♥ Ibolya oldala  ♥
♥ Ibolya oldala ♥
Peptidek
 
Hozzáadás a Kedvencekhez
 
Internetes munka, távmunka, pénzkereset!!!
 
Számláló
Indulás: 2004-03-21
 
Látogatóim
látotagó olvassa a lapot.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Saját linkgyűjteményem

 
Menü
 
 
Google
Google
 
Videa Videók!
 
Olvasd El!
 

Ibolya-weblapja.gif 

Partnerprogram - Refill-Paradise

Sokallja a tintapatronjai árát? - Kattintson IDE, és ingyen megtanítjuk ÖTÖDÁRON nyomtatni!

Visit this site.

 
 
Cool Slideshows
 
Küldjön tõlünk képeslapot!
 
Órák-naptárak
 
 
 

http://www.top-start.hu/info.php?felh_kod=748

 

 
Húsvét
 
 

 

Katt a képre!

 ibolya1964@tvn.hu

 

 
 
 
Ajándék Tőletek!

Több, mint 20ezer képet találsz

a képtáraimban:

 

Ibolyás ajándékok

Ajándék képek Tőletek

Ajándék képek - Agikacska1 

Ajándék képek - Andoki

Ajándék képek - Azurus

Ajándék képek - Bagolyka

Ajándék képek - Barbara

Ajándék képek - Beggyo

Ajándék képek - Bigdaddy 1

Ajándék képek - Bigdaddy 2

Ajándék képek – Bigdaddy 3

 

Ajándék képek - Bobemama

Ajándék képek - Böbe

Ajándék képek - Budai Anita

Ajándék képek- Csibe és Babuci

Ajándék képek - Csupi

Ajándék képek - Der Alte & Magdi  

Ajándék képek – Edit-Anci46

Ajándék képek - Era és Feri

Ajándék képek - Erika

Ajándék képek - Evamari

 

Ajándék képek - Gyuri és Ibolya

Ajándék képek - Hajni

Ajándék képek - Ildikó

Ajándék képek - Izike

Ajándék képek - Joker44

Ajándék képek - Judit-Magdolna

Ajándék képek - Judit és Kati 

Ajándék képek - Kati és a macsekok

Ajándék képek - Kikkkko

Ajándék képek - Kéki

Ajándék képek - Kismvity

Ajándék képek - Ledim

Ajándék képek - Lincsike

Ajándék képek - LadyLuna

Ajándék képek - Maracska

Ajándék képek - Margit 

Ajándék képek - Margó 

Ajándék képek - Miss V

Ajándék képek - Molnari- Ibolya

Ajándék képek - Moonka 

Ajándék képek - Napsi

Ajándék képek - Nóra- Therasmus

 

 

Ajándék képek - Planett

Ajándék képek – Robi

Ajándék képek - Romy

Ajándék képek - Seiya

Ajándék képek - Sissi

Ajándék képek - Tündérke

Ajándék képek -  Vali

Ajándék képek - Viki

 

Ajándék képek – Nyulmami

Ajándék képek – Funlista 1

 

Ajándék képek – Funlista 2

 

Ajándék képek – Funlista 3 

 

Ajándék képek – Funlista 4 

 

Ajándék képek – Bigdaddy 4- Érdekes felhők

 

Ajándék képek – Bigdaddy  5

Ajándék képek –

 
Képeim - Még TÖBB!!!

 

Folyamatosan fog bővülni!

Képeim

Képtáram - Tvn.hu

Mano ballagása 2006.06

Cicánk Arokh-2007.03-04hó

Cicánk Arokh-2007.05-06hó

Debreceni Állatkert 2006.05.01

Sárospatak-2006.08.05

Sárospatak-2006.08.06

Sárospatak-2006.08.07

Sárospatak-2006.08.08

Sárospatak-2006.08.09

Sárospatak-2006.08.09-Cica

Sárospatak-2006.08.10

Sárospatak-2006.08.11

Sárospatak-Kollégium-udvar

Sárospatak-Nagykönyvtár

Osztálytalálkozó 07.11.17

Debrecen-saját fényképek

Debr. Virágkarnevál 2007

Tehén Parádé Debrecen

Debrecen

 

Én próbálkozásaim

Saját készítésű vízes kép

Állatkák

Avatarok

Avatarok 2

Baby 1 mozgó

Emberek - Animáció

Emberek+vegyes Animáció 2

Csajok-nők

Étel-Ital

Fantázia

Festmények, Régi képek

Garfield-Képregénykék

Ikonok

Járművek-Animáció

BÚÉK

Halloween 1

Halloween 2

Halloween 3

Húsvét 1 mozgó

Húsvét 2 mozgó

Húsvét 3

Humor

Karácsony-Állatkák

Karácsony-Baba

Karácsony-Csengő, dísz

Karácsony-Elválasztó

Karácsony-felírat, smiley

Karácsony-Fenyőfa

Karácsony-Gömb

Karácsony-Hóember

Karácsony-Mikulás

Karácsony-Rénszarvas

Karácsony-Vegyes

London - Átvett képek

Manók

Nap, föld, csillag, hold

Penny Parker

Portálhoz-Virág díszek

Portálhoz-Weblap díszítés 

Portálhoz-Állatos fejléc

Portálhoz-Baba, nő fejléc

Portálhoz-Mozgó fejléc

Portálhoz-Szerelmes fejléc

Portálhoz-Virág fejléc

Portálhoz-Vendégkönyv

Portálhoz-Felírat-E-mail

Portálhoz-Felírat-Hello

Portálhoz-Felírat-I Love

Portálhoz-Felírat-Köszi

Portálhoz-Felírat-Napszak

Felíratok - Név

Felíratok - Név - Ibolya

Portálhoz-Felírat-Vegyes

Portálhoz-Felírat-Welcome

Portálhoz-Háttér-Disney

Rajzfilm hősök

Rózsa

Rózsa csokor

Térhatású utcai grafikák

Valentin-Szerelem

Valentin- Szerelem mozgó1

Valentin- Szerelem mozgó2

Valentin-Szív mozgó

Várak, kastélyok

Virágaim

Virág animáció - Csokor

Virág animáció - kék

Virág animáció - Rózsa

Víztükör-állatos

Víztükör-Baba, nő

Kép-táram - Coffeecup

Sztár fotóim - Coffeecup 

Háttérkép gyűjteményem - Kép.tár.hu 

Háttérképek - Állatok

Háttérképek - Fantasy

Háttérképek - Virág

Háttérkép - All Cartons'

Háttérkép - Abstract

Háttérkép - Járművek

 

 

 
 

 

 

Szexi képek 1 

Szexi Csajok - Sztárok 1.

Szexi Csajok - Sztárok 2.

Szexi Csajok - Sztárok 3. 

Szexi Csajok - Sztárok 4.

Szexi Csajok - Sztárok 5.

Szexi Csajok - Sztárok 6.

Szexi Csajok - Sztárok 7.

Szexi Csajok - Sztárok 8.

Szexi Csajok - Sztárok 9.

SzexiSztár-Angelina Jolie

SzexiSztár-Cameron Diaz

SztárCatherina Zeta-Jones

SzexiSztár-Cindy Crawford

Sztár-Claudia Schiffer

SzexiSztár-Courtney Cox

Sztár-Cristina Aguilera

Sztár-Drew Barrymore

Sztár-Elizabeth Hurley

SzexiSztár-Halle Berry

Sztár-Heather Locklear

SzexiSztár-Heidi Klum

Sztár-Jennifer Aniston

Sztár-Jennifer Lopez

Sztár-Julia Roberts

SzexiSztár-Josie Maran

Sztár-Kelly Brook

SzexiSztár-Kim Basinger

SzexiSztár-Naomi Campbell

 

 

 

Sztárok - Alicia Silverstone

Sztárok - Alyson Hannigan

Sztárok - Amy Weber

Sztárok - Anastacia

Sztárok - Andie MacDowell

Sztárok - Anna Kournikova

Sztárok - Ashley Judd

Sztárok - Audrey Hepburn

Sztárok - Bridget Fonda

Sztárok - Britney Spears

Sztárok - Brooke Shields

Sztárok - Calista Flockhart

Sztárok - Catherine Bell

Sztárok - Charisma Carpenter

Sztárok - Christina Applegate

Sztárok - Christina Milian

Sztárok - Christina Ricci

Sztárok - Eva Longoria

Sztárok - Eva Longoria 2.

Sztárok - Elisabeth Shue

Sztárok - Famke Janssen

Sztárok - Geri Halliwell

Sztárok - Gillian Anderson

Sztárok - Gina Gershon

Sztárok - Gwyneth Paltrow

Sztárok - Helen Hunt

Sztárok - Holly Valance

Sztárok - Isabella Rossellini

Sztárok - Isla Fisher

Sztárok - Jamie Lee Curtis

Sztárok - Jennifer Connelly

Sztárok - Jennifer Garner

Sztárok - Jennifer Jason Leigh

Sztárok - Jennifer Love Hewitt

Sztárok - Jennifer Tilly

Sztárok - Jeri Ryan

Sztárok -Jessica Alba

Sztárok - Jessica Simpson

Sztárok - Lara Flynn Boyle

Sztárok - Lindsay Lohan

Sztárok - Lindsay Lohan 2. 

Sztárok - Lindsay Lohan 3.

Sztárok - Jodie Foster

Sztárok - Josie Bissett

Sztárok - Julia Ormond

Sztárok - Julianne Moore

Sztárok - Kate Beckinsale

Sztárok - Kate Hudson

Sztárok - Kate Winslet

Sztárok - Katie Holmes

Sztárok - Keira Knightley

Sztárok - Krista Allen  

Szárok - Rihanna

 

 

Ajándék Tőletek! 2
Tartalom
 
Szabadidőre

 

 

 

Kivágó

Légy Activ!

Rajzolás segítő

ABC - Kifestő

Állatok 1 - Kifestő

Állatok 2 - Kifestő

Angyal - Kifestő

Biblia - Kifestő

Bogár, rovar - Kifestő

Cica, kutya - Kifestő

Cirkusz - Kifestő

Család - ember - Kifestő

Dental - Kifestő

Earth - Kifestő

Égitestek - Kifestő

Egyiptom - Kifestő

Épület - Kifestő

Étel - Kifestő

Fantasy - Kifestő

Halloween - Kifestő

Húsvét - Kifestő

Japán - Kifestő

Járművek - Kifestő

Karácsony - Kifestő

Kivágó

Légy Activ!

Ló - Kifestő

Maci - Kifestő

Madarak - Kifestő

Mandala - Kifestő

Mese figurák 1 - Kifestő

Mese figurák 2 - Kifestő

Mese figurák 3 - Kifestő

Mese figurák 4 - Kifestő

Mese figurák 5 - Kifestő

Rajzolás segítő

Összehúzgálós - Kifestő

Sárkány, dino - Kifestő

Színes képek - kicsi

Szülinap - Kifestő

Üvegfestés

Üvegfestés - kicsi képek

Üveg matrica képek

Vegyes - Kifestő

Virág - Kifestő

Vízi állatok - Kifestő

 
 
Videó: Csajok a fodrásznál és az ablakmosó
 
óra
 
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Írógép
 
Egérkövető
Az új egérkövető 
 
Virágeső
 
SMS-hirdetőfal
 
Konyha.lap.hu receptjei
Konyha.lap.hu receptjei : A konyha.lap.hu oldal hírlevelének receptjei

A konyha.lap.hu oldal hírlevelének receptjei

  2004.06.30. 16:42

46.-tól 65. számig

Majonézes fasírtok (előétel)

Hozzávalók: 4 nagy hagyma, 1 sárgarépa, 1 zeller, 1,5 dl ecet, 3 dl víz, 30 dkg hús, 20 dkg főtt burgonya, 1 egész tojás, 1,5 dl majonéz, 1 dl joghut, 1 evőkanál mustár, babérlevél, só, bors, vegeta, 1 gerezd fokhagyma, tárkony, 1 evőkanál édes ketchup, zsemlemorzsa a fasírtok beforgatásához, olaj a sütéséhez.
A hagymákat, sargarépát, zellert vékonyra szeleteljük, kuktában az ecettel, vízzel és babérlevéllel fővéstől még 20 percig főzzük takarékon. Leszürjük és lehűtjük.
A húst a főtt burgonyával ledalaráljuk, a tojással, fokhagymával, sóval, borssal, vegetával jól összedolgozzuk. Apró kis fasírtokat (koktél paradicsom nagyságú) formálunk, majd beleforgatjuk zsemlemorzsába és bő, forró olajban ropogosra kisütjük.
A majonézt a mustárral, kechuppal, joghurtal, tárkonnyal, sóval összekavarjuk, majd beleforgatjuk a kihűlt, fött zöldséget es a ropogós fasírtokat.
(65. szám, 2004. május 8.)

 

Halrétes Halász módra tejszínes kapormártással

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg fogas filé, 5 dkg búzadara, 0,5 dl olíva olaj, 2 csomag réteslap, 1 dl hal sűrítmény (esetleg 1 db halászlé kocka), 1 kávéskanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 2 db tojás, 1 mokkáskanál pirospaprika, 1 dl fehérbor, 1 gerezd zúzott fokhagyma, ízlés szerint tárkony, fehérbors, só, petrezselyem zöld.
Elkészítés: A finomra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott halfilét, fokhagymát, sózzuk, csipet tárkonnyal, fehérborral (esetleg egy kevés halfűszerrel) ízesítjük. Lassan puhára pároljuk a halat, ügyelve arra, hogy ne törjön össze, meghintjük a liszttel, pirospaprikával, búzadarával, felengedjük borral és halsűrítménnyel, összeforraljuk. Kb. 15 perc után hozzákeverjük az egész tojásokat majd a szokásos módon megtöltjük a réteslapokat és szép pirosra sütjük. Az elkészült rétest felszeleteljük, mellé öntjük a kapormártást.
Tejszínes kapormártás: Hozzávalók: 5 dkg vaj, 1 dl tejszín, 1 dl hal sűrítmény, 1 kisfej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 csomó kapor, só, fehérbors, halfűszer, sűrítéshez liszt.
3 dkg vajon a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a hal sűrítményt és kb. 2 dl vizet, fűszerezzük, és jól kiforraljuk, átpasszírozzuk. 2 dkg vajon az összevágott kaprot megfuttatjuk és összeforraljuk az átpasszírozott lével. A tejszínt, tejfölt simára keverjük a liszttel és besűrítjük a mártást. Jól összeforraljuk, ha szükséges utána ízesítjük.
(64. szám, 2004. május 1.)

 

Bélszínérmék a magam módján

Hozzávalók 4 személyre: 500 g bélszín, 300 g libamáj, 100 g vaj, 300 g champion gomba, 250 g zöldborsó, frissen őrölt bors, só, 1 csomag petrezselyem zöld, 200 ml olaj, 1 kg burgonya 50 g vöröshagyma, idényszerinti díszítő anyagok (bélszín pácolásához villámpác és mustár, 1 kávéskanál cukor.
Elkészítés: A bélszínt 12 érmékre vágjuk, megnyomkodjuk és bepácoljuk. A libamájat szintén 12 érmére vágjuk. Megtisztítjuk a vöröshagymát, finomra vágjuk, megtisztítjuk a gombát, és szeletekre vágjuk. Serpenyőben a vajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát, petrezselyem zöldet, sózzuk, borsozzuk, és készre sütjük. A zöldborsót sós cukros vízben előfőzzük, leöblítjük hidegvízzel, lecsepegtetjük, vajon serpenyőben átfuttatjuk, zöldség zölddel megszórjuk. A burgonyát megtisztítjuk, karalábévájóval golyókat formálunk, majd az olajban szép pirosra sütjük. A maradék vajon megsütjük a bélszínt és a libamájat, sózzuk és frissen őrölt borssal megszórjuk, és elkezdjük a tálalást.
Az előmelegített tányért megdíszítjük, ráteszünk egy bélszínt, egy libamájat és így tovább. A mogyoró burgonyát a másik oldalra tálaljuk, a húsra rakjuk felváltva a gombát és a zöldborsót. Elkészült a remekmű! Fontos hogy az összetevők szinte egyszerre készüljenek el! Idény salátát adhatunk mellé.
(63. szám, 2004. április 24.)

 

Szentgyörgyhegyi Csősz pecsenye

Hozzávalók 4 személyre: 600 g sertés szűzpecsenye, 500 g vöröshagyma, 50 g húsos szalonna, 100 g libazsír, só, köménymag, 60 g cukor, őrölt bors, 1 ek. balzsam ecet, 100 ml Szentgyörgyhegyi olaszrizling, 800 g burgonya, 2 db tojás, 40 g liszt, 150 g zsemlemorzsa, 250 ml étolaj, idény szerinti díszítések.
Elkészítés: Lehártyázzuk a szűzpecsenyét, érmékre szeleteljük, kissé megütögetjük, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát a libazsírban ropogósra sütjük. Melegen tartjuk. A libazsírban kipirítjuk a kockára vágott szalonnát, kiszedjük, és a zsírba lekaramelizáljuk a cukrot a köménnyel együtt. Közben megtisztítjuk a vöröshagymát, karikára szeleteljük, és a karamelizált cukorban megpároljuk, hozzáadjuk a balzsamecetet, és az olaszrizlinget. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk, és szükség szerint megcukrozzuk (hasonló az íze, mint a párolt káposztának). Vigyázzunk, ne főzzük agyon, csak ropogósra pároljuk! Az elkészült párolt vöröshagymára rátesszük a megsütött érméket lefedjük és a köret elkészüléséig melegen tartjuk. Megtisztítjuk a burgonyát, karikára vágjuk, sózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd kisütjük a forró olajban. Konyhai törlőn lecsepegtetjük. Következik a tálalás, előmelegített tányért megdíszítünk, a sült érmékre halmokba ráhelyezzük a párolt vöröshagymát, megszórjuk a szalonna kockával, majd mellé rakjuk a rántott burgonyát.
(62. szám, 2004. április 17.)

 

Hentes leves

Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg sertés apróhús, 20 dkg csirkemáj, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér (fehérrépa), 0,5 dl étolaj, 3 dkg liszt, 1 dl tejföl, 3 dkg mustár, 1 db kerti fűszerkocka, 1db tyúkhúsleves kocka, vagy 1 kk. esszencia, 1 db paradicsom, zöldpaprika, 5 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1db babérlevél, só, őröltbors, kockacukor.
Elkészítés: A zöldségeket és a sertéshúst kockára, a vöröshagymát apróra vágjuk és az olajban megpároljuk, megszórjuk liszttel és felengedjük 8 dl vízzel. Hozzáadjuk a járulékos anyagokat, apróra vágott paprikát, paradicsomot, fűszereket kb. 20 percig főzzük. Majd belerakjuk a kockára vágott csirkemájat és tovább főzzük. Elkészítjük a habarást és ha puhára főttek az anyagok, akkor behabarjuk utána ízesítünk. Beforraljuk és máris elkészült a nem mindennapi levesünk. Ízfokozó egy-két szem kocka cukor!
(61. szám, 2004. április 10.)

 

Karalábésaláta gazdagon

Hozzávalók: 4 fej zsenge karalábé, 1 fej saláta, 1 citrom, 2 evőkanál mazsola, 1 evőkanál méz, 6 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál durvára vágott mogyoró vagy dió, só, őrölt fehérbors.
Elkészítése: A karalábét hámozzuk meg és vágjuk csíkokra. Egy serpenyőben forrósítsunk fel 4 evőkanál olajat, tegyük bele a karalábét, egy kevés vízzel öntsük fel, adjuk hozzá a mazsolát, a citrom kifacsart levét, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön pároljuk puhára. A salátát mossuk meg, a leveleket vágjuk csíkokra, és adjuk a kihűlt karalábéhoz. A maradék olajon pörköljük meg a durvára vágott diót vagy mogyorót, sózzuk meg egy kicsit, és szórjuk a saláta tetejére.
(60. szám, 2004. április 3.)

 

Főzött majonéz

Hozzávalók: 4 egész tojás, 2,5 kanál porcukor (aki nem szereti édesen, 1 is elég), 1 mokkáskanál só, 7 kanál víz, 7 kanál olaj, 1 kanál ecet, citromlé, ízlés szerint 1-2 kanál mustár.
A hozzávalókat hidegen simára keverjük, majd lassú tűzön folyamatos keverés mellett forrásig sűrítjük. Figyelem! forralni nem szabad, mert a cirtomlé illetve a mustár kicsapódhat! Ha kihűlt, 2 dl tejfölt keverünk hozzá.
(59. szám, 2004. március 27.)

 

Rakott hús

Sertésszeleteket (5-6 szelet) klopfold ki, majd fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel. Fél kg krumplit és 2-3 fej vöröshagymát tisztíts meg, majd karikázd fel őket. Egy tűzálló tálat kiolajozol és tegyél bele egy sor krumplit, rá a husit, majd a hagymakarikákat, és megint egy sor krumplit. 2 dl tejfölt keverj össze egy egész tojással, 1-2 gerezd zúzott fokhagymával és egy kevés pirospaprikával, majd öntözd meg vele a krumplis-hagymás husit.
Fóliával letakarva tedd a sütőbe, hogy párolódjon, majd miután megpuhult a hús, reszelt sajttal szórd meg, és meg pár percre rakd vissza a sütőbe, hogy rápiruljon a sajt.
(58. szám, 2004. március 20.)

 

Töltött pogácsa

Fél kg burgonyát héjában megfőzünk, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Keverjünk hozzá 1 fej pirított reszelt hagymát, sót, borsot, 2-3 egész tojást, és annyit lisztet, hogy jól formálható tésztát kapjunk. A virsliket 2cm-es darabokra vágjuk, és kinyújtott, késsel feldarabolt tésztába csomagoljuk. Zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük őket.
(57. szám, 2004. március 13.)

 

Mazsolás muffin

Hozzávalók: 12, 5dkg vaj, 17, 5dkg cukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 7, 5dkg mazsola, 30dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1/8l tej.
Elkészítése: A vajat a cukorral keverd habosra, add hozzá a tojásokat, majd sorban a többi hozzávalót, legvégül a tejet. A sütőformába öntve 200 fokon 20 percig kell sütni.
(56. szám, 2004. március 6.)

 

Sonkás-háromsajtos lasagne

Hozzávalók: 30 dkg lasagne, 30 dkg prágai sonka, 15-15 dkg tejszínes krémsajt, füstölt sajt és ementáli, fél liter tej, 2 evőkanálnyi liszt, 3 dkg vaj, 2 dl tejszín, só, bors, reszelt szerecsendió.
A vajon futtasd meg a lisztet, engedd fel a tejjel, kicsit sűrítsd be, fűszerezd, tedd bele a tejszínes krémsajtot és a lereszelt füstölt sajtot. Az ementálit vágd dobókocka nagyságú darabkákra, a sonkát pedig darabold apróra. Melegítsd elő eközben a sütőt, vajazd ki a tálat, béleld ki tésztalapokkal, locsold meg tejszínnel, tedd rá a sajtos mártást, szórd meg a sonkával és az ementálival, tedd rá a következő tésztalapot, majd folytasd, amíg el nem fogy a hozzávaló. A tetejét rakd ki fél centi vastagra vágott paradicsomkarikákkal, süsd lefedve 35 percig, majd fedő nélkül 5 percig.
(55. szám, 2004. február 28.)

 

Tiramisu

Hozzávalók: 3 tojás sárgája, 12 dkg porcukor, 25 dkg mascarpone, 2 dl habtejszín, 30 db babapiskóta, 4 dl kávé, 1 kávéskanál mandula aroma, kakaópor.
A krémhez: 3 tojás sárgáját beledobok a robotgépbe a 12 dkg porcukorral összekeverem. Amikor már habszerű, beleöntöm a habtejszínt és a mascarponét, és még 1-2 percig mixelem. Eközben lefőzöm a kávét, belekavarok 1 kávéskanál mandula aromát.
Egy jénai tálnak az aljára egy réteg krémet teszek. A babapiskótát beleforgatom a kávés cuccba, épp csak annyira, hogy megpuhuljon, ne ázzon szét. A krémre rádobom a kávés piskótát, aztán megint krém, megint piskóta, míg el nem fogy. Végül a tetején a krémre egy kis kakaóport hintek.
Jó, ha hűtőben van egy ideig, hogy összeérjenek az ízek.
(54. szám, 2004. február 21.)

 

Farsangi szalagos fánk

Hozzávalók (kb. 20 darabhoz): 2 dl tej, 4 dkg élesztő, 5 dkg porcukor, 50 dkg liszt, 1 csipet só, 2 tojás, 1 tojás sárgája, 6 dkg margarin/vaj, 1 evőkanál rum, olaj a sütéshez, 15-20 dkg vaníliás porcukor.
Elkészítése: Az élesztőt 1 kávéskanál porcukorral 1 dl langyos tejben elkeverjük, és a keverőtálba szitált liszt közepébe öntjük. Konyharuhával letakarjuk, és 15 percig kelesztjük. Hozzáadjuk a maradék langyos tejben elkevert cukrot, egy csipet sót, a tojásokat és a tojássárgát, majd belerakjuk a margarint és a rumot. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett munkalapon átgyúrjuk a tésztát, 2 cm vastagra nyújtjuk, és 6-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A korongokat tálcára rakjuk, tetejüket vékonyan megkenjük olajjal, majd ismér a kétszeresére dagasztjuk.
Mérsékelten forró (180°C-os) bő olajban 3 percig fedő alatt az egyik, majd 3 percig fedő nélkül a másik oldalát sütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk, gyümölcslekvárt kínálunk hozzá.
(53. szám, 2004. február 14.)

 

Gombás aprópecsenye sajtos rizsgombóccal

Hozzávalók: 50 dkg apróra vágott hús (lehet sertés vagy szárnyas), fél dl olaj, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg csiperkegomba, fél csokor petrezselyemzöld, 3 dkg liszt, 20 dkg rizs, 4 dkg paradicsompüré, 12 dkg Pannónia sajt, 10 dkg zsemlemorzsa, só, bors.
A húst vékony csíkokra vágjuk. Serpenyőben felhevített olajon a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és erős tűzön félig puhára pirítjuk. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát és a felaprított petrezselyemzöldet, majd együtt tovább pirítjuk. Liszttel megszórjuk, és kevés vízzel felengedve puhára pároljuk.
A rizst kevés olajban megpirítjuk, és kétszeres mennyiségű vízzel felengedjük. Megsózzuk, és belekeverjük a paradicsompürét. Amikor megfőtt, kissé kihűtjük. Belekeverjük a lereszelt sajtot. Tojás nagyságú gombócokat formálunk belőle, és zsemlemorzsában megforgatva forró olajban kisütjük. Tálaláskor a gombócokat reszelt sajttal díszíthetjük.
(52. szám, 2004. február 07.)

 

Flambírozott gesztenyés palacsintakarikák

Hozzávalók: 8 db édes palacsinta, 20 dkg gesztenyepüré, 5 dkg porcukor, 10 dkg étcsokoládé, 3 dkg vaj, fél dl rum.
A szokásos módon megsütjük a palacsintákat. A gesztenyepürét a porcukorral és 0,2 dl rummal összedolgozzuk, s a krémmel megtöltjük a palacsintákat. Kb. 2 cm vastag karikákra vágjuk, és egy vajjal kikent tűzálló edénybe egymás mellé rakjuk. Tetejére szórjuk a reszelt csokit, majd addig sütjük, míg az a karikákra ráolvad. A sütőből kivéve a maradék rummal meglocsoljuk, meggyújtjuk, és tálaljuk.
(51. szám, 2004. január 31.)

 

Sült csirkecomb pikáns módon

Végy egy ananász konzervet, 2 narancsot, ízlés szerint meggy vagy más savanykás gyümölcsöt, 10-10 dkg sima és füstölt sajtot, 1 pohár tejfölt, nyolc csirke májat, és nyolc csirkecombot (4fő részére). Húzd le a csirkecombok bőrét vágd ketté, csontozd ki. A májat tisztítsd meg, majd az egészet pácold be 1-2 napra. (Pác: 4 gerezd fokhagyma, 1 kis fej lila hagyma, sült csirke fűszersó, kis mustár, fehérbors, pici gyömbér, tej, hogy ellepje, kicsi olaj).
A pácból kivéve jól lecsepegtetve búzacsirás lisztbe forgatva forró olajban pirítsd meg a csirkecombok mindkét felét. A májakat csak natúr pirítsad. Nem kell átsütni.
Ha kész vegyél elő egy tepsit, és vajazd ki. Rakd rá az megpirított csirke combokat és májakat, a leszűrt ananászt és a gyümölcsöket, szórd meg a reszelt sajtokkal, és rakd rá a pácléből a lila hagymákat. Forró sütőbe tedd be, de azonnal vedd le felére a hőfokot (180 fokra), és jól süsd át. Sütés közben locsold meg az ananász levével. Tálalhatod tejfölösen, fimon borral, és francia salátával.
(50. szám, 2004. január 24.)

 

Baconos csirkemáj

Hozzávalók: csirkemáj, bacon szalonna, sajt, majoránna, őrölt bors.
A májat megmosom, és jól lecsöpögtetem. Szétvágom a májat, és a szeletelt baconba csavarom. Jénai tálba sorba teszem, megszórom a fűszerekkel, és megsütöm. A sajtot akkor szóróm rá, mikor a bacon megsült a májon. Hagymás tört krumplival és céklával tálalom.
(49. szám, 2004. január 17.)

 

Paradicsomos csirke

Hozzávalók: 1 csirke (kb. 1,2 kg), 2 nagy fej hagyma, 5 dkg húsos, füstölt szalonna, 3 evőkanál olaj, 1 dl fehérbor, konzerv darabolt paradicsom, 1-1 mokkáskanál zsálya és rozmaring.
Elkészítése: A csirkét megtisztítjuk, szárazra töröljük, és nyolcfelé daraboljuk. A hagymát meghámozzuk, és karikára vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A csirkét megsózzuk, megborsozzuk. Mélyebb lábasban felforrósítjuk az olajat, és a csirke minden oldalát hirtelen megpirítjuk benne. Hozzákeverjük a hagymát és a szalonnát. Kissé megpirítjuk, leöntjük a borral, és belekeverjük a paradicsomot. Sóval, borssal, zsályával, rozmaringgal ízesítjük, lefedjük, és kb. 20 percig főzzük. Párolt rizst adhatunk hozzá.
(48. szám, 2004. január 10.)

 

Pepperkakor - Karácsonyi svéd sütemény különlegesség

Hozzávalók: 55 dkg liszt,30 dkg margarin, 2 tojás sárgája, 10 dkg porcukor vagy darált barna cukor, 10 dkg méz, fél evőkanál szegfűszeg, fél evőkanál fahéj, fél kiskanál szerecsendió, fél kiskanál gyömbér, 1 kiskanál sütőpor, 4 dkg kakaó.
Elkészítés: A lisztet összekeverjük a kakaóporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. A többi anyagot hozzáadva határozottan összegyúrjuk. A kész masszát pihentetjük minimum 3 órát, de legfeljebb egy napot. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk 2-3 milliméter vastagságúra, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben 180-200 celsius fokon 5-6 percig sütjük.
(47. szám, 2003. december 20.)

 

Mogyorós csirke

Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 10 dkg mogyoró, 2 evőkanál paradicsompüré, 5 dkg vaj, 1 tyúkhúsleveskocka, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 2 fej vöröshagyma, ízlés szerint só és kevés cukor.
Elkészítés: A megtisztított csirkét kis darabjaira vágom és megsózom. A nagyon apróra metélt vöröshagymát a felforrósított vajon sárgára fonnyasztom, majd benne a csirkedarabokat erős lángon lepirítom. Hozzáteszem a paradicsompürét, a ledarált mogyorót, a sót, a borsot és 3 dl vízzel felöntöm. Beletördelem a húsleveskockát és fedő alatt, gyakori kevergetés mellett puhára párolom. Tálalás előtt kevés cukorral ízesítem, és vajban párolt zöldbabbal vagy párolt rizzsel kínálom.
(46. szám, 2003. december 13.)

 

 

 

Minden nap újabb kép:

OOTZ.org - Ingyenes játék ajánékért

 

Cicánk: Arock

Ibolya oldala Üdvözöllek a portálomon! Gyere máskor is ide!
 
Cicánk

Cicánk

Mindenféle idézetek!

Mindenféle idézetek! Katt ide!

 

 
Szavazz a portálomra!
 
Szavazz rám a X toplistán!
 
Reklámozza Ingyen Weboldalát ! Banner TOP 2004 - http://bannertop.reklam-csere.hu

 

Luna Toplistája... A legjobb weboldalak...

Ajándék óra Lady Lunától Puszika érte!


 
Ajándék Ledimtől Puszika érte!

 
 
 
Linkcsere
 

 


  

  



 

  

 

designmindenkilapjahu.gif 

lapcentrumnethubarbara.gi 

 

  

tündérmesék Mercédes

 

   

   

Böbemama banner

 

 

 

  

  

 

csibebabuci

//gportal.hu/portal/meselnektekcsorimama/image/gallery/1174635952.gif

DR ARACSI JÓZSEF CSALÁDI HONLAPJA     

DR ARACSI JÓZSEF CSALÁDI HONLAPJA  

BIRCSI, NŐKRŐL-NŐKNEK NEKED SZÓL!!!!     

 BIRCSI OLDALA, NŐKRŐL NŐKENEK!!

 HÁZIASSZONYOKNAK ÖTLETEK, PRAKTIKÁK, HASZNOS LINKGYÜJTEMÉNYEK   

HÁZIASSZONYOK OLDALA: ÖTLETEK, TANÁCSOK, HASZNOS LINKEK

 

Kép

Click for Budapest, Hungary Forecast 

 
 
Játékok
 
Linkek
 

 


Chello 


 


 



 

 

TRY.HU
 
  
 

websas.hu 

MyStat - Az ingyenes webstatisztika

Számlálók
 
Google PageRank

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?