Különleges fogyasztó teák .
2005.01.24. 13:21
Az aromás fűszerek felgyorsítják az anyagcserét. Segítik a hormonok és az enzimek termelését, hogy mielőbb beinduljon a zsírégetés. Következzenek izgalmas ízű teák, áldásos hatással!
Csalántea – gyömbérrel
Víztelenít és méregtelenít. Optimalizálja az anyagcserét és az emésztést; az egész hormontevékenységet a zsírégetés szolgálatába állítja.
Elkészítése Forraljunk fel két liter vizet, öntsük le vele 25 g csalánlevél teát. Hagyjuk ázni tíz percen át. Közben pucoljunk meg 2 dkg friss gyömbért, reszeljük le, és tegyük kancsóba vagy termoszba. Szűrjük rá a teát. Kevés mézzel ízesíthetjük.
Mate tea – kardamommal
Csökkenti az éhségérzetet, erõt ad azokon a napokon, amikor koplalunk vagy kevesebbet eszünk. Csekély koffeinje aktivizálja az anyagcserét, beindítja a zsírégetést és a víztelenítést segítő enzimek működését. A kardamom pedig munkára fogja az emésztő enzimeket, amely gyorsan feltörik a zsírraktárakat.
Elkészítése Törjünk össze 10 szem kardamomot, reszeljük le egy fél citrom héját. Mindkettõt tegyük fel fõni 2 liter vízben. A főzettel 3 perc után öntsünk le 20 gramm mate teát. Hagyjuk állni 10 percig, majd szûrjük le.
Lapacho tea – ánizzsal
A lapacho az indiánok ősi gyógyszere. Segíti az emésztést, optimalizálja az anyagcserét. Tartalmaz kalciumot, vasat, szelént, erõsíti az immunrendszert.
Elkészítése Egy nagyobb fahéjdarabot és 2 evõkanál ánizsmagot törjünk össze mozsárban. Jó 2 liter vízzel forraljuk fel, hagyjuk egy percen át gyöngyözni. Majd a leszűrt lével forrázzunk le 20 gramm lapacho teát. Hagyjuk állni körülbelül 5 percet.
Zöld tea – citromfűvel
Fokozza a fehérje anyagcserét, regenerálja és tisztítja a bélflórát. Javítja az epeműködést és az emésztést. A citromfű megnyugtatja a gyomrot.
Elkészítése
Teáskanálnyi citromfüvet és 15 gramm zöld teát forrázzunk le 2 liter vízzel. Hagyjuk kb. 3 percig ázni. Szűrjük le. Fogyasztás elõtt csészénként adjunk hozzá 1 kávéskanál mézet.
Rooibush tea – szegfűszeggel
Szabályozza a vese és az epeműködést, oldja a görcsöket. Aktivizálja a zsíranyagcserét, optimalizálja a gyomorsav-szintet. Megszabadít a hordóhastól. Fokozza a boldogsághormon termelését.
Elkészítése
Mozsárban törjünk durvára 2 evőkanál köménymagot és 5 szem szegfűszeget. Jó két liter vízzel fõzzük fel, egy percen át hagyjuk gyöngyözni. Szűrjük le a főzetet, és forrázzunk le vele 20 gramm rooibush teát. Tíz perc múlva újból szűrjük le.
Tea-lexikon Mate tea – Brazília és a latin világ napi itala. Frissítő hatása a kávéval azonos, de nem sokkolja, hanem megnyugtatja az idegrendszert.
Rooibush tea – a vörös bokor tűleveleit régóta fogyasztják teaként. A forró Afrika "követe". Nem tartalmaz teint, viszont gazdag ásványi anyagokban és B 12 vitaminban.
Lapacho tea – az indiánok gyógyító kéregteája. Szintén gazdag ásványi anyagokban; erősíti az immunrendszert. Karamellás íze van.
Igya meg mindet! De előbb kattintson ide: http://www.mindmegitta.hu
|