♥ Ibolya oldala  ♥
♥ Ibolya oldala ♥
Peptidek
 
Hozzads a Kedvencekhez
 
Internetes munka, tvmunka, pnzkereset!!!
 
Szmll
Induls: 2004-03-21
 
Ltogatim
ltotag olvassa a lapot.
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Sajt linkgyjtemnyem

 
Men
 
 
Google
Google
 
Videa Videk!
 
Olvasd El!
 

Ibolya-weblapja.gif 

Partnerprogram - Refill-Paradise

Sokallja a tintapatronjai rt? - Kattintson IDE, s ingyen megtantjuk TDRON nyomtatni!

Visit this site.

 
 
Cool Slideshows
 
Kldjn tõlnk kpeslapot!
 
rk-naptrak
 
 
 

http://www.top-start.hu/info.php?felh_kod=748

 

 
Hsvt
 
 

 

Katt a kpre!

 ibolya1964@tvn.hu

 

 
 
 
Ajndk Tletek!

Tbb, mint 20ezer kpet tallsz

a kptraimban:

 

Ibolys ajndkok

Ajndk kpek Tletek

Ajndk kpek - Agikacska1 

Ajndk kpek - Andoki

Ajndk kpek - Azurus

Ajndk kpek - Bagolyka

Ajndk kpek - Barbara

Ajndk kpek - Beggyo

Ajndk kpek - Bigdaddy 1

Ajndk kpek - Bigdaddy 2

Ajndk kpek – Bigdaddy 3

 

Ajndk kpek - Bobemama

Ajndk kpek - Bbe

Ajndk kpek - Budai Anita

Ajndk kpek- Csibe s Babuci

Ajndk kpek - Csupi

Ajndk kpek - Der Alte & Magdi  

Ajndk kpek – Edit-Anci46

Ajndk kpek - Era s Feri

Ajndk kpek - Erika

Ajndk kpek - Evamari

 

Ajndk kpek - Gyuri s Ibolya

Ajndk kpek - Hajni

Ajndk kpek - Ildik

Ajndk kpek - Izike

Ajndk kpek - Joker44

Ajndk kpek - Judit-Magdolna

Ajndk kpek - Judit s Kati 

Ajndk kpek - Kati s a macsekok

Ajndk kpek - Kikkkko

Ajndk kpek - Kki

Ajndk kpek - Kismvity

Ajndk kpek - Ledim

Ajndk kpek - Lincsike

Ajndk kpek - LadyLuna

Ajndk kpek - Maracska

Ajndk kpek - Margit 

Ajndk kpek - Marg 

Ajndk kpek - Miss V

Ajndk kpek - Molnari- Ibolya

Ajndk kpek - Moonka 

Ajndk kpek - Napsi

Ajndk kpek - Nra- Therasmus

 

 

Ajndk kpek - Planett

Ajndk kpek – Robi

Ajndk kpek - Romy

Ajndk kpek - Seiya

Ajndk kpek - Sissi

Ajndk kpek - Tndrke

Ajndk kpek -  Vali

Ajndk kpek - Viki

 

Ajndk kpek – Nyulmami

Ajndk kpek – Funlista 1

 

Ajndk kpek – Funlista 2

 

Ajndk kpek – Funlista 3 

 

Ajndk kpek – Funlista 4 

 

Ajndk kpek – Bigdaddy 4- rdekes felhk

 

Ajndk kpek – Bigdaddy  5

Ajndk kpek –

 
Kpeim - Mg TBB!!!

 

Folyamatosan fog bvlni!

Kpeim

Kptram - Tvn.hu

Mano ballagsa 2006.06

Cicnk Arokh-2007.03-04h

Cicnk Arokh-2007.05-06h

Debreceni llatkert 2006.05.01

Srospatak-2006.08.05

Srospatak-2006.08.06

Srospatak-2006.08.07

Srospatak-2006.08.08

Srospatak-2006.08.09

Srospatak-2006.08.09-Cica

Srospatak-2006.08.10

Srospatak-2006.08.11

Srospatak-Kollgium-udvar

Srospatak-Nagyknyvtr

Osztlytallkoz 07.11.17

Debrecen-sajt fnykpek

Debr. Virgkarnevl 2007

Tehn Pard Debrecen

Debrecen

 

