sztrok - Anastacia

Sztrok - Andie MacDowell

Sztrok - Anna Kournikova

Sztrok - Ashley Judd

Sztrok - Audrey Hepburn

Sztrok - Bridget Fonda

Sztrok - Britney Spears

Sztrok - Brooke Shields

Sztrok - Calista Flockhart

Sztrok - Catherine Bell

Sztrok - Charisma Carpenter

Sztrok - Christina Applegate

Sztrok - Christina Milian

Sztrok - Christina Ricci

Sztrok - Eva Longoria

Sztrok - Eva Longoria 2.

Sztrok - Elisabeth Shue

Sztrok - Famke Janssen

Sztrok - Geri Halliwell

Sztrok - Gillian Anderson

Sztrok - Gina Gershon

Sztrok - Gwyneth Paltrow

Sztrok - Helen Hunt

Sztrok - Holly Valance

Sztrok - Isabella Rossellini

Sztrok - Isla Fisher

Sztrok - Jamie Lee Curtis

Sztrok - Jennifer Connelly

Sztrok - Jennifer Garner

Sztrok - Jennifer Jason Leigh

Sztrok - Jennifer Love Hewitt

Sztrok - Jennifer Tilly

Sztrok - Jeri Ryan

Sztrok -Jessica Alba

Sztrok - Jessica Simpson

Sztrok - Lara Flynn Boyle

Sztrok - Lindsay Lohan

Sztrok - Lindsay Lohan 2. 

Sztrok - Lindsay Lohan 3.

Sztrok - Jodie Foster

Sztrok - Josie Bissett

Sztrok - Julia Ormond

Sztrok - Julianne Moore

Sztrok - Kate Beckinsale

Sztrok - Kate Hudson

Sztrok - Kate Winslet

Sztrok - Katie Holmes

Sztrok - Keira Knightley

Sztrok - Krista Allen  

Szrok - Rihanna

 

 

Ajndk Tletek! 2
Tartalom
 
Szabadidre

 

 

 

Kivg

Lgy Activ!

Rajzols segt

ABC - Kifest

llatok 1 - Kifest

llatok 2 - Kifest

Angyal - Kifest

Biblia - Kifest

Bogr, rovar - Kifest

Cica, kutya - Kifest

Cirkusz - Kifest

Csald - ember - Kifest

Dental - Kifest

Earth - Kifest

gitestek - Kifest

Egyiptom - Kifest

plet - Kifest

tel - Kifest

Fantasy - Kifest

Halloween - Kifest

Hsvt - Kifest

Japn - Kifest

Jrmvek - Kifest

Karcsony - Kifest

Kivg

Lgy Activ!

L - Kifest

Maci - Kifest

Madarak - Kifest

Mandala - Kifest

Mese figurk 1 - Kifest

Mese figurk 2 - Kifest

Mese figurk 3 - Kifest

Mese figurk 4 - Kifest

Mese figurk 5 - Kifest

Rajzols segt

sszehzgls - Kifest

Srkny, dino - Kifest

Sznes kpek - kicsi

Szlinap - Kifest

vegfests

vegfests - kicsi kpek

veg matrica kpek

Vegyes - Kifest

Virg - Kifest

Vzi llatok - Kifest

 
 
Vide: Csajok a fodrsznl s az ablakmos
 
ra
 
E-mail cm:

Feliratkozs
Leiratkozs
SgSg
 
rgp
 
Egrkvet
Az j egrkvet 
 
Virges
 
SMS-hirdetfal
 
Receptek
Receptek : Salta

Salta

  2004.05.21. 23:18

18 db Salta

Svd gombasalta 1.
Hozzvalk (6-8 szemlyre): 600 g champignon gomba, 1 nagy fej hagyma, 150 g paradicsompr, 1 dl olaj, 2 babrlevl, 1 citrom, 1 mokkskanl szrtott kakukkf, s, bors, kevs porcukor vagy destszer.
Elkszts: Az olajon vegesre proljuk a nagyon finomra megvgott vagy reszelt hagymt, rdobjuk az alaposan megmosott - nem hmozott! -, nagysguktl fggen gerezdekre vagy nem tl vkony szeletekre vgott gombt, nhny percig egytt pirtjuk, majd hozzadjuk a paradicsomprt, a citrom reszelt hjt s tszrt levt, a babrlevelet, a kakukkfvet, egy kevs rlt borsot, s lass tzn, fed nlkl puhra proljuk. Vgl zls szerint szzuk, s egy kevs cukorral vagy destszerrel zestjk - s valban zestsrl van sz, mert a cukortl nem lesz des, csak az tel zamata vlik hangslyosabb! Eltvoltjuk a babrlevelet, hagyjuk kihlni, vegtlba szedjk, citromkarikval, petrezselyemlevllel dsztjk. Eltelnek (ez esetben nmi pirtott kenyrrel) knljuk, de hideg sltek mell is kitn ksret!

Svd gombasalta 2.
25 dg gombt foly vzben alaposan mossunk meg, majd szeleteljk fel. Adjunk hozz egy dinyi aprra vgott vrshagymt, s 2 evkanl olajon, fed alatt proljuk, amg az sszes levt elfvi. Ha tl szraz a gomba s nem enged elg levet, akkor ntsnk al kb. 0, 5 dl vizet, hogy puhra proldjon. A zsrjra sttt, de meg nem pirtott hagyms gombhoz tegynk 3 evkanl paradicsomprt, 1 mokkskanl szlcukrot, 1 csapott mokkskanl st, fl mokkskanl bazsalikomot, negyed mokkskanl rlt babrlevelet, negyed mokkskanl kakukkfvet, egy csipet rlt borsot s pr csepp citromlevet. Vgl ntsnk r 2 dl vizet, s jl sszekeverve pr percig lassan forraljuk. Htszekrnyben msnapig rleljk. Hidegen tlaljuk. Az egzotikus zek kedveli az rlt borsot helyettesthetik szurokfvel vagy finomra reszelt szerecsendival is. A fenti adag kt szemlynek elegend.
Nlunk a svd gombasaltt sokan a Gundel tterem receptje szerint ksztik. Ennl a vltozatnl hagyjuk el a bazsalikomot s az rlt borsot belle, a kakukkf mennyisgt pedig nveljk dupljra, vagyis most fl mokkskanlnyit adjunk hozz. Jellemz mg erre a vltozatra az intenzv savanyks z, ezrt most a tisztra mosott citrom hjt vkonyan hmozzuk le, s 2-3 szl aprra vgott petrezselyemlevllel egytt tegyk a nyers gombhoz. A vgn tvoltsuk el belle a citromhjspirlt, s 1 evkanl citromlvel savanytsuk. Saltalevelekkel blelt vegtlban szervrozzuk, s hjtl megfosztott vkony citromkarikkkal dsztsk.

Svd gombasalta 3.
Hozzvalk 50 dkg gomba 1 kzepes fej vrshagyma, 1 kis doboz paradicsom pr, 1 babrlevl, kis reszelt citromhj, s, bors, cukor, ketchup, kis citroml, 1 dl olaj
A hagymt megtiszttjuk, aprra vgjuk, s az olajban kicsit megpirtjuk. Hozzadjuk a megtiszttott megmosott, nagyobb darabokra vgott gombt, a paradicsomprt s a fszereket. Egytt puhra proljuk. Hagyjuk, hogy a levt elfje, majd levesszk a tzrl s hagyjuk kihlni. Jgbe htve tlaljuk.

 

Svd gombasalta 4.
Hozzvalk: 30 dkg gomba, 5 dkg vrshagyma, 6 dkg olaj, 4 dkg paradicsompr, 1 dl fehrbor, 1 babrlevl, fl g trtt bors, reszelt citromhj, kis csom zldpetrezselyem, s
Friss, fehr, aprbb gombkat megtiszttva, megmosva, negyedekbe, nyolcadokba, cikkekre vgva - olajban vilgosra pirtott vrshagymn - addig prolunk, amg leve elprolog. Megszzuk, borsozzuk, kis darabka babrlevelet tesznk r. Felengedjk fehrborral, paradicsomprt adunk hozz, egy kevs citromhjat, szksg szerint csontlevet, s addig proljuk, mg a kvnt srsget elri. Hidegen tlaljuk, zldpetrezselyemmel meghintve.



Svd gombasalta 5.
Hozzvalk: 50 dkg gomba, 1 dl olaj, 1 fej vrshagyma, 1 kis doboz paradicsomsrtmny, s, rlt bors, 1 kk. babrlevlpor, csipetnyi cukor, 1 citrom reszelt hja, nhny csepp citroml
Az olajon vilgosra pirtjuk a nagyon aprra vgott hagymt, beletesszk a vastagabb szeletekre vgott gombt, s sval, borssal zestve addig proljuk, mg a levt el nem fvi. Ekkor kzkeverjk a paradicsomot, a citromhjat, a babrlevlport, s mg nhny percig proljuk. Ha tl sr lenne, kevs vzzel hgtjuk. Vgl meglocsoljuk a citromlvel, s jl lehtve tlaljuk.



Svd gombasalta 6.
Egy deci olajban fed alatt aranysznre stnk kt nagy fej (kb. 15 deka) aprra vgott vrshagymt, hozzadunk egy fl kil megtiszttott, cikkekre vagy vastag szeletekre vgott gombt, s sval, trtt borssal, egy kevs reszelt citromhjjal, kt babrlevllel fszerezve addig proljuk, mg sajt levt el nem ftte. Kzkevernk egy kis doboz paradicsomprt, csipetnyi cukorral "szeldtjk" az zt, s nhny perces prols utn behtjk. Tlals eltt a babrlevelet kidobjuk belle.


Svd gombasalta 7.

Hozzvalk: 50 dkg gomba, 15 dkg hagyma, 1 dl olaj, 3 evkanl paradicsompr, 1 citrom leve, s, bors, babrlevl
A gombt felszeleteljk, megmossuk. A hagymt vkony karikra vgjuk, olajban proljuk. Hozzadjuk a gombt, paradicsomprt, st, borsot, babrlevelet, citromlevet. Puhra proljuk. Kihls utn kimerjk az olajbl s tlaljuk.



Svd gombasalta 8.

Kevs olajon fonnyaszd vegesre az egszen aprra vgott vrshagymt. Majd tedd bele a megtiszttott s cikkekre vgott gombt is. Adj hozz nhny kanlnyi srtett paradicsomprt, szd, borsozd, hintsd meg rlt babrral s kakukkfvel, valamint kevs reszelt citromhjjal. Ha a gomba mr sszerogyott, nts hozz egy kis fehrbort, kevske citromlevet s prold puhra. Ha ksz, jl htsd le.


Svd gombasalta 9.
25 dk
g gombt foly vzben alaposan mossunk meg, majd szeleteljk fel. Adjunk hozz egy dinyi aprra vgott vrshagymt, s 2 evkanl olajon, fed alatt proljuk, amg az sszes levt elfvi. Ha tl szraz a gomba s nem enged elg levet, akkor ntsnk al kb. 0, 5 dl vizet, hogy puhra proldjon. A zsrjra sttt, de meg nem pirtott hagyms gombhoz tegynk 3 evkanl paradicsomprt, 1 mokkskanl szlcukrot, 1 csapott mokkskanl st, fl mokkskanl bazsalikomot, negyed mokkskanl rlt babrlevelet, negyed mokkskanl kakukkfvet, egy csipet rlt borsot s pr csepp citromlevet. Vgl ntsnk r 2 dl vizet, s jl sszekeverve pr percig lassan forraljuk. Htszekrnyben msnapig rleljk. Hidegen tlaljuk. Az egzotikus zek kedveli az rlt borsot helyettesthetik szurokfvel vagy finomra reszelt szerecsendival is. A fenti adag kt szemlynek elegend.

n az 1. ajnlom.
Szval, a nyers gomba:felszeleteled, flreteszed (br rdemes elbb a dresszinget elkszteni, hogy ne barnuljon meg a gombd)
a l
: olaj, ecet, s, bors, cukor, fokhagyma, petrezselyem,
olaj kb. 1 dl (oliva)ecet pici, br n savanyn szeretem (1 ek. )a tbbi zls szerint,
s a lnyeg: a fokhagyma sok, s szeletre vgva
A lt kikevered, hogy a cukor meg a s elolvagjon s beleforgatod a gombt.
J ha tbb rn t htben rleled. Jl zrd le, mert szagos:)

 

Grg salta

A grg salta nagyon npszer fajtja a saltknak, nagyon sokan szeretik, mg azok is, akik nincsenek nagyon oda a zldsgekrt. Valamirt az emberek nagy rsze nyersen taln szvesebben fogyaszt zldsgflket, mint fzve vagy prolva, ez is az oka annak, hogy a grg salta knnyen belopta magt a szvkbe. Az elksztse is egyszer, br kell vele egy kis ideig bbeldni. Elnyre szolgl azonban az, hogy sem fzni, sem prolni nem kell, csupn tiszttani, darabolni, kevergetni. A hozzvalk radsul hamarosan jra olcsbbak lesznek, mivel jn a nyr, a paradicsom, paprika s uborka szezonja. Kezdjnk is hozz, hogy minl hamarabb falatozhassunk belle! Azt j, ha tudod, hogy az albbi mennyisgbl tbben is bven jllakhattok. Hozzvalk: 50 dkg paradicsom 1 kgyuborka 2 kzepes fej vrs- vagy lilahagyma 25 dkg juhsajt vagy fetasajt 10 dkg kimagozott olajbogy 8 kis evkanl olaj kb. fl citrom leve (de megteszi veges citroml is, gy 1 evkanlnyi) s, bors, majornna Tennivalk: Mosd meg alaposan a zldsgeket! A paradicsom szrt metszd ki, majd vgd kis (kb. 2 cm-es) darabokra! A kgyuborkt hmozd meg, de ha szereted a hjt, akkor rajta is hagyhatod, persze csak, ha nagyon preczen megmostad. Szeleteld fel az uborkt, s ha gy jobban tetszik, mg a szeleteket is vgd flbe vagy ngy rszre! Attl fgg, hogyan szeretsz enni, van, aki a kisebb falatokat rszesti elnyben. A hagymt tiszttsd meg, s vgd fel kockkra, ezt kveten pedig a sajtot kockzd fel egy centis darabkkra! Az elksztett zldsgeket ntsd egy tlba (ha olvastad az els rszt, akkor tudhatod mr, hogy semmikpp ne fmtlat hasznlj)! Szrd a tetejre a jl lecspgtetett olajbogyt is, amit ha akarsz, egyenknt flbevghatsz. Locsold meg az adott mennyisg olajjal, majd a citrom levvel, szd meg egy kicsit (elszr inkbb kevsb, s ha nem rzed elg ssnak, akkor szd utna, mert ha elszod, akkor mr nem lehet rajta segteni), szrj r ugyangy egy pici rlt borsot s majornnt! Egy nagy kanllal forgasd ssze az egszet vatosan, hogy ne nagyon trjenek ssze a zldsgek! Ne ijedj meg, de a sajt llagbl addan szt fog picit esni, persze nem mindegyik darab. Ha elkszltl, pihentesd az egszet legalbb fl rt, hogy sszerjenek az zek. Azutn mr jzen elfogyaszthatod, radsul, ha eszel hozz egy szelet pirts kenyeret, mg finomabb lesz. Megbolondthatod mg egy szelet sonkval is, ha hinyolnd a hst mellle. J tvgyat!

 

Fztt majonz
Hozzvalk: 4 egsz tojs, 2,5 kanl porcukor (aki nem szereti desen, 1 is elg), 1 mokkskanl s, 7 kanl vz, 7 kanl olaj, 1 kanl ecet, citroml, zls szerint 1-2 kanl mustr.
A hozzvalkat hidegen simra keverjk, majd lass tzn folyamatos kevers mellett forrsig srtjk. Figyelem! forralni nem szabad, mert a cirtoml illetve a mustr kicsapdhat! Ha kihlt, 2 dl tejflt kevernk hozz.

Vitaminsalta
Hozzvalk s elkszts:

Hozzvalk: (2 szemlyre),
2 ftt tojs
,,4 levl fejes salta,,1 kis csokor radiccione salta,,

1 kis csokor petrezselyem
,,4 retek,,2 paradicsom,,
4 rzsa ftt brokkoli
,,1 evkanl olivaolaj,,2 evkanl parmezn sajt,,
1 fl citrom leve,
,s,,bors

Elksztse:
A tojsokat felrakom fni. A brokkolit mikrban megprolom, aztan lehtm. A fejes saltt s a radiccione saltt megmosom, s sszetpkedem egy nagy tlba. Utna jhet a paradicsom, a retek, az aprra vgott petrezselyem s a kihlt brokkoli meg a tojs. Tengeri sval, frissen rlt borssal, olivaolajjal s a citrom levvel zestem. Jl sszekeverem az egszet s a vgn rszrom a parmeznszeletkket.

 

Salta mix feta mrtsban

Hozzvalk:
1 kzepes kgyuborka
,1 nagy kaliforniai paprika ,1 fehr paprika ,2 nagy paradicsom ,

1 fej hagyma
,1 gerezd fokhagyma ,
A mrtshoz:
1 kis fej lilahagyma
,1/2 uborka ,15 dkg feta sajt ,s ,cukor,
1/2 citrom leve
,1 ek olva olaj ,
rlt zldbors
Elkszts:
A saltba kerlõ zldsgeket vgja 1 cm-es kockra A fokhagymt zzza ppp, szza meg.
A mrtshoz a zldsgeket vgja aprra, sval, cukorral citromlvel, olva olajjal locsolja meg, õrlt zldborssal zestse. Mikor kevs levet engedett az egszet turmixolja ssze, belevegytve a feta sajtot is, majd keverje krmesre.
A zldsgeket s a mrtst vegytse ssze, majd jl behûtve knlja. nll telknt vagy sltek mell kitûnõ.


Zldsalta "12"

Hozzvalk:
1 fej Lollo Ross salta
,kapor ,1 csokor deskmny levl s szra ,1 csokor petrezselyem levl ,
2 szl zeller levl
,1 csokor koriander levl ,1 csokor bazsalikom levl ,3 szl fokhagyma zld levl ,
4 jhagyma szrval
,1 csokor metlõhagyma ,1 kis csokor kerti zszsa 1 mark spent ,
ntet:
2 citrom leve
,s ,2 kvskanl cukor ,1 dl olva olaj
Elkszts:
A saltt vgja cskokra, a zldfveket nagyon aprra. Tegye egy mly salts tlba, majd keverje ssze.
A st, cukrot keverje el jl az olvaolajjal s a citrom levvel. Vegytse a salthoz, s jl behûtve knlja.


Dresszinges csirkesalta

Hozzvalk :
1 nagyobb csirkemell fil, s ,õrlt zldbors ,2 gerezd fokhagyma ,5 dkg vaj ,1 nagy fej jgsalta ,

2 szem paradicsom
,1 fej lilahagyma ,1 zld sznû kaliforniai paprika ,1 dl olva olaj ,
10 db fekete olajbogy
,2 szl friss bazsalikom petrezselyem levl ,
Dresszing:
1 citrom leve
,1 kvskanl s ,2 kvskanl cukor ,1 csomag friss kapor
Elkszts:
A csirkemell filt fûszerezze sval, borssal s aprtott fokhagymval, majd kevs vajon ssse pirosra. Kihûls utn vgja kis kockkra.
Cukor, s, citroml keverkbõl ksztsen dresszinget, zestse aprtott friss kaporral, majd rvid idõre tegye a hûtõbe.
A jgsaltt tpkedje kis darabokra, a paradicsomot vgja kis kockra, a lilahagymt vkony karikra, a kaliforniai paprikt pedig cskokra. Rendezze egy mly salts tlra s ntse le az elõksztett dresszinggel. Locsolja meg olva olajjal s vatosan keverje ssze, majd szrja r a csirkemell kockkat.
Tetejre dsztsnek kerlhet nhny olajbogy, aprra vgott bazsalikom s petrezselyem levl. Jl behûtve knlja.


 

Salts tl konyhafnk mdra
Hozzvalk:
4 szemlyre: 200 g paradicsom, 250 g uborka, 2 db ftt tojs, 200 g gpsonka, 1 db fejes salta, 100 g tarappista sajt, trtt bors, 100 g lila hagyma 1 dl salta, dressing: 1 evkanl mustr, ½ citrom leve, 6 evkanl almaecet, zld bors, s, angelikalevl, borsikaf, citromf vagdalka, 2 evkanl olvaolaj
Elkszts:
A paradicsomot, uborkt, fejes saltt jl megmossuk, megtrljk, a fejes saltrl leitatjuk a vizet. A paradicsomokat vkony szeletekre vgjuk, az uborkt hosszban kettvgjuk, a magjt kiskanllal kivjjuk, kb. 2 mm-es szeletekre vgjuk az uborka hst. A fejes salta leveleit vatosan lecsipegetjk. A sonkt, sajtot, tojst vkony cskokra vgjuk. Nagy, mly vegtlba zlsesen felrakjuk, gy, hogy a sznek jl dominljanak. (Paradicsom, tojs, salta, trappista sajt, sonka, uborka.) Tetejre rakjuk a vkony karikra vgott lila hagymt. Szervrozs eltt megszrjuk sval, trtt borssal. A saltadressinget kln szolgljuk fel. Saltadressing: A mustrt elkeverjk a citrom levvel s almaecettel. Fszerezzk sval, trtt borssal. Mokkskanlnyi fszerkeverket vgunk hozz. (Angelikalevl, borsikaf, citromf.) A dressinget jl elkeverjk, s vgl hozzadjuk az olvaolajat

Kagyls zldfszersalta
Hozzvalk:
4 szemlyre: 10 kagyl , s, bors, 4 szem gyngyhagyma, 2 cs. borg, 2 cs. sska, 1 cs. zslya, 1 nagy csokor turbolya, 1 cs. kapor, 2 kisebb szrtott piros chili, 1-1 tk. fekete s fehr szemes bors, 3 ek. fehrborecet, 9 ek. olvaolaj
Elkszts:
Kssel kinyitjuk a kagyl hjt, s kiszedjk a hst. A narancsszn belet eltvoltjuk. A kagyl hst alaposan megmossuk s felitatjuk rla a nedvessget. Szeletekre vgjuk s sval, borssal fszerezzk. Megtiszttjuk s ngybe vgjuk a gyngyhagymt. A zldfszereket lebltjk, szrazra rzzuk, s falatnyi darabokra tpkedjk. A chilit s a ktfle borsot mozsrban megtrjk. 6 evkanl olajat elvegytnk a sval s az ecettel, s a chilikeverkhez adjuk. 3 evkanl forr olajon aranybarnra pirtjuk a gyngyhagymt s a kagylt. Kiszedjk s melegen tartjuk. A zldfszereket 4 tnyrra osztjuk, rtesszk a hagyms kagylt, majd meglocsoljuk a chilis ntettel. Fehr kenyeret s aroms szraz bort knlunk mell.

 

Erst vitaminsalta

Hozzvalk: 10 dkg tehntr, 2 dl joghurt, 1 citrom, 1 dkg paprikakrm, 1 csom zldpetrezselyem, 15 dkg csemege kukorica, 5 dkg jhagyma, 2 retek, 10 dkg kgyuborka, 8 dkg sajt, s

A sovny tehntrt ttrjk, majd egy kevertlba tve a joghurttal simra keverjk. Sval, citromlvel, paprikakrmmel, vgott zldpetrezselyemmel fszerezzk. Az gy elksztett saltantetbe tesszk a ftt csemegekukorict, hozzadjuk a vkony karikra szelt jhagymt, a retket s a kgyuborkt.
Htszekrnybe tve jl lehtjk. Kzvetlen a fogyaszts eltt belekeverjk a kockra vgott sajtot s megszrjuk az jhagyma finomra vgott zldjvel.

Elksztsi id: 25 perc
Egy adag: 840 KJ/200 kcal


Joghurtos zldsg

Hozzvalk 4 szemlyre:
6 burgonya
, 1 fej salta, 2 zeller ,1 avokd ,1 fej vrshagyma,
1 szl srgarpa
,1 csokor petrezselyem ,3 evõkanl olaj ,1 evõkanl ecet ,2 dl joghurt
Elõkszts: A burgonyt alaposan mossa meg, s kb. 30 percig ss vzben fõzze. A saltt is mossa meg, vgja cskokra. A zellert tiszttsa meg, s nagy lyuk reszelõn reszelje le. Az avokdt hmozza meg, vgja kockra. A vrshagymt aprtsa fel. A srgarpt tiszttsa meg s reszelje le. A petrezselymet vgja aprra.
Elkszts: A burgonyt hmozza meg, vgja kockra, s tegye nagy tlba. Locsolja meg az olajjal, az ecettel, s zls szerint szza, borsozza. Ha teljesen kihûlt, adja hozz a zellert, az avokdt, a hagymt, a srgarpt, a saltt s a joghurtot. Keverje ssze, s szrja meg a petrezselyemmel. 

 

 

De mirt jk a saltk?
Elszr is nyers vltozataik tele vannak C-vitaminnal, sok kliumot s magnziumot tartalmaznak. Emiatt nvelik a szervezet ellenll-kpessgt. Energia- s zsrtartalmuk rendkvl alacsony, ez persze zeststl fggen vltozik. Bsgesen tartalmaznak tovbb olyan rostokat, melyek edzik a rgizmainkat s a fogainkat, biztostjk az egszsges blmkdst, s fokozzk a jllakottsgrzetet.
Az egszsges tpllkozs egyik alapelve, hogy naponta tbbszr egynk nyers gymlcst vagy zldsgflt. A saltk alapanyagai is ezek, amelyeket zestve ugyan, de legtbbszr nyersen fogyasztunk. ppen ezrt a saltk sokkal nagyobb szerephez kellene, hogy jussanak az tkezsnkben. Ehetjk ket akr ebd eltt eltelknt, kiegszthetjk vele hsteleinket, de akr kretnek is felhasznlhatjuk.

Milyen saltt ksztsnk?
Mindenkppen figyelembe kell vennnk azt, hogy ms-ms vszakban ms zldsgek vagy gymlcsk teremnek. Tlen pldul elg drga mulatsg paradicsombl, paprikbl s mondjuk kgyuborkbl ll saltt kszteni, hiszen ezek nem szezonlis gymlcsei az emltett vszaknak, ebbl addan nagyon drgk is. Ha tudjuk, vszakok szerint vlasszunk megfelel alapanyagokat.

Nhny fontos alapszably!


Mieltt belekezdnk brmilyen salta elksztsbe, tartsunk be nhny igen fontos szablyt:

• Mindig csak p s hibtlan zldsget vagy gymlcst hasznljunk fel!
• A hozzvalkat alaposan mossuk s tiszttsuk meg a rajtuk lv baktriumoktl, esetleg fregpetktl!
• Ne ztassuk ket sokig, nehogy kizzanak bellk az rtkes svnyi anyagok!
• rdemes aprra vgni a hozzvalkat, gy hamarabb tjrjk ket a fszerek!
• Ne fmtlban troljuk a saltt, mert a pcl savtartalma oldja a fmeket, melynek hatsra gyorsabban bomlik a C-vitamin!
• Tartsuk be az rlelsre elrt idt s a trolsi hmrskletet, mert ez nagyban meghatrozza a salta zt!
Ha meggyztelek, s kedvet kaptl j nhny salta elksztshez, akkor tarts velem egy ht mlva is, amikor megismerkednk az els kzs saltnk receptjvel! Hiszen tudod: a jelsz az egszsg!

 

 

Minden nap jabb kp:

OOTZ.org - Ingyenes jtk ajnkrt

 

Cicnk: Arock

Ibolya oldala dvzllek a portlomon! Gyere mskor is ide!
 
Cicnk

Cicnk

Mindenfle idzetek!

Mindenfle idzetek! Katt ide!

 

 
Szavazz a portlomra!
 
Szavazz rm a X toplistn!
 
Reklmozza Ingyen Weboldalt ! Banner TOP 2004 - http://bannertop.reklam-csere.hu

 

Luna Toplistja... A legjobb weboldalak...

Ajndk ra Lady Luntl Puszika rte!


 
Ajndk Ledimtl Puszika rte!

 
 
 
Linkcsere
 

 


  

  



 

  

 

designmindenkilapjahu.gif 

lapcentrumnethubarbara.gi 

 

  

tndrmesk Mercdes

 

   

   

Bbemama banner

 

 

 

  

  

 

csibebabuci

//gportal.hu/portal/meselnektekcsorimama/image/gallery/1174635952.gif

DR ARACSI JZSEF CSALDI HONLAPJA     

DR ARACSI JZSEF CSALDI HONLAPJA  

BIRCSI, NKRL-NKNEK NEKED SZL!!!!     

 BIRCSI OLDALA, NKRL NKENEK!!

 HZIASSZONYOKNAK TLETEK, PRAKTIKK, HASZNOS LINKGYJTEMNYEK   

HZIASSZONYOK OLDALA: TLETEK, TANCSOK, HASZNOS LINKEK

 

Kp

Click for Budapest, Hungary Forecast 

 
 
Jtkok
 
Linkek
 

 


Chello 


 


 



 

 

TRY.HU
 
  
 

websas.hu 

MyStat - Az ingyenes webstatisztika

Szmllk
 
Google PageRank

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU