♥ Ibolya oldala  ♥
♥ Ibolya oldala ♥
Peptidek
 
Hozzáadás a Kedvencekhez
 
Internetes munka, távmunka, pénzkereset!!!
 
Számláló
Indulás: 2004-03-21
 
Látogatóim
látotagó olvassa a lapot.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Saját linkgyűjteményem

 
Menü
 
 
Google
Google
 
Videa Videók!
 
Olvasd El!
 

Ibolya-weblapja.gif 

Partnerprogram - Refill-Paradise

Sokallja a tintapatronjai árát? - Kattintson IDE, és ingyen megtanítjuk ÖTÖDÁRON nyomtatni!

Visit this site.

 
 
Cool Slideshows
 
Küldjön tõlünk képeslapot!
 
Órák-naptárak
 
 
 

http://www.top-start.hu/info.php?felh_kod=748

 

 
Húsvét
 
 

 

Katt a képre!

 ibolya1964@tvn.hu

 

 
 
 
Ajándék Tőletek!

Több, mint 20ezer képet találsz

a képtáraimban:

 

Ibolyás ajándékok

Ajándék képek Tőletek

Ajándék képek - Agikacska1 

Ajándék képek - Andoki

Ajándék képek - Azurus

Ajándék képek - Bagolyka

Ajándék képek - Barbara

Ajándék képek - Beggyo

Ajándék képek - Bigdaddy 1

Ajándék képek - Bigdaddy 2

Ajándék képek – Bigdaddy 3

 

Ajándék képek - Bobemama

Ajándék képek - Böbe

Ajándék képek - Budai Anita

Ajándék képek- Csibe és Babuci

Ajándék képek - Csupi

Ajándék képek - Der Alte & Magdi  

Ajándék képek – Edit-Anci46

Ajándék képek - Era és Feri

Ajándék képek - Erika

Ajándék képek - Evamari

 

Ajándék képek - Gyuri és Ibolya

Ajándék képek - Hajni

Ajándék képek - Ildikó

Ajándék képek - Izike

Ajándék képek - Joker44

Ajándék képek - Judit-Magdolna

Ajándék képek - Judit és Kati 

Ajándék képek - Kati és a macsekok

Ajándék képek - Kikkkko

Ajándék képek - Kéki

Ajándék képek - Kismvity

Ajándék képek - Ledim

Ajándék képek - Lincsike

Ajándék képek - LadyLuna

Ajándék képek - Maracska

Ajándék képek - Margit 

Ajándék képek - Margó 

Ajándék képek - Miss V

Ajándék képek - Molnari- Ibolya

Ajándék képek - Moonka 

Ajándék képek - Napsi

Ajándék képek - Nóra- Therasmus

 

 

Ajándék képek - Planett

Ajándék képek – Robi

Ajándék képek - Romy

Ajándék képek - Seiya

Ajándék képek - Sissi

Ajándék képek - Tündérke

Ajándék képek -  Vali

Ajándék képek - Viki

 

Ajándék képek – Nyulmami

Ajándék képek – Funlista 1

 

Ajándék képek – Funlista 2

 

Ajándék képek – Funlista 3 

 

Ajándék képek – Funlista 4 

 

Ajándék képek – Bigdaddy 4- Érdekes felhők

 

Ajándék képek – Bigdaddy  5

Ajándék képek –

 
Képeim - Még TÖBB!!!

 

Folyamatosan fog bővülni!

Képeim

Képtáram - Tvn.hu

Mano ballagása 2006.06

Cicánk Arokh-2007.03-04hó

Cicánk Arokh-2007.05-06hó

Debreceni Állatkert 2006.05.01

Sárospatak-2006.08.05

Sárospatak-2006.08.06

Sárospatak-2006.08.07

Sárospatak-2006.08.08

Sárospatak-2006.08.09

Sárospatak-2006.08.09-Cica

Sárospatak-2006.08.10

Sárospatak-2006.08.11

Sárospatak-Kollégium-udvar

Sárospatak-Nagykönyvtár

Osztálytalálkozó 07.11.17

Debrecen-saját fényképek

Debr. Virágkarnevál 2007

Tehén Parádé Debrecen

Debrecen

 

Én próbálkozásaim

Saját készítésű vízes kép

Állatkák

Avatarok

Avatarok 2

Baby 1 mozgó

Emberek - Animáció

Emberek+vegyes Animáció 2

Csajok-nők

Étel-Ital

Fantázia

Festmények, Régi képek

Garfield-Képregénykék

Ikonok

Járművek-Animáció

BÚÉK

Halloween 1

Halloween 2

Halloween 3

Húsvét 1 mozgó

Húsvét 2 mozgó

Húsvét 3

Humor

Karácsony-Állatkák

Karácsony-Baba

Karácsony-Csengő, dísz

Karácsony-Elválasztó

Karácsony-felírat, smiley

Karácsony-Fenyőfa

Karácsony-Gömb

Karácsony-Hóember

Karácsony-Mikulás

Karácsony-Rénszarvas

Karácsony-Vegyes

London - Átvett képek

Manók

Nap, föld, csillag, hold

Penny Parker

Portálhoz-Virág díszek

Portálhoz-Weblap díszítés 

Portálhoz-Állatos fejléc

Portálhoz-Baba, nő fejléc

Portálhoz-Mozgó fejléc

Portálhoz-Szerelmes fejléc

Portálhoz-Virág fejléc

Portálhoz-Vendégkönyv

Portálhoz-Felírat-E-mail

Portálhoz-Felírat-Hello

Portálhoz-Felírat-I Love

Portálhoz-Felírat-Köszi

Portálhoz-Felírat-Napszak

Felíratok - Név

Felíratok - Név - Ibolya

Portálhoz-Felírat-Vegyes

Portálhoz-Felírat-Welcome

Portálhoz-Háttér-Disney

Rajzfilm hősök

Rózsa

Rózsa csokor

Térhatású utcai grafikák

Valentin-Szerelem

Valentin- Szerelem mozgó1

Valentin- Szerelem mozgó2

Valentin-Szív mozgó

Várak, kastélyok

Virágaim

Virág animáció - Csokor

Virág animáció - kék

Virág animáció - Rózsa

Víztükör-állatos

Víztükör-Baba, nő

Kép-táram - Coffeecup

Sztár fotóim - Coffeecup 

Háttérkép gyűjteményem - Kép.tár.hu 

Háttérképek - Állatok

Háttérképek - Fantasy

Háttérképek - Virág

Háttérkép - All Cartons'

Háttérkép - Abstract

Háttérkép - Járművek

 

 

 
 

 

 

Szexi képek 1 

Szexi Csajok - Sztárok 1.

Szexi Csajok - Sztárok 2.

Szexi Csajok - Sztárok 3. 

Szexi Csajok - Sztárok 4.

Szexi Csajok - Sztárok 5.

Szexi Csajok - Sztárok 6.

Szexi Csajok - Sztárok 7.

Szexi Csajok - Sztárok 8.

Szexi Csajok - Sztárok 9.

SzexiSztár-Angelina Jolie

SzexiSztár-Cameron Diaz

SztárCatherina Zeta-Jones

SzexiSztár-Cindy Crawford

Sztár-Claudia Schiffer

SzexiSztár-Courtney Cox

Sztár-Cristina Aguilera

Sztár-Drew Barrymore

Sztár-Elizabeth Hurley

SzexiSztár-Halle Berry

Sztár-Heather Locklear

SzexiSztár-Heidi Klum

Sztár-Jennifer Aniston

Sztár-Jennifer Lopez

Sztár-Julia Roberts

SzexiSztár-Josie Maran

Sztár-Kelly Brook

SzexiSztár-Kim Basinger

SzexiSztár-Naomi Campbell

 

 

 

Sztárok - Alicia Silverstone

Sztárok - Alyson Hannigan

Sztárok - Amy Weber

Sztárok - Anastacia

Sztárok - Andie MacDowell

Sztárok - Anna Kournikova

Sztárok - Ashley Judd

Sztárok - Audrey Hepburn

Sztárok - Bridget Fonda

Sztárok - Britney Spears

Sztárok - Brooke Shields

Sztárok - Calista Flockhart

Sztárok - Catherine Bell

Sztárok - Charisma Carpenter

Sztárok - Christina Applegate

Sztárok - Christina Milian

Sztárok - Christina Ricci

Sztárok - Eva Longoria

Sztárok - Eva Longoria 2.

Sztárok - Elisabeth Shue

Sztárok - Famke Janssen

Sztárok - Geri Halliwell

Sztárok - Gillian Anderson

Sztárok - Gina Gershon

Sztárok - Gwyneth Paltrow

Sztárok - Helen Hunt

Sztárok - Holly Valance

Sztárok - Isabella Rossellini

Sztárok - Isla Fisher

Sztárok - Jamie Lee Curtis

Sztárok - Jennifer Connelly

Sztárok - Jennifer Garner

Sztárok - Jennifer Jason Leigh

Sztárok - Jennifer Love Hewitt

Sztárok - Jennifer Tilly

Sztárok - Jeri Ryan

Sztárok -Jessica Alba

Sztárok - Jessica Simpson

Sztárok - Lara Flynn Boyle

Sztárok - Lindsay Lohan

Sztárok - Lindsay Lohan 2. 

Sztárok - Lindsay Lohan 3.

Sztárok - Jodie Foster

Sztárok - Josie Bissett

Sztárok - Julia Ormond

Sztárok - Julianne Moore

Sztárok - Kate Beckinsale

Sztárok - Kate Hudson

Sztárok - Kate Winslet

Sztárok - Katie Holmes

Sztárok - Keira Knightley

Sztárok - Krista Allen  

Szárok - Rihanna

 

 

Ajándék Tőletek! 2
Tartalom
 
Szabadidőre

 

 

 

Kivágó

Légy Activ!

Rajzolás segítő

ABC - Kifestő

Állatok 1 - Kifestő

Állatok 2 - Kifestő

Angyal - Kifestő

Biblia - Kifestő

Bogár, rovar - Kifestő

Cica, kutya - Kifestő

Cirkusz - Kifestő

Család - ember - Kifestő

Dental - Kifestő

Earth - Kifestő

Égitestek - Kifestő

Egyiptom - Kifestő

Épület - Kifestő

Étel - Kifestő

Fantasy - Kifestő

Halloween - Kifestő

Húsvét - Kifestő

Japán - Kifestő

Járművek - Kifestő

Karácsony - Kifestő

Kivágó

Légy Activ!

Ló - Kifestő

Maci - Kifestő

Madarak - Kifestő

Mandala - Kifestő

Mese figurák 1 - Kifestő

Mese figurák 2 - Kifestő

Mese figurák 3 - Kifestő

Mese figurák 4 - Kifestő

Mese figurák 5 - Kifestő

Rajzolás segítő

Összehúzgálós - Kifestő

Sárkány, dino - Kifestő

Színes képek - kicsi

Szülinap - Kifestő

Üvegfestés

Üvegfestés - kicsi képek

Üveg matrica képek

Vegyes - Kifestő

Virág - Kifestő

Vízi állatok - Kifestő

 
 
Videó: Csajok a fodrásznál és az ablakmosó
 
óra
 
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Írógép
 
Egérkövető
Az új egérkövető 
 
Virágeső
 
SMS-hirdetőfal
 
Fogyókúrához ötletek, receptek
Fogyókúrához ötletek, receptek : HáziPatika.com fogyókúra-program

HáziPatika.com fogyókúra-program

  2004.06.18. 15:20

Vegetáriánus menű 1.-2.-3. heti menű

http://www.hazipatika.com/services/weightloss

1. heti étrend

hétfő [1115 kcal]
Reggeli

Körözöttel töltött paprika - 297 Kcal
Hozzávalók: 2 darab zöldpaprika, 50 gramm túró (félzsíros, de lehet sovány is), 1 dl kefir, 10 gramm zabpehely, vöröshagyma, só, őrölt kömény, fűszerpaprika.
Elkészítés: a túrót a sóval, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel az apróra vágott vöröshagymával, zabpehellyel és a kefirrel krémszerűen kikeverjük, majd a megtisztított zöldpaprikába töltjük.
30 gramm barna kenyér
3 dl citromos gyümölcstea

Tízórai
52 Kcal
2 darab kivi

Ebéd

Zöldborsós szójapörkölt - 507 Kcal
Hozzávalók: 100 gramm zöldborsó, 50 gramm szójakocka, 1 pici fej vöröshagyma, fél darab paradicsom, kevés olaj, kevés zöldpaprika, 1 kis gerezd fokhagyma, kevés ételízesítő, só, bors, majoranna, fűszerpaprika.
Elkészítés: Ehhez az ételhez már az előző este hozzá kell kezdeni: be kell áztatni a szójakockát langyos ételízesítős vízbe. Az elkészítéskor a vöröshagymát vágjuk apró kockákra, az olajon pirítsuk meg, és a tűzről levéve fűszerpaprikával megszórjuk. Hozzáadjuk az időközben kockákra vágott paradicsomot, és a zöldpaprikát. Tegyük vissza a lángra, majd körülbelül 10 percig pároljuk. Közben nyomkodjuk ki kissé a szójakockákat, majd adjuk a serpenyőhöz. A pörköltet ízesítsük fokhagymanyomóval összezúzott fokhagymával vagy fokhagymakrémmel, borssal, majorannával. Pároljuk így majdnem puhára, de előtte adjuk hozzá a zöldborsót is. Ezzel együtt pároljuk készre.
1 magvas kifli

Uzsonna
30 Kcal
3 dl rostos light gyümölcslé

Vacsora

229 Kcal
2 dl 1,5%-os tej
1 szelet barna kenyér
10 gramm zsírszegény margarin
50 gramm hónapos retek

kedd [1121 kcal]
Reggeli

160 Kcal
1 doboz kefir
1 szelet extrudált kenyér

Tízórai
50 Kcal
1 darab alma
1 darab korpás keksz

Ebéd
Gyümölcsös sajtsaláta - 574 Kcal
Hozzávalók: 100 g Óvári sajt, 50-50 g grapefruit és kivi, 100 g sárgabarack, fél dl kefir, menta, bors, édesítőszer.
Elkészítés: A sajtot vékony csíkokra vágjuk, a kivit és a konzerv sárgabarackot héjától megtisztítjuk. A grapefruit fehéres héját lehúzzuk, majd felkockázzuk. A hozzávalókat salátástálban összekeverjük. A barack levét a kefirrel és ízlés szerinti édesítőszerrel összekeverjük, borssal és mentalevéllel ízesítjük. Az öntetet a salátához tesszük és összekeverjük.
50 g rozskenyér
3 dl energiaszegény rostos őszibaracklé

Uzsonna
80 Kcal
2 darab narancs

Vacsora

Kefires feketeretek saláta - 257 Kcal
Hozzávalók: 100 gramm feketeretek, fél dl kefir, kevés (egy kiskanál) olaj, kevés citromlé, kevés petrezselyemzöld.
Elkészítés: a retket durva reszelőn reszeljük meg, majd hagyjuk állni pár percig, hogy a csípősségének nagy része elillanjon. Eközben a kefirt keverjük alaposan össze az olajjal, a citromlével és végül adjuk hozzá a finomra aprított petrezselyemzöldet is. Adjuk hozzá a reszelt retket is, majd hűtőszekrényben legalább egy óráig hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.
1 darab magvas zsemle

szerda [1140 kcal]
Reggeli

239 Kcal
2 dl kakaó, amelyet 1,5 %-os tejből készítünk, édesítőszerrel
1 darab magvas kifli
10 gramm zsírszegény margarin
50 gramm kígyóuborka

Tízórai
Karfiolsaláta - 100 Kcal
Hozzávalók: 100 gramm karfiol, fél dl 1,5 %-os tej, 10 ml almaecet, kevés méz, kevés mustér, olaj, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítés: a karfiol rózsáit kisebb darabokra bontjuk, majd a tej és a víz keverékében, némi sóval ízesítve éppen még ropogósra főzzük. Szűrjük le, és hagyjuk állni, hogy kihűlhessen. Közben készítsük el az öntetet: az almacetet a mézzel, mustárral és az olajjal keverjük össze, sóval és borssal ízesítsük. Amikor a karfiol kihűlt, öntsük rá az elkészült dresszinget és forgassuk át alaposan, hogy mindenhol egyenletesen érje. Tegyük pár órára hűtőszekrénybe, hogy az ízei alaposan összeérhessenek egymással. Mielőtt tálalnánk, hintsük meg apróra vágott petrezselyemzölddel.

Ebéd
Padlizsánragus tészta - 524 Kcal
Hozzávalók: 90 gramm penne tészta (olasz, ferdére vágott nagy csőtészta), 100 gramm padlizsán, 100 gramm paradicsom, 25 gramm köményes sajt, 1 gerezd fokhagyma, kevés olaj, só, bors, bazsalikom. Elkészítés: a padlizsánt mossuk meg és a szárát távolítsuk el. Vágjuk hosszában fél centiméter vastag szeletekre. Közben egy serpenyőben forrósítsunk fel kevés olajat, majd ezen a padlizsánszeletek mindkét oldalát süssük aranylóan barnára. Szedjük ki egy olyan tányérra, amelyre papírtörlőt vagy szalvétát terítettünk. A fokhagymagerezdet vágjuk szép vékony szeletekre, és a maradék olajon pirítsuk át. Adjuk hozzá a paradicsomot, amelyet előzőleg kis kockákra vágtunk. Ízesítsük sóval, borssal, bazsalikommal, majd ezek után vegyük alatta teljesre a lángot, és ezen az erős tűzön öt percig pirítsuk. Mindeközben a tésztát a szokásos módon, enyhén sós forró vízben feltéve főzzük ki, majd ha már leszűrtük, keverjük hozzá a padlizsánt és a paradicsomos ragut is. Még azon forrón szedjük tányérra, és a tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.

Uzsonna
50 Kcal
1 darab alma

Vacsora

227 Kcal
1 szelet barna kenyér
1 szelet sovány sajt
2-3 szál újhagyma
Limonádé, édesítőszerrel készítve

csütörtök [1164 kcal]
Reggeli
132 Kcal
30 gramm barna kenyér
50 gramm camambert sajt
100 gramm kígyóuborka
Limonádé, édesítőszerrel készítve

Tízórai
Müzlis tej - 255 Kcal
Hozzávalók: 50 gramm müzlikeverék, amely lehetőleg cukor hozzáadása nélkül készült, 1, 5 dl 1,5 %-os tej
Elkészítés: a müzlit tálkába halmozzuk, majd a tejjel alaposan meglocsoljuk. Pár perci állni hagyjuk, hogy a tej alaposan megpuhíthassa a gabonapelyheket. Ízlés szerint egy kis édesítőszert, fahéjat, vagy energiaszegény kakaóport adhatunk hozzá.

Ebéd
Juhtúrós rakott burgonya - 470 Kcal
Hozzávalók: 250 gramm burgonya, 50 gramm juhtúró, fél fej vöröshagyma, 50 g tejföl, 1 darab paradicsom, 25 gramm Óvári sajt, só, bors, kevés vaj.
Elkészítése: a burgonyát meghámozzuk és megfőzzük. Ezalatt a tejfölt kikeverjük a reszelt sajttal. A paradicsomot meghámozzuk, a hagymát megtisztítjuk, és mindkettőt felszeleteljük. Egy kisebb tepsi alját vékonyan bekenjük vajjal, és ráreszeljük a burgonya felét. Ezt a réteget megsózzuk és ráterítjük a habosra kikevert juhtúrót. Erre helyezzük a paradicsomot és a hagymát, majd megint burgonya következik. Végül ráöntjük a tejfölös masszát, és forró sütőben, kb. fél órán át sütjük.

Uzsonna
60 Kcal
1 darab narancs

Vacsora
Túrókrém - 247 Kcal
Hozzávalók: 40 gramm túró, kevés 12 %-os tejföl, 2 darab hónapos retek, kevés fokhagyma vagy fokhagymakrém, só, bors, őrölt kömény.
Elkészítés: a túrót szitán átpasszírozzuk, vagy villával összetörjük. A retket durva reszelőn lereszeljük, majd a tejföllel együtt a túróhoz adjuk. Sóval, borssal, kevés köménnyel ízesítjük, majd a fokhagymával vagy a fokhagymakrémmel adunk neki egy pikáns ízt. Alaposan összekeverjük.
1 szelet barna kenyér

péntek [1208 kcal]
Reggeli
229 Kcal
2 dl 1,5 %-os tej
1 szelet barna kenyér
10 g zsírszegény margarin
100 gramm hónapos retek

Tízórai
92 Kcal
2 darab alma

Ebéd
Pikáns tőkehalfilé - 453 Kcal
Hozzávalók: 150 gramm mirelit tőkehalfilé, 1 gerezd fokhagyma, vagy egy kiskanál fokhagymakrém, 10 gramm margarin, fél dl kefir, szárított kapor, vagy egy csomó friss kaporlevél, citromlé, só, bazsalikom.
Elkészítés: a halat engedjük kiolvadni, majd mossuk és szárítsuk meg. Csepegtessünk rá finoman citromlevet, szórjuk meg bazsalikommal, sóval, majd tegyük félre egy picit, hogy egy kicsit összeérjen az íze a fűszerekkel. Közben egy hőálló tálban (célszerűen a mikrohullámú sütőben) olvasszuk fel a margarint, a fokhagymát pedig fokhagymanyomóval zúzzuk össze. Ha friss kaprot tudtunk venni, azt vágjuk össze apróra. A hőálló tálba tegyük bele a halfilét, kenjük meg a zúzott fokhagymával vagy a fokhagymakrémel, és szórjuk meg a kaporral. Fedjük be alufóliával és az időközben 180 fokosra előmelegített sütőbe tegyük bele. Hamar megpuhul, ekkor a szaftját keverjük össze a kefirrel, és ezzel leöntve, még forrón tálaljuk a halat.
Párolt sárgarépa
Hozzávalók: 250 gramm sárgarépa, kevés margarin, só, bors, szerecsendió.
Elkészítés: a sárgarépát ízlés szerint vágjuk apróbb kockákra, vagy karikákra. Egy edényben a margarinon gyorsan átfuttatjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Kevés vizet aláöntve pár perc alatt puhára pároljuk lefedve.

Uzsonna
104 Kcal
4 darab kivi

Vacsora
Tonhalas töltött tojás - 330 Kcal
Hozzávalók: 1 darab tojás, 25 gramm tonhalkonzerv, 10 gramm 12 %-os tejföl, kevés mustár, citromlé, kevés petrezselyemzöld, só, bors.
Elkészítés: a tojást megfőzzük, a héját leszedjük, hosszában kettévágjuk és a sárgáját kivesszük. Félretesszük egy időre, addig a tojássárgáját ás a tonhalat villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt és az előzőleg finomra vágott petrezselymet. Mustárral, pár csepp citromlével, sóval és borssal fűszerezzük. Az elkészült masszát visszatöltjük a tojásfehérjébe, esetleg egy kevés finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk tálalás előtt.

szombat [1150 kcal]
Reggeli
162 Kcal
1 darab lágytojás
30 gramm barna kenyér
100 gramm paradicsom
Tea, citrommal és édesítőszerrel

Tízórai
Sajtos tavaszi szendvics - 250 Kcal
Hozzávalók: 1 korpás zsemle, 10 gramm margarin, 30 gramm ementáli sajt, 1 kis csokor snidling
Elkészítés: a zsemlét félbevágva megkenjük a margarinnal, rátesszük a sajtot, és a tetejére szórjuk az apróra vágott snidlinget.

Ebéd
Gombás spagetti - 334 Kcal
Hozzávalók: 50 gramm spagettitészta, 5 dl víz, 10 gramm margarin, 1 kis fej hagyma, 150 gramm gomba, egynegyed leveskocka, 30 gramm 12 %-os tejföl, kevés só.
Elkészítés: a spagettitésztát kevés sóval ízesített vízben készre főzzük, miközben a margarinon a finomra vágott hagymát egy serpenyőben megpároljuk. A megtisztított, feldarabolt gombát hozzáadjuk, megpirítjuk és a leveskockát is hozzáadva, lefedve mintegy 15 percig főzzük. A végén tejföllel dúsítjuk, és a spagettire szedjük.

Uzsonna
Banános túró - 260 Kcal
Hozzávalók: 1 darab banán, 75 gramm túró, 20 ml joghurt, 10 ml almalé vagy higított méz
Elkészítés: a banánt villával szétnyomkodjuk, majd elkeverjük a túróval és a joghurttal. Ezután almalével vagy a higított mézzel édesítjük. A banánkrémet tálkákba töltjük, és hidegen tálaljuk.

Vacsora
144 Kcal
1 doboz kefir
20 gramm zabkorpa

vasárnap [1167 kcal]
Reggeli

213 Kcal
2 dl 1,5 %-os tej
Fél darab magvas zsemle
5 gramm margarin
50 gramm kígyóuborka

Tízórai
Alma – sárgarépa saláta - 163 Kcal
Hozzávalók: 2 darab alma, 100 gramm sárgarépa, 10 gramm búzacsíra, pár csepp méz, pár csepp citromlé.
Elkészítés: durva reszelőn reszeljük le a hozzávalókat, majd adjuk hozzá a búzacsírát és a mézet. Ízesítsük citromlével, majd hagyjuk egy negyedóráig állni.

Ebéd
Tejszínes-parajos tőkehalfilé roston - 473 Kcal
Hozzávalók: 150 gramm tőkehalfilé, 250 gramm paraj, fél dl tejszín, kevés olaj, só, bazsalikom, citromlé, őrölt szerecsendió, kevés szódabikarbóna.
Elkészítés: a halfilét olvasszuk ki, majd alaposan öblítsük le folyó hidegvíz alatt. Szárítsuk meg egy papírtörlővel vagy egy szalvétával, majd locsoljuk meg citromlével. Fűszerezzük bazsalikommal, sóval vagy esetleg kész fűszerkeverékkel. Közben egy serpenyőben melegítsük meg az olajat, és a halszelet mindkét oldalát süssük pirosra. Amikor megsült, vegyük ki egy szalvétával letakart tányérra, a serpenyőben maradt olajon pedig futtassuk meg a parajt, amelyhez egy kevés szódabikarbónát adunk, hogy zöld színét megtartsa. Hozzáadjuk a tejszínt, sóval, borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük, majd alapos keverés után egyszer hagyjuk felforrni. A halat egy tányérra tesszük, majd a tejszínes parajt mellészedjük.
Fél darab magvas zsemle

Uzsonna
80 Kcal
1 darab alma
2 darab korpás keksz

Vacsora
Zöldbabfőzelék - 238 Kcal
Hozzávalók: 250 gramm zöldbab, 10 gramm finomliszt, 30 gramm tejföl, 10 gramm étolaj, vöröshagyma, fokhagyma, só, citromlé, fűszerpaprika
Elkészítés: a megtisztított zöldbabot lemossuk, majd egyenlő nagyságú darabokra vágva az olajjal kikent főzőedénybe tesszük, a felaprított hagymával és a fűszerpaprikával együtt. Sózzuk és kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára főzzük. A tejfölt a liszttel simára keverjük, majd a főzelékalapot behabarjuk vele. Ízesítjük fokhagymával, citromlével, majd tálaljuk.

2. heti étrend

hétfő [1060 kcal]
Reggeli
269 Kcal
1 darab magvas zsemle
10 gramm zsírszegény margarin
25 gramm camambert sajt
100 gramm hónapos retek

Tízórai
132 Kcal
Egy doboz kefir

Ebéd
Tojásleves - 434 Kcal
Hozzávalók: 1 darab tojás, kevés étolaj, kevés liszt, só, őrölt köménymag, fűszerpaprika
Elkészítés: az olajból és a lisztből szép barna rántást készítünk, fűszerpaprikával ízseítjük. Ezután engedjük fel hideg vízzel és szükség szerint sózzuk, fűszerezzük őrölt köménymaggal. Akik nem szeretik még az őrölt köményt sem, azok a köménymagot külön kis edényben főzzék ki és szűrjék a levét a leveshez. A tojást - állandó keverés közben – tegyük a levesbe, majd forraljuk ki jól.
Töltött paradicsom olasz módra
Hozzávalók: 150 gramm paradicsom, kevés vaj vagy margarin, 30 gramm sovány sajt, kevés 12 %-os zsírtartalmú tejföl, fél tojás, kevés búzacsíra, kevés zsemlemorzsa, snidling (metélőhagyma), kakukkfű, rozmaring, só.
Elkészítés: forrázzuk le a paradicsomokat, majd húzzuk le a héjukat. Felezzük el, majd szedjük ki a belsejüket egy kiskanállal vagy egy karalábévájóval. A tejfölt, a tojást, a búzacsírát és a reszelt sajt nagyobb részét keverjük össze, majd kakukkfűvel, rozmaringgal, apróra vágott snidlinggel (metélőhagymával), kevés sóval ízesítsük. Annyi zsemlemorzsát keverjünk hozzá, amennyit felvesz. Töltsük meg a paradicsomokat és két felet illesszük össze egésszé. Vajjal vagy margarinnal kikent hőálló tálba sorakossuk őket és a tetejükre sajtot szórva, az időközben előmelegített forró sütőben téve süssük amíg a sajt szép aranyló piros nem lesz.

Uzsonna
30 Kcal
3 dl rostos energiaszegény gyümölcslé

Vacsora
Bolgár saláta - 195 Kcal
Hozzávalók: 100 gramm paradicsom, 100 gramm paprika, 20 gramm újhagyma, bors, kevés borecet, kevés étolaj
Elkészítés: A zöldségeket apró kockákra vágjuk. A borecettel és az étolajjal kevés víz hozzáadásával salátaöntetet készítünk (édesíthető mesterséges édesítővel). Az öntettel meglocsoljuk a salátát, majd néhány órára hűtőbe tesszük.
50 gramm barna kenyér

kedd [1087 kcal]
Reggeli
243 Kcal
1 pohár 0%-os gyümölcsjoghurt, 1 db magos zsemle

Tízórai
105 Kcal
1 db banán

Ebéd
Hamis rakott zöldbab - 574 Kcal
Hozzávalók: 250 gramm zöldbab, 60 gramm szójagranulátum, 20 gramm rizs, fél dl 12 % zsírtartalmú tejföl, kevés konzerv lecsó, kevés olaj, kevés fokhagyma, fél fej vöröshagyma, őrölt bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, só.
Elkészítés: a mirelit zöldbabot forró sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A megtisztított, finomra vágott vöröshagymát két evőkanálnyi olajon megfonnyasztjuk, tűzről lehúzva meghintjük fűszerpaprikával. Visszatéve a tűzre hozzáadjuk az előző este ételízesítős vízbe áztatott szójagranulátumot és átpirítjuk. Ízesítjük lecsóval, zúzott fokhagymával, őrölt köménnyel, őrölt borssal és sóval. Kevés vizet ráöntve, fedő alatt, többször zsírjára pirítva puhára pároljuk. A rizst megmossuk és egy evőkanálnyi olajon megpirítjuk. A rizs térfogatának kétszeresét kitevő forró sós vizet hozzáöntünk, beletesszük az egészben hagyott vöröshagymát és fedővel lefedve sütőben megpároljuk. Miután megpuhult, összekeverjük a hússal. Egy olajjal vékonyan kikent tepsi aljára terítjük a zöldbab egyik felét, rá a szójás masszát, majd befedjük a zöldbab másik részével. Tetejére tejfölt locsolunk és közepesen meleg sütőben megsütjük.

Uzsonna
80 Kcal
2 darab narancs

Vacsora
Sárgarépa-cékla-alma saláta - 85 Kcal
Hozzávalók: 70-70 gramm sárgarépa, cékla és alma, kevés citromlé
Elkészítés: a megtisztított, megmosott almát és a sárgarépát csíkokra vágjuk vagy durva reszelőn lereszeljük. Egy tálba tesszük és néhány csepp citromlével locsoljuk meg, hogy az alma ne barnuljon meg. A céklát megmossuk és héjában megfőzzük. Miután megfőtt megtisztítjuk, ugyancsak csíkokra vágjuk, és hozzákeverjük az almához és a sárgarépához, majd 1-2 órára hűtőszekrénybe téve érleljük.

szerda [1063 kcal]
Reggeli
162 Kcal
1 darab lágy tojás
30 gramm barna kenyér
100 gramm paradicsom

Tízórai
146 Kcal
1 doboz kefir
15 gramm búzacsíra

Ebéd
Zelleres-diós vitaminsaláta - 370 Kcal
Hozzávalók: 100 gramm vöröskáposzta, 75 gramm zellergumó, 75 gramm alma, 25 gramm dióbél, egy negyed fej fejes saláta, 1 dl kefir, kevés mustár, kevés citromlé, édesítőszer, őrölt fehér bors, só.
Elkészítés: tisztítsuk meg a vöröskáposztát majd reszeljük vékony csíkokra Ezek után tegyük egy tálba és enyhén sózzuk meg. A zellert apró kockákra vágjuk, majd mikrohullámú sütőben vagy egy kis edényben pároljuk puhára. Az alma magházát vegyük ki és reszeljük durvára. A zellerrel együtt adjuk a káposztához, majd kevés citromlével locsoljuk meg. A dióbelet vágjuk apróra, adjuk hozzá az alapanyagokhoz és az egészet keverjük össze lazán. Tegyük hűtőbe, addig amíg elkészítjük az öntetet. A kefirt keverjük simára az ízesítőkkel, öntsük a salátára, majd ezek után 1-2 órára még tegyük vissza a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Fejes saláta levelekre halmozva vagy fejes salátával díszítve tálaljuk.

Uzsonna
80 Kcal
1 darab alma
2 darab korpás keksz

Vacsora
Gombapörkölt - 305 Kcal
Hozzávalók: 200 gramm gomba, 3 gramm olaj, 50 gramm vöröshagyma, 100 gramm paradicsom, fűszerpaprika, kevés majoranna.
Elkészítés: az apróra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk. A tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, és rátesszük a felvágott gombát. Átpirítjuk, kevés vízzel felengedjük, sóval, majorannával ízesítjük. Az apróbb darabokra vágott paradicsomot hozzáadjuk, majd az egészet puhára pároljuk.
Főtt burgonya 100 gramm

csütörtök [1123 kcal]
Reggeli
252 Kcal
2 dl 1,5 %-os tej
30 gramm barna kenyér
1 vékony szelet gomolyasajt
100 gramm hónapos retek

Tízórai
136 Kcal
1 darab müzliszelet
2 dl energiaszegény rostos ivólé

Ebéd
Sajtos sárgarépa-saláta - 395 Kcal
Hozzávalók: 150 gramm sárgarépa, 20 gramm sovány sajt, 20 gramm füstölt sajt, fél dl kefir, só, kevés citromlé.
Elkészítés: a sárgarépát lereszeljük és megöntözzük citromlével. Hozzáadjuk a lereszelt sajtot, megsózzuk. Közvetlen tálalás előtt megöntözzük a kefirrel.
Burgonyapüré
Hozzávalók: 150 gramm burgonya, fél dl tej, kevés margarin, só.
Elkészítés: a kockára vágott burgonyát hideg vízben feltesszük főni, megsózzuk, és puhára főzzük. Ha kész leszűrjük, melegen áttörjük, hozzáadjuk a meleg tejet, margarint, habosra keverjük.

Uzsonna
60 Kcal
1 darab narancs

Vacsora
Tavaszi burgonyagombóc-leves - 280 Kcal
Hozzávalók: 1 darab közepes burgonya, 25 gramm zöldborsó, 25 gramm konzerv kukorica, 1 vékony szál sárgarépa, 1 vékony szál petrezselyemgyökér, 25 g tejföl, kevés petrezselyemzöld, kevés liszt, fél darab tojás, bors, só, kevés étolaj, ételízesítő.
Elkészítés: a gombóchoz a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és burgonyanyomón átnyomjuk. Liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, a borsot és egy kevés sót, majd félretesszük pihenni. A leveshez megtisztítjuk, felaprítjuk a zöldséget és az olajon kicsit megpároljuk. Felengedjük vízzel, és beletéve az ízesítőket, háromnegyed puhaságúra főzzük. A borsót és a kukoricát csak valamivel később tegyük a levesbe. Amíg a leves fő, vizes kézzel apró gombócokat formálunk a burgonyamasszából és a fövő levesbe tesszük. Amikor a gombócok feljönnek a leves felszínére, az étel elkészült. Tejföllel dúsítva tálaljuk.

péntek [1128 kcal]
Reggeli
Krémsajt almával - 363 Kcal
Hozzávalók: 30 gramm krémsajt, 10 gramm kefir, 15 gramm alma
Elkészítés: a krémsajthoz hozzákeverjük a kefirt, majd a lereszelt almát.
100 gramm barna kenyér

Tízórai
Vitamindús gyümölcsnektár - 116Kcal
Hozzávalók: fél-él darab narancs és grape-fruit, valamint alma, pár csepp méz, kevés fahéj.
Elkészítés: a megtisztított gyümölcsöket vágjuk apró kockákra, majd tegyük a turmixgép kelyhébe. Adjunk hozzá kevés vizet, ízesítsük mézzel és szórjuk meg kevés fahéjjal. Pár percig magas fokozaton turmixoljuk össze.
Egy szelet extrudált kenyér

Ebéd
Pikáns tőkehalfilé - 453 Kcal
Hozzávalók: 150 gramm mirelit tőkehalfilé, 1 gerezd fokhagyma, vagy egy kiskanál fokhagymakrém, 10 gramm margarin, fél dl kefir, szárított kapor, vagy egy csomó friss kaporlevél, citromlé, só, bazsalikom.
Elkészítés: a halat engedjük kiolvadni, majd mossuk és szárítsuk meg. Csepegtessünk rá finoman citromlevet, szórjuk meg bazsalikommal, sóval, majd tegyük félre egy picit, hogy egy kicsit összeérjen az íze a fűszerekkel. Közben egy hőálló tálban (célszerűen a mikrohullámú sütőben) olvasszuk fel a margarint, a fokhagymát pedig fokhagymanyomóval zúzzuk össze. Ha friss kaprot tudtunk venni, azt vágjuk össze apróra. A hőálló tálba tegyük bele a halfilét, kenjük meg a zúzott fokhagymával vagy a fokhagymakrémel, és szórjuk meg a kaporral. Fedjük be alufóliával és az időközben 180 fokosra előmelegített sütőbe tegyük bele. Hamar megpuhul, ekkor a szaftját keverjük össze a kefirrel, és ezzel leöntve, még forrón tálaljuk a halat.
Párolt sárgarépa
Hozzávalók: 250 gramm sárgarépa, kevés margarin, só, bors, szerecsendió.
Elkészítés: a sárgarépát ízlés szerint vágjuk apróbb kockákra, vagy karikákra. Egy edényben a margarinon gyorsan átfuttatjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Kevés vizet aláöntve pár perc alatt puhára pároljuk lefedve.

Uzsonna
Narancsos-mandarinos joghurt - 147 Kcal
Hozzávalók: 100-100 gramm narancs és mandarin, 1 dl joghurt.
Elkészítés: legjobb, ha még délelőtt készítjük. A narancsot és a mandarint vágjuk apró kockákra, tegyük kis tálkába, majd öntsük le a natúr joghurttal. Ha szükségesnek érezzük, kevés édesítőszerrel ízesíthető.

Vacsora
50 Kcal
1 darab alma

szombat [1201 kcal]
Reggeli
Sajtos szendvics - 366 Kcal
60 gramm köményes sajt, 1 zsemle, 10 gramm light margarin, uborka
3 dl light gyümölcslé

Tízórai
52 Kcal
2 darab kivi

Ebéd
Sajtos rakott burgonya - 502 Kcal
Hozzávalók: 250 gramm burgonya, 1 fej hagyma, 1 darab paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 50 gramm sovány sajt, 15 gramm olaj, só, bors, bazsalikom, oregano, kakukkfű.
Elkészítés: a burgonyát, a paradicsomot és a hagymát egyaránt vékony karikákra vágjuk. A sajtot éles késsel, vagy sajthúrral vékony szeletekre vágjuk. Egy hőálló tálat, vagy több adag esetén egy tepsit olajjal vékonyan kikenünk, majd a burgonyát, a paradicsomot, a hagymát és a sajtot egymással felváltva, a karikákat kissé átfedve rakjuk egymásra. Amikor ezzel készen vagyunk, vágjuk vékony szeletekre a fokhagymát, és szórjuk meg vele az előkészített étel tetejét. Sóval, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel és oreganóval fűszerezzük, majd a maradék olajjal és egy kevés vízzel meglocsolva, lefedve vagy fóliával letakarva előmelegített sütőbe téve először pároljuk, majd a tetejét levéve pirosra sütjük.

Uzsonna
50 Kcal
1 darab alma

Vacsora
Spárgatök sajttal és gombával - 231 Kcal
Hozzávalók: 150 gramm spárgatök, kevés margarin, 25 g sovány sajt, 50 gramm csiperkegomba, kevés tejföl, petrezselyemzöld, vöröshagyma, só, bors, citromlé.
Elkészítés: a megtisztított tököt egy centiméter vastag szeletekre vágjuk. Kevés citromlével ízesített, sós vízben félig puhára főzzük, majd kiszedjük, és jól lecsurgatjuk. A margarinon a finomra vágott vöröshagymát átfuttatjuk, majd rátesszük a gombát, és együtt pirítjuk. Ízesítjük és fedő alatt puhára pároljuk. Egy kisebb tűzálló tálat margarinnal kikenünk, benne a tökszeleteket egy sorba lerakjuk, rátesszük a párolt gombát, majd tejföllel meglocsoljuk. A tetejét reszelt sajttal hintjük meg, majd sütőben szép pirosra sütjük.

vasárnap [1259 kcal]
Reggeli

Sajtos omlett - 264 Kcal
Hozzávalók: 2 darab tojás, 30 gramm reszelt sajt, kevés tej, kevés margarin, fűszerek ízlés szerint (szerecsendió, ételízesítő, só bors).
Elkészítés: a tojásokat feltörjük, megsózzuk, hozzáadjuk a tejet, és habverővel alaposan felverjük. Egy teflonserpenyőben a margarinon úgy sütjük meg, mint a palacsintát, csak nem fordítjuk át. Ha elkészült, megszórjuk reszelt sajttal, és felgöngyöljük.

Tízórai
75 Kcal
3 dl rostos energiaszegény gyümölcslé

Ebéd

Tejbegríz mákkal, gyümölccsel - 661 Kcal
Hozzávalók. 2,5 dl 1,5 % zsírtartalmú tej, 60 gramm gríz(búzadara), 40 gramm mák, kevés méz, kevés mazsola, 75 gramm alma , kevés citromhéj.
Elkészítés: a mézzel édesített tejben megfőzzük a grízt folyamatosan kevergetve. A mazsolát megmossuk és hozzákeverjük a grízhez. Az almát megmossuk, megtisztítjuk magházától, kockákra vágjuk és szintén hozzákeverjük. Tálaláskor rászórjuk a reszelt citromhéjjal elkevert darált mákot.

Uzsonna
60 Kcal
1 darab narancs

Vacsora

Sopszka saláta - 199 Kcal
Hozzávalók: 100 gramm zöldpaprika, 100 gramm paradicsom, 100 gramm uborka, fél kis fej vöröshagyma, 60 gramm túró, kevés borecet, kevés olaj, só, bors.
Elkészítés: a hozzávalókat külön-külön karikára vágjuk és egy salátástálba tesszük. Meglocsoljuk borecettel, enyhén megsózzuk, borsozzuk. Olajjal megöntözzük és megszórjuk a tehéntúróval.

 

3. heti étrend

hétfő [1224 kcal]
Reggeli

162 kcal
1 darab lágytojás
30 gramm barna kenyér
100 gramm paradicsom
Tea, citrommal és édesítőszerrel

Tízórai
150 kcal
2 dl rostos, lehetőleg 100%-os gyümölcslé

Ebéd

Búzacsírás túrós burgonya - 452 kcal
Hozzávalók: 250 gramm burgonya, 50 gramm túró, fél dl kefir, 15 gramm búzacsíra, kapor, őrölt kömény, fűszerpaprika, só.
Elkészítés: a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben félpuhára főzzük. A túrót villával összetörjük, a burgonyát leszűrjük. Egy tepsit vékonyan kikenünk a margarin felével, és beleterítjük a burgonyát, melyet előzőleg elkevertünk az apróra vágott kaporral és köménymaggal. A túrót a tetejére morzsoljuk, majd megszórjuk a búzacsírával, meglocsoljuk a kefirrel, melyet elkevertünk a maradék, megolvasztott margarinnal. Meghintjük kevés fűszerparikával, fóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Pár perc múlva a fóliát levéve még tíz percig sütjük.

Uzsonna
160 kcal
1 doboz zsírszegény gyümölcsjoghurt
2 szelet kétszersült

Vacsora
Kaliforniai saláta roqueforttal - 300 kcal
Hozzávalók: 100 gramm kígyóuborka, 50 gramm konzerv kukorica, egy darab retek, egy negyed fej lilahagyma, fél darab paradicsom, 35 gramm roquefort sajt, kevés petrezselyemzöld, 50 ml joghurt, olaj, só, bors, tárkony.
Elkészítés: a zöldségféléket mossuk, majd szárítsuk meg. Az uborkát, a retket, a hagymát és a paradicsomot vágjuk karikára, a kukorica levét csurgassuk le. Az egészet egy salátástálba tesszük, és rámorzsoljuk a roquefort sajtot. A joghurtba belekeverjük az olajat, a finomra vágott petrezselyemzöldet, ízesítjük sóval, borssal, majd az egészet a salátára öntjük, jól összekeverjük, és egy-két órát a hűtőben érlelve tálaljuk.

kedd [1126 kcal]
Reggeli

Körözöttel töltött paprika - 297 kcal
Hozzávalók: 2 darab zöldpaprika, 50 gramm túró (félzsíros, de lehet sovány is), 1 dl kefir, 10 gramm zabpehely, vöröshagyma, só, őrölt kömény, fűszerpaprika.
Elkészítés: a túrót a sóval, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel az apróra vágott vöröshagymával, zabpehellyel és a kefirrel krémszerűen kikeverjük, majd a megtisztított zöldpaprikába töltjük.
30 gramm barna kenyér
3 dl citromos gyümölcstea

Tízórai
50 kcal
1 darab alma
1 darab korpás keksz

Ebéd
Gombával rakott burgonya - 400 kcal
Hozzávalók: 200 gramm burgonya, 75 gramm gomba, fél dl 12%-os zsírtartalmú tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, kevés olaj, fél tojássárgája, egy fél kemény tojás, só, bors, kakukkfű, mustár.
Elkészítés: a burgonyát héjában megfőzzük, majd ha már puha, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A gombát felszeleteljük, és az olajon sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezve megpároljuk. Egy teflontepsi aljára leterítjük a burgonya felét, erre a hagymakarikát, a keménytojás-karikákat, majd a fűszeres gombát tegyük. Végül a maradék burgonyával fedjük be. A tejfölt összekeverjük a tojássárgájával, ízesítjük sóval, borssal, mustárral és a keveréket a burgonya tetejére öntjük. Sütőben szép pirosra sütjük.

Uzsonna
180 kcal
2 darab banán

Vacsora

Sopszka saláta - 199 kcal
Hozzávalók: 100 gramm zöldpaprika, 100 gramm paradicsom, 100 gramm uborka, 1 pici fej vöröshagyma, 60 gramm túró, kevés borecet, olaj, só, bors.
Elkészítés: a hozzávalókat külön-külön karikára vágjuk és egy salátástálba tesszük. Meglocsoljuk borecettel, enyhén megsózzuk, borsozzuk. Olajjal megöntözzük és megszórjuk a tehéntúróval.

szerda [1232 kcal]
Reggeli

364 kcal
2 dl kakaó, amit édesítőszerrel készítettünk,1,5 %-os
zsírtartalmú tejből
1 vékony szelet fonott kalács
15 gramm energiaszegény eperjam

Tízórai
204 kcal
1 szelet barna kenyér
1 szelet sovány sajt
Két-három szál újhagyma
Limonádé, édesítőszerrel készítve

Ebéd
Cukkinitekercs - 447 kcal
Hozzávalók: 100 gramm cukkini, 60 gramm paradicsom, 45 gramm sovány sajt, kevés zsemlemorzsa, 1 gerezd fokhagyma vagy kevés fokhagymakrém, kevés olaj, bazsalikom, só, bors.
Elkészítés: a sajtot és a paradicsomot vágjuk kis kockákra, ízesítsük a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával, vagy a fokhagymakrémmel és a bazsalikommal. Hagyjuk állni egy kevés ideig, hogy az ízek összeérjenek egymással. A cukkinit hámozzuk meg, és hosszában vágjuk vékony, mintegy fél centi vastag szeletekre. Egy kevés olajat egy serpenyőben felforrósítunk és a cukkiniszeleteket süssük mindkét oldalukon körülbelül egy-egy percig. Szedjük ki egy olyan tányérra, amelyre előzőleg egy papírtörlőt vagy egy szalvétát helyeztünk, hogy az olajat felszívja róla. Sóval, borssal ízesítsük eközben, majd a szeletek közepére tegyünk az elkészített sajtos töltelékből, és óvatosan tekerjük fel. A kész tekercseket helyezzük egy hőálló tálba egymás mellé, majd szórjuk meg zsemlemorzsával, öntsük nyakon egy kevés olajjal és előmelegített sütőben süssük néhány perc alatt pirosra.

Uzsonna
30 kcal
1 darab kivi

Vacsora

Kertész-saláta - 187 kcal
Hozzávalók: 50 gramm burgonya, 50 gramm zöldbab, 50 gramm karfiol, 50 gramm zöldborsó, kevés olaj, édesítőszer, borecet, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítés: a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A megmosott, megtisztított, feldarabolt zöldbabot, karfiolt és a megtisztított zöldborsót az olajon átpirítjuk, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt megpároljuk. A burgonyát összekeverjük a kihűlt párolt zöldségekkel. A cukorból, ecetből, vízből páclevet készítünk, amit ízesítünk borssal és apróra vágott zöldpetrezselyemmel. A páclevet a zöldségekre öntjük. Tálalás előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

csütörtök [1147 kcal]
Reggeli
Búzacsírás tojáslepény - 184 kcal
Hozzávalók: 1 darab tojás, fél dl natúr joghurt, 10 gramm búzacsíra, kevés petrezselyemzöld, őrölt borsikafű, kevés újhagyma (zöld része), olaj, só.
Elkészítés: a tojást habosra keverjük a joghurttal, a hagymazöldet vékony karikákra vágjuk, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk, majd összkeverjük a joghurttal. Fűszerezzük borsikafűvel és sóval. Az olajat egy teflonserpenyőben felforrósítjuk, és evőkanállal kis halmokat teszünk bele a masszából. A kanállal kissé ellapítjuk valamennyit, és mindkét oldalukat átsütjük.

Tízórai
123 kcal
1 doboz zsírszegény gyümölcsjoghurt
1 szelet puffasztott rizs (Hamm-let)

Ebéd
Katalán paradicsomleves - 319 kcal
Hozzávalók. 200 gramm paradicsom, fél zöldpaprika, 50 gramm kígyóuborka, kevés lilahagyma, mentalevél, bazsalikom, bors, édesítőszer, só.
Elkészítés: a paradicsomot forró vízbe dobjuk, a paprikát apró darabokra vágjuk, és mindkettőt a vízzel együtt botmixerrel összeturmixoljuk. A mentalevelet, a bazsalikomot a sóval és a borssal valamint az édesítőszerrel együtt a leveshez adjuk. Az uborkát meghámozzuk, kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a levesbe tesszük valamennyit. Lefedve jól behűtjük.
Sajtos brokkoli
Hozzávalók: 250 gramm brokkoli, kevés margarin, kevés liszt, 1 dl natúr joghurt, borsikafű, kakukkfű, őrölt szerecsendió, mustár, 1 darab leveskocka, 10 gramm parmezán reszelve, só.
Elkészítés: a brokkolit rózsáíra szedjük, és forrásban lévő vízbe téve négy percig főzzük. Egy hőálló tálba szedjük, közben a margarint felforrósítjuk, rátesszük a lisztet, és világosra pirítjuk. Ezután felengedjük a joghurttal, kevés vízzel, és kevergetés közben besűrítjük, a mustárral ízesítjük. Közben belemorzsoljuk a leveskockát, szerecsendióval, borsikafűvel és kakukkfűvel ízesítjük. A masszát a brokkolira öntjük, majd megszórjuk a reszelt sajttal és tíz percre előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

Uzsonna
Túrókrém - 247 kcal
Hozzávalók: 40 gramm túró, kevés 12 %-os tejföl, 2 darab hónapos retek, kevés fokhagyma vagy fokhagymakrém, só, bors, őrölt kömény.
Elkészítés: a túrót szitán átpasszírozzuk, vagy villával összetörjük. A retket durva reszelőn lereszeljük, majd a tejföllel együtt a túróhoz adjuk. Sóval, borssal, kevés köménnyel ízesítjük, majd a fokhagymával vagy a fokhagymakrémmel adunk neki egy pikáns ízt. Alaposan összekeverjük.
1 szelet barna kenyér

Vacsora
Tojásos-kapros tök - 300 kcal
Hozzávalók: 250 gramm gyalult (mirelit) tök, 1,5 darab tojás, 0,5 dl kefir, kevés olaj, ecet, kevés fokhagyma, kevés kapor, borsikafű, só.
Elkészítés: a tököt kevés sóval megsózzuk, ecettel spricceljük meg, majd az olajon fedő alatt megpároljuk. A felvert tojásba belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd a puha, de még egy kicsit ropogós tökre öntjük, és addig keverjük, amíg meg nem alvad. A kefirt összekeverjük a finomra vágott kaporral, a fűszerekkel, és tálaláskor a tökös tojásra öntjük.
Fél darab magvas zsemle

péntek [1208 kcal]
Reggeli
Bolgár saláta - 195 kcal
Hozzávalók: 100 paradicsom, 100 g paprika, 20 g újhagyma, bors, kevés borecet, kevés étolaj
Elkészítés: a zöldségeket apró kockákra vágjuk. A borecettel és az étolajjal kevés víz hozzáadásával salátaöntetet készítünk (édesíthető mesterséges édesítővel). Az öntettel meglocsoljuk a salátát, majd néhány órára hűtőbe tesszük.
50 g barna kenyér

Tízórai
160 kcal
1 doboz kefir
1 szelet extrudált kenyér

Ebéd
Magyaros burgonyaleves - 433 kcal
Hozzávalók: 120 gramm burgonya, 10 gramm liszt, kevés olaj, fél fej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, fűszerpaprika, kömény, só.
Elkészítés: a megtisztított, megmosott burgonyát kockákra vágjuk és a levesnek megfelelő mennyiségű hideg sós vízben, az egészben hagyott vöröshagymával együtt feltesszük főni. Közben zsemleszínű rántást készítünk, amelyet ízesítünk fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyem zöldjével. Hideg vízzel fölengedjük, majd amikor a burgonya megfőtt, besűrítjük a levest. Még egyszer kiforraljuk, és ha szükséges, utóízesítjük.
Paradicsomos hal
Hozzávalók: 150 gramm tőkehalfilé, 150 gramm paradicsom, fél darab zöldpaprika, kevés vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, bazsalikom, gyömbér, olaj, citromlé, só.
Elkészítés: a halszeletet bedörzsöljük a citromlével és a fűszerekkel, és legalább egy órát állni hagyjuk. Egy teflonedényben olajat forrósítunk, és a halszeletek mindkét oldalát megpirítjuk. A visszamaradt olajjal bekenjük egy hőálló tál alját és a halszeleteket ráfektetjük. A paradicsomokat karikákra vágjuk, a hagymát felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk, és valamennyit a halra borítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 10-15 percig sütjük, ezután rátesszük a felkarikázott zöldpaprikát is, és további tíz percig sütjük.

Uzsonna
50 kcal
1 darab alma
1 darab korpás keksz

Vacsora
Tésztasaláta - 370 kcal
Hozzávalók: 50 gramm barna lisztből készült száraztészta, 125 gramm sárgarépa, 25 gramm zöldborsó, 1 szál zellerzöld, 60 gramm sovány sajt, 100 gramm uborka, 1-2 darab paradicsom, 100 gramm gomba. Az öntethez: fél dl 12 %-os tejföl, kevés citromlé, egy kevés fokhagymakrém, fűszeres só, kevés vágott snidling
Elkészítés: a tésztát bő, enyhén sós vízben 12-15 percig főzzük. A sárgarépát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és a borsóval együtt kevés vízzel puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni. Közben finomra vágjuk a zellert és a sajtot, majd a borsós sárgarépához adjuk. Meghámozzuk az uborkát, hosszában negyedeljük és feldaraboljuk. A paradicsomot megmossuk és nyolcadoljuk. A gombát megtisztítjuk és felaprítjuk. A tésztát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és elkeverjük a sárgarépával, a zellerrel, az uborkadarabokkal, a paradicsommal és a gombával. A tejfölből, citromléből és a fokhagymakrémből elkészítjük az öntetet. Fűszeres sóval ízesítjük, a tésztasalátára öntjük, alaposan összekeverjük és snidlinggel megszórva tálaljuk.

szombat [1191 kcal]
Reggeli

Tejben főtt zabpehely banánnal - 220 kcal
Hozzávalók: 20 gramm zabpehely, 2 dl 1,5 %-os zsírtartalmú tej, fél darab banán.
Elkészítés: a zabpelyhet keverjük bele az előzőleg felforrósított tejbe, majd együtt forraljuk fel. A tűzről lehúzva hagyjuk egy kicsit hűlni. A banánt vágjuk karikákra, keverjük bele, és így tálaljuk.

Tízórai
100 kcal
1 főtt tojás
1 szelet extrudált kenyér

Ebéd
Mediterrán rakottas - 300 kcal
Hozzávalók: 100 gramm cukkini, 100 gramm padlizsán, 1 darab paradicsom, fél fej lilahagyma, egy gerezd fokhagyma, kevés reszelt parmezán, 20 gramm margarin, zsemlemorzsa, só, bors, bazsalikom, szurokfű.
Elkészítés: a padlizsánt megmossuk, karikára vágjuk, és kissé megsózzuk. 15-20 perc múlva leöntjük a levét, és a nedvességet papírtörlővel leitatjuk róla. A cukkinit és a paradicsomot mosás után szintén felkarikázzuk. Egy hőálló tálat margarinnal vékonyan kikenünk, és zsemlemorzsával beszórunk. Az aljára terítjük, majd a zöldségkarikákat felváltva, zsindelyszerűen lerakjuk. Soronként sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a fűszerekkel valamint a zúzott fokhagymával. A tetejére rámorzsoljuk a maradék margarint, és a parmezánnal meghintve megsütjük.

Uzsonna
180 kcal
2 darab banán

Vacsora

Tojássaláta joghurtos öntettel - 391 kcal
Hozzávalók: 2 darab tojás, 1 dl natúr joghurt, 10 gramm majonéz, só, fehérbors, egyéb fűszerek ízlés szerint
Elkészítés: a tojásokat megfőzzük, majd karikákra vágjuk. A joghurtból és a majonézből a fűszerekkel ízesítve öntetet készítünk, majd a tojással összekeverjük.

vasárnap [1162 kcal]
Reggeli

Franciasaláta hamis majonézes öntettel - 366 kcal
Hozzávalók: 75 gramm burgonya, 40 gramm sárgarépa, 25 gramm zöldborsó, 50 gramm alma, 25 gramm túró, egy kis darab savanyú uborka, 1 dl kefir, mustár, citromlé, só, bors, édesítőszer.
Elkészítés: a sárgarépát, a burgonyát és a zöldborsót enyhén sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, hagyjuk kihűlni, majd a sárgarépát, a burgonyát, az almát és a savanyú uborkát apró kockákra vágjuk. Ezután elkészítjük a diétás majonézt: a kefirt keverjük össze a mustárral, citromlével, sóval, borssal, kevés édesítőszerrel, túróval. Az elkészült öntetet a vegyes zöldségre öntjük, majd összekeverjük.
Egy darab magvas zsemle

Tízórai
104 kcal
4 darab kivi

Ebéd

Gombakrémleves - 314 kcal
Hozzávalók: 75 gramm gomba, 1 darab zöldségleveskocka, kevés margarin, 10 gramm liszt, 75 ml 1,5 %-os zsírtartalmú tej, szerecsendió, bors.
Elkészítés: a leveskockával ízesített vízben a gombát megfőzzük. Közben a margarint felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Ezután felengedjük tejjel, amelyet csak apránként, lassan adunk hozzá. Forraljuk össze, majd keverjük hozzá az időközben turmixgéppel, vagy botmixerrel elkevert gombakrémet. A levest ízesítsük szerecsendióval, őrölt borssal és alaposan forraljuk össze.
Kelbimbó bundában
Hozzávalók: 150 gramm kelbimbó, fél darab tojás, 10 gramm búzacsíra, kevés liszt, fél dl 1,5 %-os zsírtartalmú tej, kevés olaj, gyömbérpor, só.
Elkészítés: a kelbimbókat megtisztítjuk, forrásban lévő vízbe tesszük, és félpuhára főzzük. Ezután hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A tojást habosra kavarjuk, majd elkeverjük a búzacsírával, liszttel, tejjel, gyömbérporral, sóval. Az olajat egy teflonserpenyőben felforrósítjuk, a kelbimbókat egy villára tűzve egyenként megmártjuk a masszában, és minden oldalukon megsütjük.

Uzsonna
228 kcal
1 darab kockasajt
1 magvas zsemle
50 gramm hónapos retek

Vacsora
Kukoricás uborkasaláta - 150 kcal
Hozzávalók: 100 gramm konzerv kukorica, 100 gramm savanyú uborka.
Elkészítés: a dobozos kukoricának leszűrjük a levét és összekeverjük a kis kockákra vágott savanyú uborkával.

 

 

Minden nap újabb kép:

OOTZ.org - Ingyenes játék ajánékért

 

Cicánk: Arock

Ibolya oldala Üdvözöllek a portálomon! Gyere máskor is ide!
 
Cicánk

Cicánk

Mindenféle idézetek!

Mindenféle idézetek! Katt ide!

 

 
Szavazz a portálomra!
 
Szavazz rám a X toplistán!
 
Reklámozza Ingyen Weboldalát ! Banner TOP 2004 - http://bannertop.reklam-csere.hu

 

Luna Toplistája... A legjobb weboldalak...

Ajándék óra Lady Lunától Puszika érte!


 
Ajándék Ledimtől Puszika érte!

 
 
 
Linkcsere
 

 


  

  



 

  

 

designmindenkilapjahu.gif 

lapcentrumnethubarbara.gi 

 

  

tündérmesék Mercédes

 

   

   

Böbemama banner

 

 

 

  

  

 

csibebabuci

//gportal.hu/portal/meselnektekcsorimama/image/gallery/1174635952.gif

DR ARACSI JÓZSEF CSALÁDI HONLAPJA     

DR ARACSI JÓZSEF CSALÁDI HONLAPJA  

BIRCSI, NŐKRŐL-NŐKNEK NEKED SZÓL!!!!     

 BIRCSI OLDALA, NŐKRŐL NŐKENEK!!

 HÁZIASSZONYOKNAK ÖTLETEK, PRAKTIKÁK, HASZNOS LINKGYÜJTEMÉNYEK   

HÁZIASSZONYOK OLDALA: ÖTLETEK, TANÁCSOK, HASZNOS LINKEK

 

Kép

Click for Budapest, Hungary Forecast 

 
 
Játékok
 
Linkek
 

 


Chello 


 


 



 

 

TRY.HU
 
  
 

websas.hu 

MyStat - Az ingyenes webstatisztika

Számlálók
 
Google PageRank

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?