n prblkozsaim

Sajt kszts vzes kp

llatkk

Avatarok

Avatarok 2

Baby 1 mozg

Emberek - Animci

Emberek+vegyes Animci 2

Csajok-nk

tel-Ital

Fantzia

Festmnyek, Rgi kpek

Garfield-Kpregnykk

Ikonok

Jrmvek-Animci

BK

Halloween 1

Halloween 2

Halloween 3

Hsvt 1 mozg

Hsvt 2 mozg

Hsvt 3

Humor

Karcsony-llatkk

Karcsony-Baba

Karcsony-Cseng, dsz

Karcsony-Elvlaszt

Karcsony-felrat, smiley

Karcsony-Fenyfa

Karcsony-Gmb

Karcsony-Hember

Karcsony-Mikuls

Karcsony-Rnszarvas

Karcsony-Vegyes

London - tvett kpek

Mank

Nap, fld, csillag, hold

Penny Parker

Portlhoz-Virg dszek

Portlhoz-Weblap dszts 

Portlhoz-llatos fejlc

Portlhoz-Baba, n fejlc

Portlhoz-Mozg fejlc

Portlhoz-Szerelmes fejlc

Portlhoz-Virg fejlc

Portlhoz-Vendgknyv

Portlhoz-Felrat-E-mail

Portlhoz-Felrat-Hello

Portlhoz-Felrat-I Love

Portlhoz-Felrat-Kszi

Portlhoz-Felrat-Napszak

Felratok - Nv

Felratok - Nv - Ibolya

Portlhoz-Felrat-Vegyes

Portlhoz-Felrat-Welcome

Portlhoz-Httr-Disney

Rajzfilm hsk

Rzsa

Rzsa csokor

Trhats utcai grafikk

Valentin-Szerelem

Valentin- Szerelem mozg1

Valentin- Szerelem mozg2

Valentin-Szv mozg

Vrak, kastlyok

Virgaim

Virg animci - Csokor

Virg animci - kk

Virg animci - Rzsa

Vztkr-llatos

Vztkr-Baba, n

Kp-tram - Coffeecup

Sztr fotim - Coffeecup 

Httrkp gyjtemnyem - Kp.tr.hu 

Httrkpek - llatok

Httrkpek - Fantasy

Httrkpek - Virg

Httrkp - All Cartons'

Httrkp - Abstract

Httrkp - Jrmvek

 

 

 
 

 

 

Szexi kpek 1 

Szexi Csajok - Sztrok 1.

Szexi Csajok - Sztrok 2.

Szexi Csajok - Sztrok 3. 

Szexi Csajok - Sztrok 4.

Szexi Csajok - Sztrok 5.

Szexi Csajok - Sztrok 6.

Szexi Csajok - Sztrok 7.

Szexi Csajok - Sztrok 8.

Szexi Csajok - Sztrok 9.

SzexiSztr-Angelina Jolie

SzexiSztr-Cameron Diaz

SztrCatherina Zeta-Jones

SzexiSztr-Cindy Crawford

Sztr-Claudia Schiffer

SzexiSztr-Courtney Cox

Sztr-Cristina Aguilera

Sztr-Drew Barrymore

Sztr-Elizabeth Hurley

SzexiSztr-Halle Berry

Sztr-Heather Locklear

SzexiSztr-Heidi Klum

Sztr-Jennifer Aniston

Sztr-Jennifer Lopez

Sztr-Julia Roberts

SzexiSztr-Josie Maran

Sztr-Kelly Brook

SzexiSztr-Kim Basinger

SzexiSztr-Naomi Campbell

 

 

 

Sztrok - Alicia Silverstone

Sztrok - Alyson Hannigan

Sztrok - Amy Weber

Sztrok - Anastacia

Sztrok - Andie MacDowell

Sztrok - Anna Kournikova

Sztrok - Ashley Judd

Sztrok - Audrey Hepburn

Sztrok - Bridget Fonda

Sztrok - Britney Spears

Sztrok - Brooke Shields

Sztrok - Calista Flockhart

Sztrok - Catherine Bell

Sztrok - Charisma Carpenter

Sztrok - Christina Applegate

Sztrok - Christina Milian

Sztrok - Christina Ricci

Sztrok - Eva Longoria

Sztrok - Eva Longoria 2.

Sztrok - Elisabeth Shue

Sztrok - Famke Janssen

Sztrok - Geri Halliwell

Sztrok - Gillian Anderson

Sztrok - Gina Gershon

Sztrok - Gwyneth Paltrow

Sztrok - Helen Hunt

Sztrok - Holly Valance

Sztrok - Isabella Rossellini

Sztrok - Isla Fisher

Sztrok - Jamie Lee Curtis

Sztrok - Jennifer Connelly

Sztrok - Jennifer Garner

Sztrok - Jennifer Jason Leigh

Sztrok - Jennifer Love Hewitt

Sztrok - Jennifer Tilly

Sztrok - Jeri Ryan

Sztrok -Jessica Alba

Sztrok - Jessica Simpson

Sztrok - Lara Flynn Boyle

Sztrok - Lindsay Lohan

Sztrok - Lindsay Lohan 2. 

Sztrok - Lindsay Lohan 3.

Sztrok - Jodie Foster

Sztrok - Josie Bissett

Sztrok - Julia Ormond

Sztrok - Julianne Moore

Sztrok - Kate Beckinsale

Sztrok - Kate Hudson

Sztrok - Kate Winslet

Sztrok - Katie Holmes

Sztrok - Keira Knightley

Sztrok - Krista Allen  

Szrok - Rihanna

 

 

Ajndk Tletek! 2
Tartalom
 
Szabadidre

 

 

 

Kivg

Lgy Activ!

Rajzols segt

ABC - Kifest

llatok 1 - Kifest

llatok 2 - Kifest

Angyal - Kifest

Biblia - Kifest

Bogr, rovar - Kifest

Cica, kutya - Kifest

Cirkusz - Kifest

Csald - ember - Kifest

Dental - Kifest

Earth - Kifest

gitestek - Kifest

Egyiptom - Kifest

plet - Kifest

tel - Kifest

Fantasy - Kifest

Halloween - Kifest

Hsvt - Kifest

Japn - Kifest

Jrmvek - Kifest

Karcsony - Kifest

Kivg

Lgy Activ!

L - Kifest

Maci - Kifest

Madarak - Kifest

Mandala - Kifest

Mese figurk 1 - Kifest

Mese figurk 2 - Kifest

Mese figurk 3 - Kifest

Mese figurk 4 - Kifest

Mese figurk 5 - Kifest

Rajzols segt

sszehzgls - Kifest

Srkny, dino - Kifest

Sznes kpek - kicsi

Szlinap - Kifest

vegfests

vegfests - kicsi kpek

veg matrica kpek

Vegyes - Kifest

Virg - Kifest

Vzi llatok - Kifest

 
 
Vide: Csajok a fodrsznl s az ablakmos
 
ra
 
E-mail cm:

Feliratkozs
Leiratkozs
SgSg
 
rgp
 
Egrkvet
Az j egrkvet 
 
Virges
 
SMS-hirdetfal
 
Konyha.lap.hu receptjei
Konyha.lap.hu receptjei : A konyha.lap.hu oldal hrlevelnek receptjei

A konyha.lap.hu oldal hrlevelnek receptjei

  2004.06.30. 16:42

46.-tl 65. szmig

Majonzes fasrtok (eltel)

Hozzvalk: 4 nagy hagyma, 1 srgarpa, 1 zeller, 1,5 dl ecet, 3 dl vz, 30 dkg hs, 20 dkg ftt burgonya, 1 egsz tojs, 1,5 dl majonz, 1 dl joghut, 1 evkanl mustr, babrlevl, s, bors, vegeta, 1 gerezd fokhagyma, trkony, 1 evkanl des ketchup, zsemlemorzsa a fasrtok beforgatshoz, olaj a stshez.
A hagymkat, sargarpt, zellert vkonyra szeleteljk, kuktban az ecettel, vzzel s babrlevllel fvstl mg 20 percig fzzk takarkon. Leszrjk s lehtjk.
A hst a ftt burgonyval ledalarljuk, a tojssal, fokhagymval, sval, borssal, vegetval jl sszedolgozzuk. Apr kis fasrtokat (koktl paradicsom nagysg) formlunk, majd beleforgatjuk zsemlemorzsba s b, forr olajban ropogosra kistjk.
A majonzt a mustrral, kechuppal, joghurtal, trkonnyal, sval sszekavarjuk, majd beleforgatjuk a kihlt, ftt zldsget es a ropogs fasrtokat.
(65. szm, 2004. mjus 8.)

 

Halrtes Halsz mdra tejsznes kapormrtssal

Hozzvalk 4 szemlyre: 50 dkg fogas fil, 5 dkg bzadara, 0,5 dl olva olaj, 2 csomag rteslap, 1 dl hal srtmny (esetleg 1 db halszl kocka), 1 kvskanl liszt, 1 fej vrshagyma, 2 db tojs, 1 mokkskanl pirospaprika, 1 dl fehrbor, 1 gerezd zzott fokhagyma, zls szerint trkony, fehrbors, s, petrezselyem zld.
Elkszts: A finomra vgott vrshagymt az olajon vegesre pirtjuk, majd hozzadjuk a kockra vgott halfilt, fokhagymt, szzuk, csipet trkonnyal, fehrborral (esetleg egy kevs halfszerrel) zestjk. Lassan puhra proljuk a halat, gyelve arra, hogy ne trjn ssze, meghintjk a liszttel, pirospaprikval, bzadarval, felengedjk borral s halsrtmnnyel, sszeforraljuk. Kb. 15 perc utn hozzkeverjk az egsz tojsokat majd a szoksos mdon megtltjk a rteslapokat s szp pirosra stjk. Az elkszlt rtest felszeleteljk, mell ntjk a kapormrtst.
Tejsznes kapormrts: Hozzvalk: 5 dkg vaj, 1 dl tejszn, 1 dl hal srtmny, 1 kisfej vrshagyma, 1 dl tejfl, 1 csom kapor, s, fehrbors, halfszer, srtshez liszt.
3 dkg vajon a finomra vgott vrshagymt vegesre pirtjuk, hozzadjuk a hal srtmnyt s kb. 2 dl vizet, fszerezzk, s jl kiforraljuk, tpasszrozzuk. 2 dkg vajon az sszevgott kaprot megfuttatjuk s sszeforraljuk az tpasszrozott lvel. A tejsznt, tejflt simra keverjk a liszttel s besrtjk a mrtst. Jl sszeforraljuk, ha szksges utna zestjk.
(64. szm, 2004. mjus 1.)

 

Blsznrmk a magam mdjn

Hozzvalk 4 szemlyre: 500 g blszn, 300 g libamj, 100 g vaj, 300 g champion gomba, 250 g zldbors, frissen rlt bors, s, 1 csomag petrezselyem zld, 200 ml olaj, 1 kg burgonya 50 g vrshagyma, idnyszerinti dszt anyagok (blszn pcolshoz villmpc s mustr, 1 kvskanl cukor.
Elkszts: A blsznt 12 rmkre vgjuk, megnyomkodjuk s bepcoljuk. A libamjat szintn 12 rmre vgjuk. Megtiszttjuk a vrshagymt, finomra vgjuk, megtiszttjuk a gombt, s szeletekre vgjuk. Serpenyben a vajon megpirtjuk a vrshagymt, majd hozzadjuk a szeletelt gombt, petrezselyem zldet, szzuk, borsozzuk, s kszre stjk. A zldborst ss cukros vzben elfzzk, lebltjk hidegvzzel, lecsepegtetjk, vajon serpenyben tfuttatjuk, zldsg zlddel megszrjuk. A burgonyt megtiszttjuk, karalbvjval golykat formlunk, majd az olajban szp pirosra stjk. A maradk vajon megstjk a blsznt s a libamjat, szzuk s frissen rlt borssal megszrjuk, s elkezdjk a tlalst.
Az elmelegtett tnyrt megdsztjk, rtesznk egy blsznt, egy libamjat s gy tovbb. A mogyor burgonyt a msik oldalra tlaljuk, a hsra rakjuk felvltva a gombt s a zldborst. Elkszlt a remekm! Fontos hogy az sszetevk szinte egyszerre kszljenek el! Idny saltt adhatunk mell.
(63. szm, 2004. prilis 24.)

 

Szentgyrgyhegyi Cssz pecsenye

Hozzvalk 4 szemlyre: 600 g serts szzpecsenye, 500 g vrshagyma, 50 g hsos szalonna, 100 g libazsr, s, kmnymag, 60 g cukor, rlt bors, 1 ek. balzsam ecet, 100 ml Szentgyrgyhegyi olaszrizling, 800 g burgonya, 2 db tojs, 40 g liszt, 150 g zsemlemorzsa, 250 ml tolaj, idny szerinti dsztsek.
Elkszts: Lehrtyzzuk a szzpecsenyt, rmkre szeleteljk, kiss megtgetjk, szzuk, borsozzuk, s mindkt oldalt a libazsrban ropogsra stjk. Melegen tartjuk. A libazsrban kipirtjuk a kockra vgott szalonnt, kiszedjk, s a zsrba lekaramelizljuk a cukrot a kmnnyel egytt. Kzben megtiszttjuk a vrshagymt, karikra szeleteljk, s a karamelizlt cukorban megproljuk, hozzadjuk a balzsamecetet, s az olaszrizlinget. Megkstoljuk, ha kell, szzuk, borsozzuk, s szksg szerint megcukrozzuk (hasonl az ze, mint a prolt kposztnak). Vigyzzunk, ne fzzk agyon, csak ropogsra proljuk! Az elkszlt prolt vrshagymra rtesszk a megsttt rmket lefedjk s a kret elkszlsig melegen tartjuk. Megtiszttjuk a burgonyt, karikra vgjuk, szzuk, lisztbe, felvert tojsba, zsemlemorzsba forgatjuk, majd kistjk a forr olajban. Konyhai trln lecsepegtetjk. Kvetkezik a tlals, elmelegtett tnyrt megdsztnk, a slt rmkre halmokba rhelyezzk a prolt vrshagymt, megszrjuk a szalonna kockval, majd mell rakjuk a rntott burgonyt.
(62. szm, 2004. prilis 17.)

 

Hentes leves

Hozzvalk 4 szemlyre: 15 dkg serts aprhs, 20 dkg csirkemj, 15 dkg srgarpa, 10 dkg gykr (fehrrpa), 0,5 dl tolaj, 3 dkg liszt, 1 dl tejfl, 3 dkg mustr, 1 db kerti fszerkocka, 1db tykhsleves kocka, vagy 1 kk. esszencia, 1 db paradicsom, zldpaprika, 5 dkg vrshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1db babrlevl, s, rltbors, kockacukor.
Elkszts: A zldsgeket s a sertshst kockra, a vrshagymt aprra vgjuk s az olajban megproljuk, megszrjuk liszttel s felengedjk 8 dl vzzel. Hozzadjuk a jrulkos anyagokat, aprra vgott paprikt, paradicsomot, fszereket kb. 20 percig fzzk. Majd belerakjuk a kockra vgott csirkemjat s tovbb fzzk. Elksztjk a habarst s ha puhra fttek az anyagok, akkor behabarjuk utna zestnk. Beforraljuk s mris elkszlt a nem mindennapi levesnk. zfokoz egy-kt szem kocka cukor!
(61. szm, 2004. prilis 10.)

 

Karalbsalta gazdagon

Hozzvalk: 4 fej zsenge karalb, 1 fej salta, 1 citrom, 2 evkanl mazsola, 1 evkanl mz, 6 evkanl olvaolaj, 2 evkanl durvra vgott mogyor vagy di, s, rlt fehrbors.
Elksztse: A karalbt hmozzuk meg s vgjuk cskokra. Egy serpenyben forrstsunk fel 4 evkanl olajat, tegyk bele a karalbt, egy kevs vzzel ntsk fel, adjuk hozz a mazsolt, a citrom kifacsart levt, szzuk, borsozzuk, s lass tzn proljuk puhra. A saltt mossuk meg, a leveleket vgjuk cskokra, s adjuk a kihlt karalbhoz. A maradk olajon prkljk meg a durvra vgott dit vagy mogyort, szzuk meg egy kicsit, s szrjuk a salta tetejre.
(60. szm, 2004. prilis 3.)

 

Fztt majonz

Hozzvalk: 4 egsz tojs, 2,5 kanl porcukor (aki nem szereti desen, 1 is elg), 1 mokkskanl s, 7 kanl vz, 7 kanl olaj, 1 kanl ecet, citroml, zls szerint 1-2 kanl mustr.
A hozzvalkat hidegen simra keverjk, majd lass tzn folyamatos kevers mellett forrsig srtjk. Figyelem! forralni nem szabad, mert a cirtoml illetve a mustr kicsapdhat! Ha kihlt, 2 dl tejflt kevernk hozz.
(59. szm, 2004. mrcius 27.)

 

Rakott hs

Sertsszeleteket (5-6 szelet) klopfold ki, majd fszerezd sval, borssal, kakukkfvel. Fl kg krumplit s 2-3 fej vrshagymt tisztts meg, majd karikzd fel ket. Egy tzll tlat kiolajozol s tegyl bele egy sor krumplit, r a husit, majd a hagymakarikkat, s megint egy sor krumplit. 2 dl tejflt keverj ssze egy egsz tojssal, 1-2 gerezd zzott fokhagymval s egy kevs pirospaprikval, majd ntzd meg vele a krumplis-hagyms husit.
Flival letakarva tedd a stbe, hogy proldjon, majd miutn megpuhult a hs, reszelt sajttal szrd meg, s meg pr percre rakd vissza a stbe, hogy rpiruljon a sajt.
(58. szm, 2004. mrcius 20.)

 

Tlttt pogcsa

Fl kg burgonyt hjban megfznk, meghmozzuk, s mg melegen ttrjk. Keverjnk hozz 1 fej pirtott reszelt hagymt, st, borsot, 2-3 egsz tojst, s annyit lisztet, hogy jl formlhat tsztt kapjunk. A virsliket 2cm-es darabokra vgjuk, s kinyjtott, kssel feldarabolt tsztba csomagoljuk. Zsemlemorzsba forgatjuk, s forr olajban kistjk ket.
(57. szm, 2004. mrcius 13.)

 

Mazsols muffin

Hozzvalk: 12, 5dkg vaj, 17, 5dkg cukor, 2 tojs, 1 citrom reszelt hja, 7, 5dkg mazsola, 30dkg liszt, 2 teskanl stpor, 1/8l tej.
Elksztse: A vajat a cukorral keverd habosra, add hozz a tojsokat, majd sorban a tbbi hozzvalt, legvgl a tejet. A stformba ntve 200 fokon 20 percig kell stni.
(56. szm, 2004. mrcius 6.)

 

Sonks-hromsajtos lasagne

Hozzvalk: 30 dkg lasagne, 30 dkg prgai sonka, 15-15 dkg tejsznes krmsajt, fstlt sajt s ementli, fl liter tej, 2 evkanlnyi liszt, 3 dkg vaj, 2 dl tejszn, s, bors, reszelt szerecsendi.
A vajon futtasd meg a lisztet, engedd fel a tejjel, kicsit srtsd be, fszerezd, tedd bele a tejsznes krmsajtot s a lereszelt fstlt sajtot. Az ementlit vgd dobkocka nagysg darabkkra, a sonkt pedig darabold aprra. Melegtsd el ekzben a stt, vajazd ki a tlat, bleld ki tsztalapokkal, locsold meg tejsznnel, tedd r a sajtos mrtst, szrd meg a sonkval s az ementlival, tedd r a kvetkez tsztalapot, majd folytasd, amg el nem fogy a hozzval. A tetejt rakd ki fl centi vastagra vgott paradicsomkarikkkal, ssd lefedve 35 percig, majd fed nlkl 5 percig.
(55. szm, 2004. februr 28.)

 

Tiramisu

Hozzvalk: 3 tojs srgja, 12 dkg porcukor, 25 dkg mascarpone, 2 dl habtejszn, 30 db babapiskta, 4 dl kv, 1 kvskanl mandula aroma, kakapor.
A krmhez: 3 tojs srgjt beledobok a robotgpbe a 12 dkg porcukorral sszekeverem. Amikor mr habszer, belentm a habtejsznt s a mascarpont, s mg 1-2 percig mixelem. Ekzben lefzm a kvt, belekavarok 1 kvskanl mandula aromt.
Egy jnai tlnak az aljra egy rteg krmet teszek. A babapisktt beleforgatom a kvs cuccba, pp csak annyira, hogy megpuhuljon, ne zzon szt. A krmre rdobom a kvs pisktt, aztn megint krm, megint piskta, mg el nem fogy. Vgl a tetejn a krmre egy kis kakaport hintek.
J, ha htben van egy ideig, hogy sszerjenek az zek.
(54. szm, 2004. februr 21.)

 

Farsangi szalagos fnk

Hozzvalk (kb. 20 darabhoz): 2 dl tej, 4 dkg leszt, 5 dkg porcukor, 50 dkg liszt, 1 csipet s, 2 tojs, 1 tojs srgja, 6 dkg margarin/vaj, 1 evkanl rum, olaj a stshez, 15-20 dkg vanlis porcukor.
Elksztse: Az lesztt 1 kvskanl porcukorral 1 dl langyos tejben elkeverjk, s a kevertlba szitlt liszt kzepbe ntjk. Konyharuhval letakarjuk, s 15 percig kelesztjk. Hozzadjuk a maradk langyos tejben elkevert cukrot, egy csipet st, a tojsokat s a tojssrgt, majd belerakjuk a margarint s a rumot. Meleg helyen ktszeresre kelesztjk.
Lisztezett munkalapon tgyrjuk a tsztt, 2 cm vastagra nyjtjuk, s 6-8 cm tmrj pogcsaszaggatval kiszrjuk. A korongokat tlcra rakjuk, tetejket vkonyan megkenjk olajjal, majd ismr a ktszeresre dagasztjuk.
Mrskelten forr (180C-os) b olajban 3 percig fed alatt az egyik, majd 3 percig fed nlkl a msik oldalt stjk. Mg melegen vanlis porcukorba forgatjuk, gymlcslekvrt knlunk hozz.
(53. szm, 2004. februr 14.)

 

Gombs aprpecsenye sajtos rizsgombccal

Hozzvalk: 50 dkg aprra vgott hs (lehet serts vagy szrnyas), fl dl olaj, 2 fej vrshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg csiperkegomba, fl csokor petrezselyemzld, 3 dkg liszt, 20 dkg rizs, 4 dkg paradicsompr, 12 dkg Pannnia sajt, 10 dkg zsemlemorzsa, s, bors.
A hst vkony cskokra vgjuk. Serpenyben felhevtett olajon a finomra vgott vrshagymt vegesre pirtjuk, hozzadjuk a zzott fokhagymt. Beletesszk a hst, szzuk, borsozzuk, s ers tzn flig puhra pirtjuk. Hozzadjuk a vkony szeletekre vgott gombt s a felaprtott petrezselyemzldet, majd egytt tovbb pirtjuk. Liszttel megszrjuk, s kevs vzzel felengedve puhra proljuk.
A rizst kevs olajban megpirtjuk, s ktszeres mennyisg vzzel felengedjk. Megszzuk, s belekeverjk a paradicsomprt. Amikor megftt, kiss kihtjk. Belekeverjk a lereszelt sajtot. Tojs nagysg gombcokat formlunk belle, s zsemlemorzsban megforgatva forr olajban kistjk. Tlalskor a gombcokat reszelt sajttal dszthetjk.
(52. szm, 2004. februr 07.)

 

Flambrozott gesztenys palacsintakarikk

Hozzvalk: 8 db des palacsinta, 20 dkg gesztenyepr, 5 dkg porcukor, 10 dkg tcsokold, 3 dkg vaj, fl dl rum.
A szoksos mdon megstjk a palacsintkat. A gesztenyeprt a porcukorral s 0,2 dl rummal sszedolgozzuk, s a krmmel megtltjk a palacsintkat. Kb. 2 cm vastag karikkra vgjuk, s egy vajjal kikent tzll ednybe egyms mell rakjuk. Tetejre szrjuk a reszelt csokit, majd addig stjk, mg az a karikkra rolvad. A stbl kivve a maradk rummal meglocsoljuk, meggyjtjuk, s tlaljuk.
(51. szm, 2004. janur 31.)

 

Slt csirkecomb pikns mdon

Vgy egy anansz konzervet, 2 narancsot, zls szerint meggy vagy ms savanyks gymlcst, 10-10 dkg sima s fstlt sajtot, 1 pohr tejflt, nyolc csirke mjat, s nyolc csirkecombot (4f rszre). Hzd le a csirkecombok brt vgd kett, csontozd ki. A mjat tiszttsd meg, majd az egszet pcold be 1-2 napra. (Pc: 4 gerezd fokhagyma, 1 kis fej lila hagyma, slt csirke fszers, kis mustr, fehrbors, pici gymbr, tej, hogy ellepje, kicsi olaj).
A pcbl kivve jl lecsepegtetve bzacsirs lisztbe forgatva forr olajban pirtsd meg a csirkecombok mindkt felt. A mjakat csak natr pirtsad. Nem kell tstni.
Ha ksz vegyl el egy tepsit, s vajazd ki. Rakd r az megpirtott csirke combokat s mjakat, a leszrt ananszt s a gymlcsket, szrd meg a reszelt sajtokkal, s rakd r a pclbl a lila hagymkat. Forr stbe tedd be, de azonnal vedd le felre a hfokot (180 fokra), s jl ssd t. Sts kzben locsold meg az anansz levvel. Tlalhatod tejflsen, fimon borral, s francia saltval.
(50. szm, 2004. janur 24.)

 

Baconos csirkemj

Hozzvalk: csirkemj, bacon szalonna, sajt, majornna, rlt bors.
A mjat megmosom, s jl lecspgtetem. Sztvgom a mjat, s a szeletelt baconba csavarom. Jnai tlba sorba teszem, megszrom a fszerekkel, s megstm. A sajtot akkor szrm r, mikor a bacon megslt a mjon. Hagyms trt krumplival s cklval tlalom.
(49. szm, 2004. janur 17.)

 

Paradicsomos csirke

Hozzvalk: 1 csirke (kb. 1,2 kg), 2 nagy fej hagyma, 5 dkg hsos, fstlt szalonna, 3 evkanl olaj, 1 dl fehrbor, konzerv darabolt paradicsom, 1-1 mokkskanl zslya s rozmaring.
Elksztse: A csirkt megtiszttjuk, szrazra trljk, s nyolcfel daraboljuk. A hagymt meghmozzuk, s karikra vgjuk. A szalonnt apr kockkra vgjuk. A csirkt megszzuk, megborsozzuk. Mlyebb lbasban felforrstjuk az olajat, s a csirke minden oldalt hirtelen megpirtjuk benne. Hozzkeverjk a hagymt s a szalonnt. Kiss megpirtjuk, lentjk a borral, s belekeverjk a paradicsomot. Sval, borssal, zslyval, rozmaringgal zestjk, lefedjk, s kb. 20 percig fzzk. Prolt rizst adhatunk hozz.
(48. szm, 2004. janur 10.)

 

Pepperkakor - Karcsonyi svd stemny klnlegessg

Hozzvalk: 55 dkg liszt,30 dkg margarin, 2 tojs srgja, 10 dkg porcukor vagy darlt barna cukor, 10 dkg mz, fl evkanl szegfszeg, fl evkanl fahj, fl kiskanl szerecsendi, fl kiskanl gymbr, 1 kiskanl stpor, 4 dkg kaka.
Elkszts: A lisztet sszekeverjk a kakaporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. A tbbi anyagot hozzadva hatrozottan sszegyrjuk. A ksz masszt pihentetjk minimum 3 rt, de legfeljebb egy napot. Pihentets utn a tsztt kinyjtjuk 2-3 millimter vastagsgra, majd tetszs szerinti formkat szaggatunk belle. Elmelegtett stben 180-200 celsius fokon 5-6 percig stjk.
(47. szm, 2003. december 20.)

 

Mogyors csirke

Hozzvalk: 1 kzepes nagysg csirke, 10 dkg mogyor, 2 evkanl paradicsompr, 5 dkg vaj, 1 tykhsleveskocka, 1 mokkskanl rlt fekete bors, 2 fej vrshagyma, zls szerint s s kevs cukor.
Elkszts: A megtiszttott csirkt kis darabjaira vgom s megszom. A nagyon aprra metlt vrshagymt a felforrstott vajon srgra fonnyasztom, majd benne a csirkedarabokat ers lngon lepirtom. Hozzteszem a paradicsomprt, a ledarlt mogyort, a st, a borsot s 3 dl vzzel felntm. Beletrdelem a hsleveskockt s fed alatt, gyakori kevergets mellett puhra prolom. Tlals eltt kevs cukorral zestem, s vajban prolt zldbabbal vagy prolt rizzsel knlom.
(46. szm, 2003. december 13.)

 

 

 

Minden nap jabb kp:

OOTZ.org - Ingyenes jtk ajnkrt

 

Cicnk: Arock

Ibolya oldala dvzllek a portlomon! Gyere mskor is ide!
 
Cicnk

Cicnk

Mindenfle idzetek!

Mindenfle idzetek! Katt ide!

 

 
Szavazz a portlomra!
 
Szavazz rm a X toplistn!
 
Reklmozza Ingyen Weboldalt ! Banner TOP 2004 - http://bannertop.reklam-csere.hu

 

Luna Toplistja... A legjobb weboldalak...

Ajndk ra Lady Luntl Puszika rte!


 
Ajndk Ledimtl Puszika rte!

 
 
 
Linkcsere
 

 


  

  



 

  

 

designmindenkilapjahu.gif 

lapcentrumnethubarbara.gi 

 

  

tndrmesk Mercdes

 

   

   

Bbemama banner

 

 

 

  

  

 

csibebabuci

//gportal.hu/portal/meselnektekcsorimama/image/gallery/1174635952.gif

DR ARACSI JZSEF CSALDI HONLAPJA     

DR ARACSI JZSEF CSALDI HONLAPJA  

BIRCSI, NKRL-NKNEK NEKED SZL!!!!     

 BIRCSI OLDALA, NKRL NKENEK!!

 HZIASSZONYOKNAK TLETEK, PRAKTIKK, HASZNOS LINKGYJTEMNYEK   

HZIASSZONYOK OLDALA: TLETEK, TANCSOK, HASZNOS LINKEK

 

Kp

Click for Budapest, Hungary Forecast 

 
 
Jtkok
 
Linkek
 

 


Chello 


 


 



 

 

TRY.HU
 
  
 

websas.hu 

MyStat - Az ingyenes webstatisztika

Szmllk
 
Google PageRank

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG