♥ Ibolya oldala  ♥
♥ Ibolya oldala ♥
Peptidek
 
Hozzáadás a Kedvencekhez
 
Internetes munka, távmunka, pénzkereset!!!
 
Számláló
Indulás: 2004-03-21
 
Látogatóim
látotagó olvassa a lapot.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Saját linkgyűjteményem

 
Menü
 
 
Google
Google
 
Videa Videók!
 
Olvasd El!
 

Ibolya-weblapja.gif 

Partnerprogram - Refill-Paradise

Sokallja a tintapatronjai árát? - Kattintson IDE, és ingyen megtanítjuk ÖTÖDÁRON nyomtatni!

Visit this site.

 
 
Cool Slideshows
 
Küldjön tõlünk képeslapot!
 
Órák-naptárak
 
 
 

http://www.top-start.hu/info.php?felh_kod=748

 

 
Húsvét
 
 

 

Katt a képre!

 ibolya1964@tvn.hu

 

 
 
 
Ajándék Tőletek!

Több, mint 20ezer képet találsz

a képtáraimban:

 

Ibolyás ajándékok

Ajándék képek Tőletek

Ajándék képek - Agikacska1 

Ajándék képek - Andoki

Ajándék képek - Azurus

Ajándék képek - Bagolyka

Ajándék képek - Barbara

Ajándék képek - Beggyo

Ajándék képek - Bigdaddy 1

Ajándék képek - Bigdaddy 2

Ajándék képek – Bigdaddy 3

 

Ajándék képek - Bobemama

Ajándék képek - Böbe

Ajándék képek - Budai Anita

Ajándék képek- Csibe és Babuci

Ajándék képek - Csupi

Ajándék képek - Der Alte & Magdi  

Ajándék képek – Edit-Anci46

Ajándék képek - Era és Feri

Ajándék képek - Erika

Ajándék képek - Evamari

 

Ajándék képek - Gyuri és Ibolya

Ajándék képek - Hajni

Ajándék képek - Ildikó

Ajándék képek - Izike

Ajándék képek - Joker44

Ajándék képek - Judit-Magdolna

Ajándék képek - Judit és Kati 

Ajándék képek - Kati és a macsekok

Ajándék képek - Kikkkko

Ajándék képek - Kéki

Ajándék képek - Kismvity

Ajándék képek - Ledim

Ajándék képek - Lincsike

Ajándék képek - LadyLuna

Ajándék képek - Maracska

Ajándék képek - Margit 

Ajándék képek - Margó 

Ajándék képek - Miss V

Ajándék képek - Molnari- Ibolya

Ajándék képek - Moonka 

Ajándék képek - Napsi

Ajándék képek - Nóra- Therasmus

 

 

Ajándék képek - Planett

Ajándék képek – Robi

Ajándék képek - Romy

Ajándék képek - Seiya

Ajándék képek - Sissi

Ajándék képek - Tündérke

Ajándék képek -  Vali

Ajándék képek - Viki

 

Ajándék képek – Nyulmami

Ajándék képek – Funlista 1

 

Ajándék képek – Funlista 2

 

Ajándék képek – Funlista 3 

 

Ajándék képek – Funlista 4 

 

Ajándék képek – Bigdaddy 4- Érdekes felhők

 

Ajándék képek – Bigdaddy  5

Ajándék képek –

 
Képeim - Még TÖBB!!!

 

Folyamatosan fog bővülni!

Képeim

Képtáram - Tvn.hu

Mano ballagása 2006.06

Cicánk Arokh-2007.03-04hó

Cicánk Arokh-2007.05-06hó

Debreceni Állatkert 2006.05.01

Sárospatak-2006.08.05

Sárospatak-2006.08.06

Sárospatak-2006.08.07

Sárospatak-2006.08.08

Sárospatak-2006.08.09

Sárospatak-2006.08.09-Cica

Sárospatak-2006.08.10

Sárospatak-2006.08.11

Sárospatak-Kollégium-udvar

Sárospatak-Nagykönyvtár

Osztálytalálkozó 07.11.17

Debrecen-saját fényképek

Debr. Virágkarnevál 2007

Tehén Parádé Debrecen

Debrecen

 

Én próbálkozásaim

Saját készítésű vízes kép

Állatkák

Avatarok

Avatarok 2

Baby 1 mozgó

Emberek - Animáció

Emberek+vegyes Animáció 2

Csajok-nők

Étel-Ital

Fantázia

Festmények, Régi képek

Garfield-Képregénykék

Ikonok

Járművek-Animáció

BÚÉK

Halloween 1

Halloween 2

Halloween 3

Húsvét 1 mozgó

Húsvét 2 mozgó

Húsvét 3

Humor

Karácsony-Állatkák

Karácsony-Baba

Karácsony-Csengő, dísz

Karácsony-Elválasztó

Karácsony-felírat, smiley

Karácsony-Fenyőfa

Karácsony-Gömb

Karácsony-Hóember

Karácsony-Mikulás

Karácsony-Rénszarvas

Karácsony-Vegyes

London - Átvett képek

Manók

Nap, föld, csillag, hold

Penny Parker

Portálhoz-Virág díszek

Portálhoz-Weblap díszítés 

Portálhoz-Állatos fejléc

Portálhoz-Baba, nő fejléc

Portálhoz-Mozgó fejléc

Portálhoz-Szerelmes fejléc

Portálhoz-Virág fejléc

Portálhoz-Vendégkönyv

Portálhoz-Felírat-E-mail

Portálhoz-Felírat-Hello

Portálhoz-Felírat-I Love

Portálhoz-Felírat-Köszi

Portálhoz-Felírat-Napszak

Felíratok - Név

Felíratok - Név - Ibolya

Portálhoz-Felírat-Vegyes

Portálhoz-Felírat-Welcome

Portálhoz-Háttér-Disney

Rajzfilm hősök

Rózsa

Rózsa csokor

Térhatású utcai grafikák

Valentin-Szerelem

Valentin- Szerelem mozgó1

Valentin- Szerelem mozgó2

Valentin-Szív mozgó

Várak, kastélyok

Virágaim

Virág animáció - Csokor

Virág animáció - kék

Virág animáció - Rózsa

Víztükör-állatos

Víztükör-Baba, nő

Kép-táram - Coffeecup

Sztár fotóim - Coffeecup 

Háttérkép gyűjteményem - Kép.tár.hu 

Háttérképek - Állatok

Háttérképek - Fantasy

Háttérképek - Virág

Háttérkép - All Cartons'

Háttérkép - Abstract

Háttérkép - Járművek

 

 

 
 

 

 

Szexi képek 1 

Szexi Csajok - Sztárok 1.

Szexi Csajok - Sztárok 2.

Szexi Csajok - Sztárok 3. 

Szexi Csajok - Sztárok 4.

Szexi Csajok - Sztárok 5.

Szexi Csajok - Sztárok 6.

Szexi Csajok - Sztárok 7.

Szexi Csajok - Sztárok 8.

Szexi Csajok - Sztárok 9.

SzexiSztár-Angelina Jolie

SzexiSztár-Cameron Diaz

SztárCatherina Zeta-Jones

SzexiSztár-Cindy Crawford

Sztár-Claudia Schiffer

SzexiSztár-Courtney Cox

Sztár-Cristina Aguilera

Sztár-Drew Barrymore

Sztár-Elizabeth Hurley

SzexiSztár-Halle Berry

Sztár-Heather Locklear

SzexiSztár-Heidi Klum

Sztár-Jennifer Aniston

Sztár-Jennifer Lopez

Sztár-Julia Roberts

SzexiSztár-Josie Maran

Sztár-Kelly Brook

SzexiSztár-Kim Basinger

SzexiSztár-Naomi Campbell

 

 

 

Sztárok - Alicia Silverstone

Sztárok - Alyson Hannigan

Sztárok - Amy Weber

Sztárok - Anastacia

Sztárok - Andie MacDowell

Sztárok - Anna Kournikova

Sztárok - Ashley Judd

Sztárok - Audrey Hepburn

Sztárok - Bridget Fonda

Sztárok - Britney Spears

Sztárok - Brooke Shields

Sztárok - Calista Flockhart

Sztárok - Catherine Bell

Sztárok - Charisma Carpenter

Sztárok - Christina Applegate

Sztárok - Christina Milian

Sztárok - Christina Ricci

Sztárok - Eva Longoria

Sztárok - Eva Longoria 2.

Sztárok - Elisabeth Shue

Sztárok - Famke Janssen

Sztárok - Geri Halliwell

Sztárok - Gillian Anderson

Sztárok - Gina Gershon

Sztárok - Gwyneth Paltrow

Sztárok - Helen Hunt

Sztárok - Holly Valance

Sztárok - Isabella Rossellini

Sztárok - Isla Fisher

Sztárok - Jamie Lee Curtis

Sztárok - Jennifer Connelly

Sztárok - Jennifer Garner

Sztárok - Jennifer Jason Leigh

Sztárok - Jennifer Love Hewitt

Sztárok - Jennifer Tilly

Sztárok - Jeri Ryan

Sztárok -Jessica Alba

Sztárok - Jessica Simpson

Sztárok - Lara Flynn Boyle

Sztárok - Lindsay Lohan

Sztárok - Lindsay Lohan 2. 

Sztárok - Lindsay Lohan 3.

Sztárok - Jodie Foster

Sztárok - Josie Bissett

Sztárok - Julia Ormond

Sztárok - Julianne Moore

Sztárok - Kate Beckinsale

Sztárok - Kate Hudson

Sztárok - Kate Winslet

Sztárok - Katie Holmes

Sztárok - Keira Knightley

Sztárok - Krista Allen  

Szárok - Rihanna

 

 

Ajándék Tőletek! 2
Tartalom
 
Szabadidőre

 

 

 

Kivágó

Légy Activ!

Rajzolás segítő

ABC - Kifestő

Állatok 1 - Kifestő

Állatok 2 - Kifestő

Angyal - Kifestő

Biblia - Kifestő

Bogár, rovar - Kifestő

Cica, kutya - Kifestő

Cirkusz - Kifestő

Család - ember - Kifestő

Dental - Kifestő

Earth - Kifestő

Égitestek - Kifestő

Egyiptom - Kifestő

Épület - Kifestő

Étel - Kifestő

Fantasy - Kifestő

Halloween - Kifestő

Húsvét - Kifestő

Japán - Kifestő

Járművek - Kifestő

Karácsony - Kifestő

Kivágó

Légy Activ!

Ló - Kifestő

Maci - Kifestő

Madarak - Kifestő

Mandala - Kifestő

Mese figurák 1 - Kifestő

Mese figurák 2 - Kifestő

Mese figurák 3 - Kifestő

Mese figurák 4 - Kifestő

Mese figurák 5 - Kifestő

Rajzolás segítő

Összehúzgálós - Kifestő

Sárkány, dino - Kifestő

Színes képek - kicsi

Szülinap - Kifestő

Üvegfestés

Üvegfestés - kicsi képek

Üveg matrica képek

Vegyes - Kifestő

Virág - Kifestő

Vízi állatok - Kifestő

 
 
Videó: Csajok a fodrásznál és az ablakmosó
 
óra
 
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Írógép
 
Egérkövető
Az új egérkövető 
 
Virágeső
 
SMS-hirdetőfal
 
Fogyókúrához ötletek, receptek
Fogyókúrához ötletek, receptek : HáziPatika.com fogyókúra-program

HáziPatika.com fogyókúra-program

  2004.06.18. 15:13

Ráérős menű 1. -2.-3. heti menű

http://www.hazipatika.com/services/weightloss

1. heti étrend

hétfő [1182 kcal]
Reggeli
252 Kcal
2 dl 1,5 %-os tej
30 gramm barna kenyér
1 vékony szelet gomolyasajt
100 gramm hónapos retek

Tízórai
53 Kcal
15 dkg eper

Ebéd
Virslivel rakott burgonya - 520 Kcal
Hozzávalók: 100 gramm burgonya, 1 darab tojás, fél dl tejföl (12 %-os, vagy jó a frissföl is), 2 gramm olaj, 100 gramm virsli (ez két nagyobb darab, tehát egy pár), só, köménymag, bors, ételízesítő.
Elkészítés: hagyományos módon héjában megfőzzük a burgonyát. Karikákra szeljük, ráteszünk egy sor virslit, amelyet előzőleg szinté karikákra vágtunk. A főtt tojás felét, majd ismét virslikarikákat és a maradék burgonyát. A tetejét a fűszerekkel ízesített tejföllel leöntjük, majd hőálló tálban a sütőben megsütjük.
3 dl rostos, energiaszegény gyümölcslé

Uzsonna
Vegyesgyümölcsös joghurt - 147 Kcal
Hozzávalók: 100-100 gramm alma és körte, 1 dl zsírszegény natúr joghurt.
Elkészítés: legjobb, ha még délelőtt készítjük. Az almát és a körtét vágjuk apró kockákra, tegyük kis tálkába, majd öntsük le a natúr joghurttal. Ha szükségesnek érezzük, kevés édesítőszerrel ízesíthető.

Vacsora
210 Kcal
1 doboz zsírszegény gyümölcsjoghurt
1 magvas zsemle

kedd [1127 kcal]
Reggeli
228 Kcal
1 darab kockasajt
1 magvas zsemle
50 gramm hónapos retek

Tízórai
100 Kcal
30 gramm gépsonka
2 szelet extrudált kenyér

Ebéd
Májgaluskaleves - 428 Kcal
Hozzávalók: 1 darab erőleveskocka, kevés mirelit májgaluska, 1 csokor petrezselyemzöld.
Elkészítés: a leveskockát fél liter vízzel felfőzzük, majd a mirelit májgaluskát hozzáadjuk. Puhára főzzük, miközben a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Tálaláskor ezzel szórjuk meg a levest.
Rakott zöldbab
Hozzávalók: 300 gramm zöldbab, 1 darab tojás, 40 gramm köményes sajt, 2 gramm olaj, 1 dl kefir, kevés fűszerpaprika.
Elkészítés: a zöldbabot főzzük meg kevés vízben, majd rakjuk hőálló tálba. A főzővizet ne öntsük ki! A kefirt, a tojást a fűszerpaprikával és a sóval együtt tegyük bele ebbe a főzővízbe, és keverjük el. Öntsük a felhalmozott zöldbabra, tegyük be az előmelegített sütőbe. Öt perccel a sütés vége előtt szórjuk meg az időközben megreszelt sajttal. Süssük szép világosbarnára.

Uzsonna
Vitamindús gyümölcsnektár - 116 Kcal
Hozzávalók: 5-5 dkg eper és alma, pár csepp méz, kevés fahéj.
Elkészítés: a megtisztított gyümölcsöket vágjuk apró kockákra, majd tegyük a turmixgép kelyhébe. Adjunk hozzá kevés vizet, ízesítsük mézzel és szórjuk meg kevés fahéjjal. Pár percig magas fokozaton turmixoljuk össze.
Egy szelet extrudált kenyér

Vacsora
Müzlis tej - 255 Kcal
Hozzávalók: 50 gramm müzlikeverék, amely lehetőleg cukor hozzáadása nélkül készült, 1, 5 dl 1,5 %-os tej
Elkészítés: a müzlit tálkába halmozzuk, majd a tejjel alaposan meglocsoljuk. Pár perci állni hagyjuk, hogy a tej alaposan megpuhíthassa a gabonapelyheket. Ízlés szerint egy kis édesítőszert, fahéjat, vagy energiaszegény kakaóport adhatunk hozzá.

szerda [1151 kcal]
Reggeli
207 Kcal
1 darab főtt tojás
1 darab magvas zsemle
3 dl gyümölcstea, édesítőszerrel készítve

Tízórai
62 Kcal
1 nagy alma

Ebéd
Zsebes pulykamell - 591 Kcal
Hozzávalók: 1 vastagabb szelet pulykamell, 75 gramm mirelit paraj, 2 dkg köményes sajt, 1 vékony szál sárgarépa, kevés vaj, 10 gramm olaj, kevés fehérbor, babérlevél, őrölt szerecsendió, só, bors.
Elkészítés: a pulykamellet mossuk meg, és egy éles késsel óvatosan vágjuk fel középen úgy, hogy egy zsebet kapjunk. Vágjuk a vöröshagymát és a sárgarépát kis kockákra, és kevés olajon pirítsuk át, majd öntsük fel fél deciliter vízzel. Ízesítsük sóval, borssal és babérlevéllel, és pároljuk lefedve pár percig, hogy félig puha legyen. Közben egy másik serpenyőben a vajat forrósítsuk fel, forgassuk át rajta a parajt és ízesítsük ezt is sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Gyorsan hűtsük ki, és keverjük bel az időközben kis kockákra vágott köményes sajtot. Ezt a keveréket töltsük a pulykamell-szeletbe, amelyet helyezzük ez után egy hőálló tálba. Öntsük le a hagymás-sárgarépás szafttal, kevés borral vadítsuk és fedjük le alufóliával. Tegyük legalább 180 fokra előmelegített sütőbe és saját levével gyakran locsolgatva süssük puhára. Amikor már puhának ítéljük, szokás szerint vegyük le a fóliát és anélkül süssük pirosra.
Párolt mexikói vegyesköret
Hozzávalók: 250 gramm mirelit mexikói vegyesköret, kevés margarin, kevés petrezselyemzöld, só, őrölt szerecsendió.
Elkészítés: a zöldségkeveréket a margarinon futtassuk meg, ízesítsük kevés sóval, őrölt szerecsendióval és kevés vizet aláöntve fedő alatt pároljuk puhára.

Uzsonna
Meggyturmix - 127 Kcal
Hozzávalók: 100 gramm mirelit meggy, 2 dl 1,5 %-os tej, édesítőszer ízlés szerint
Elkészítés: a meggyet a tejjel és az ízlés szerint adagolt édesítőszerel turmixgépben alaposan összekeverjük, és azonnal fogyasztjuk.

Vacsora
164 Kcal
1 szelet rozskenyér
1 szelet sovány sajt (köményes, tolnai)
Limonádé édesítőszerrel készítve

csütörtök [1086 kcal]
Reggeli

364 Kcal
2 dl kakaó, amit édesítőszerrel készítettünk 1,5 %-os tejből
1 vékony szelet fonott kalács
15 gramm energiaszegény eperjam

Tízórai
160 Kcal
1 doboz zsírszegény gyümölcsjoghurt
2 szelet kétszersült

Ebéd
Zöldbabos csirketokány - 313 Kcal
Hozzávalók: 100 gramm csirkemell, 20 dkg mirelit zöldbab, kevés vöröshagyma, margarin, fokhagyma, ételízesítő, citromlé, bazsalikom, só, bors.
Elkészítés: mossuk meg a csirkehúst, és vágjuk tokányhoz illően téglatest alakú, ujjnyi vastagságú, félujjnyi hosszú csíkokra. A fokhagymát fokhagymanyomóval pépesítsük, majd a bazsalikommal együtt keverjük a húshoz. Ételízesítővel, citromlével fűszerezzük, és alaposan keverjük össze, és hagyjuk pihenni félórát-órát a hűtőben. Amíg az pihen, addig a mirelit zöldbabot kevés vízzel pároljuk meg, vagy ha van rá lehetőségünk, akkor főzzük meg gőzben. Egy serpenyőben a margarinon futtassunk meg kevés apróra vágott vöröshagymát, majd erre tegyük rá az időközben bepácolódott csirkemellet, és alaposan pirítsuk össze. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítsük, majd amikor már félig késznek ítéljük, tegyük hozzá a zöldbabot is, és ezzel pároljuk készre.

Uzsonna
122 Kcal
1 db perec

Vacsora

Petrezselymes – zelleres túrókrém paprikába töltve - 329 Kcal
Hozzávalók: 2 darab zöldpaprika, 100 g túró, 3 gramm margarin, 1 dl kefir, 1 csokor petrezselyemzöld, kevés vágott zellerzöld, só.
Elkészítés: a túrót a margarinnal, a kefirrel és a fűszerekkel krémszerűre kikeverjük, majd kiskanállal a paprikákba tötljük. Legjobb fogyasztás előtt egy órával készíteni, és hűtőszekrénybe tenni, mert akkor nagyon jól megkeményedik, és könnyen szeletelhető lesz.
30 gramm barna kenyér
Citromos tea, édesítőszerrel

péntek [1178 kcal]
Reggeli

213 Kcal
2 dl 1,5 %-os tej
Fél darab magvas zsemle
5 gramm margarin
50 gramm jégcsapretek

Tízórai
60 Kcal
200 g alma

Ebéd

Sajtos töltött gomba - 552 Kcal
Hozzávalók: 150 gramm egész (konzerv) gomba, 100 g főtt csirkemell, 30 gramm sovány sajt, kevés margarin, só, bors, citrom, kevés petrezselyemzöld.
Elkészítés: a gomba szárait kivesszük és apróra vágjuk. A kalapokat besózzuk, belsejüket citromlével meglocsoljuk, majd állni hagyjuk. Sóval, borssal és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A töltelékhez az apróra vágott petrezselyemzöldet, gombaszárakat és a főtt, ledarált csirkehúst a margarinnal összekeverjük, majd a gombák kalapjába halmozzuk. A sajtot megreszeljük, és a gombákra szórjuk, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Petrezselymes párolt rizs
Hozzávalók: 60 gramm rizs, kevés olaj, petrezselyemzöld, kevés só és vöröshagyma.
Elkészítés: a felmelegített olajban átfuttatjuk a rizst, majd kétszeres mennyiségű forró sós vízzel felengedjük. Beletesszük a vöröshagymát, petrezselyemzöldet, és lefedve egy fedővel puhára pároljuk.

Uzsonna
49 Kcal
1 darab alma

Vacsora

Főtt virsli mustárral és barna kenyérrel - 304 Kcal
Hozzávalók: 1 pár virsli (lehet baromfi is), 30 gramm barna kenyér, ízlés szerinti mennyiségben mustár.

szombat [1113 kcal]
Reggeli
134 Kcal
3 dl tea, édesítőszerrel készítve
1 szelet rozskenyér
1 szelet vékony gépsonka
100 gramm jégcsapretek

Tízórai
Karotta-saláta - 100 Kcal
Hozzávalók: 150 gramm sárgarépa, pár csepp citromlé, kevés méz.
Elkészítés: durva reszelőn reszeljük le a sárgarépát, majd a citromlével elkevert mézzel ízesítsük. Hagyjuk pár percet, legalább negyedórát állni.

Ebéd
Padlizsánragus tészta - 524 Kcal
Hozzávalók: 90 gramm penne tészta (olasz, ferdére vágott nagy csőtészta), 100 gramm padlizsán, 100 gramm paradicsom, 25 gramm köményes sajt, 1 gerezd fokhagyma, kevés olaj, só, bors, bazsalikom. Elkészítés: a padlizsánt mossuk meg és a szárát távolítsuk el. Vágjuk hosszában fél centiméter vastag szeletekre. Közben egy serpenyőben forrósítsunk fel kevés olajat, majd ezen a padlizsánszeletek mindkét oldalát süssük aranylóan barnára. Szedjük ki egy olyan tányérra, amelyre papírtörlőt vagy szalvétát terítettünk. A fokhagymagerezdet vágjuk szép vékony szeletekre, és a maradék olajon pirítsuk át. Adjuk hozzá a paradicsomot, amelyet előzőleg kis kockákra vágtunk. Ízesítsük sóval, borssal, bazsalikommal, majd ezek után vegyük alatta teljesre a lángot, és ezen az erős tűzön öt percig pirítsuk. Mindeközben a tésztát a szokásos módon, enyhén sós forró vízben feltéve főzzük ki, majd ha már leszűrtük, keverjük hozzá a padlizsánt és a paradicsomos ragut is. Még azon forrón szedjük tányérra, és a tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.

Uzsonna
50 Kcal
1 darab alma

Vacsora
Gombapörkölt - 305 Kcal
Hozzávalók: 200 gramm gomba, 3 gramm olaj, 50 gramm vöröshagyma, 100 gramm paradicsom, fűszerpaprika, kevés majoranna.
Elkészítés: az apróra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk. A tűzról lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, és rátesszük a felvágott gombát. Átpirítjuk, kevés vízzel felengedjük, sóval, majorannával ízesítjük. Az apróbb darabokra vágott paradicsomot hozzáadjuk, majd az egészet puhára pároljuk.
Főtt burgonya 100 gramm

vasárnap [1160 kcal]
Reggeli

162 Kcal
1 darab lágytojás
30 gramm barna kenyér
100 gramm paradicsom
Tea, citrommal és édesítőszerrel

Tízórai
75 Kcal
3 dl rostos energiaszegény gyümölcslé

Ebéd

Olasz zöldségleves - 591 Kcal
Hozzávalók: 100 gramm sárgarépa, 10 gramm zellergumó, 50 gramm petrezselyemgyökér, 20 gramm kelkáposzta, fél darab leveskocka, kevés olaj, kevés sűrített paradicsom, 20 gramm sovány sajt, só, kakukkfű és petrezselyemzöld.
Elkészítés: a hagymát apróra vágjuk, majd a felforrósított olajon megpirítjuk, a finom metéltre (Julienne) vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret valamint a zellergumót a kelkáposztával is hozzáadva hirtelen még egyszer átpirítjuk. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük, majd a sűrített paradicsomot is hozzáadjuk. Óvatosan összekeverjük, és kevés vízzel fedő alatt pároljuk. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, a szükséges mennyiségű vízzel felöntjük, majd a legvégén a reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Töltött káposzta
Hozzávalók: 80 gramm darált sertéscomb, 10 gramm hántolt árpa (gersli), 10 gramm zabkorpa, káposztalevelek, 200 gramm savanyú káposzta, fél darab tojás, 30 gramm 12 %-os tejföl, só, bors, majoranna, fűszerpaprika, fél darab leveskocka
Elkészítés: a húst összegyúrjuk az előzetesen már kissé megfőzött hántolt árpával és a tojással, sóval-borssal, majorannával és fűszerpaprikával ízesítjük. A káposztaleveleken egyenletesen eloszlatott tölteléket szorosan feltekerjük, végeiket lazán nyomjuk be. Az apró káposztát ízesítjük, majd ráhelyezzük a tölteléket, felengedjük egy kevés meleg vízzel, melyben előzőleg feloldottuk a leveskockát. Lassú tűzön puhára főzzük, majd tálaláskor a tejföllel meglocsoljuk.

Uzsonna
Aszalt szilvás müzli - 200 Kcal
2 darab aszalt szilva, 40 g zabpehely, 0,5 dl víz, 1 kávéskanál méz, 10 g tejszín, pár szem vágott mandula Elkészítés: az aszalt szilvát felaprítjuk, majd a zabpehellyel együtt beáztatjuk. Tálaláskor hozzáadjuk a mézet és a tejszínt, és a mandulával díszítjük.

Vacsora
132 Kcal
200 gramm narancs
2 darab korpás keksz

 

2. heti étrend

hétfő [1185 kcal]
Reggeli
160 Kcal
1 doboz kefir
1 szelet extrudált kenyér

Tízórai
95 Kcal
15 dkg cseresznye

Ebéd
Zellerkrémleves - 698 Kcal
Hozzávalók: 75 gramm zellergumó, 1 kis darab burgonya, kevés liszt, fél dl tejszín, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítés: a zöldségeket daraboljuk fel egyszer egy centis darabokra. Az apróra vágott zellert és burgonyát sós vízben főzzük puhára. Passzírozzuk át (botmixerrel nagyon könnyű) és engedjük fel vízzel. A tejszínből és a lisztből készítsünk habarást, és a levest felforralva ezzel sűrítsük be. Fűszerezzük borssal és sóval, tálaláskor szórjuk meg finomra vágott petrezselyemzölddel.
Rakott kelkáposzta
Hozzávalók: 400 gramm kelkáposzta, 70 gramm sovány darált sertéshús, 20 gramm rizs, 20 gramm vöröshagyma, fél dl 12%-os tejföl, kevés olaj, só, bors, majoránna, pirospaprika.
Elkészítés: a nagyobb cikkekre vágott kelkáposztát sós vízben nem egész puhára főzzük. Olajban megpároljuk a vöröshagymát és hozzáöntjük a darált húshoz. Sózzuk, törött borsot, fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, majoránnát szórunk rá, jól összekeverjük és majdnem puhára pároljuk. Közben a rizst megfőzzük majd összekeverjük a hússal. Hőálló tál aljára terítsük a káposzta felét, majd a rizses húst. Az egészet végül borítsuk be a visszamaradt kelkáposztával. A tejfölbe teszünk egy kis fűszerpaprikát és a kelkáposztára öntjük. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Uzsonna
92 Kcal
2 darab alma

Vacsora
Gombasaláta - 120 Kcal
Hozzávalók: 50 gramm gomba, 50 gramm zöldbab, 50 gramm savanyú uborka, 50 gramm póréhagyma, fél dl paradicsompüré, kevés citromlé, só, borecet
Elkészítés: a gombát szeleteljük fel, illetve a konzerv szeletelt gombát csepegtessük le. A gombát és a zöldbabot enyhén sós vízben (a gomba levébe egy kis citromlevet téve) főzzük ropogósan puhára. Szűrjük le egy szita, vagy egy tésztaszűrő segítségével, és hűtsük ki. Közben a savanyú uborkát vágjuk kis kockákra, a pórét pedig nagyon vékony karikákra, majd keverjük össze az egészet. A paradicsompüréből sóval, ecettel és kevés vízzel készítsünk öntetet, és ezzel öntsük le a salátát. Apróra vágott petrezselyemzölddel díszítsük.

kedd [1136 kcal]
Reggeli

239 Kcal
2 dl kakaó, amelyet 1,5 %-os tejből készítünk, édesítőszerrel
1 darab magvas kifli
10 gramm zsírszegény margarin
1 kis darab paradicsom

Tízórai
156 Kcal
1 szelet barna kenyér
1 szelet sovány sajt (köményes, fokhagymás, tolna)
1 kisebb darab zöldpaprika

Ebéd
Csirkesaláta - 404 Kcal
Hozzávalók: 80 gramm csirkemell, 50 gramm pritaminpaprika, 50 gramm kígyóuborka, 50 gramm konzerv kukorica, 50 gramm konzerv zöldbab, 1 dl 12 %-os tejföl, kevés mustár, kevés olaj, petrezselyemzöld, fokhagyma, bazsalikom, borsikafű, só, 1 dl tej az áztatáshoz.
Elkészítés: a megtisztított csirkemellet kicsontozzuk, az így kapott szeleteket befűszerezzük, sózzuk és tejbe áztatjuk körülbelül egy óra hosszára. Közben a mirelit vagy konzerv zöldbabot és a kukoricát enyhén sós vízben főzzük meg. A megtisztított paradicsomot cikkekre, az uborkát pedig kb. két cm hosszú hasábokra vágjuk. A csirkemell szeleteket kivesszük a tejből és két-három cm hosszú csíkokra vágjuk, majd egy olajjal kikent edényben (teflonserpenyőben) pirítsuk meg, végül kevés vizet aláöntve pároljuk omlósra. Ha a csirkemell megpuhult, hagyjuk kihűlni, mialatt elkészítjük a mártást. A sovány tejfölt kikeverjük a mustárral, a zúzott fokhagymával, borsikafűvel. A kihűlt húscsíkokat keverjük össze a zöldségekkel, ízesítsük az apróra vágott petrezselyemzölddel, végül a mártást öntsük rá, és egy-két órát hűtőszekrénybe téve pihentessük, hogy az ízek összérjenek.

Uzsonna
Epres joghurt - 110 Kcal
Hozzávalók: 100 gramm mirelit meggy, 1 dl joghurt.
Elkészítés: legjobb, ha még délelőtt készítjük. Az epret mossuk meg, és vágjuk durvább darabokra. Tegyük kis tálkába, majd öntsük le a natúr joghurttal. Ha szükségesnek érezzük, kevés édesítőszerrel ízesíthető.

Vacsora
227 Kcal
1 szelet barna kenyér
1 szelet sovány sajt
2-3 szál újhagyma
Limonádé, édesítőszerrel készítve

szerda [1257 kcal]
Reggeli

213 Kcal
2 dl 1,5 %-os tej
Fél darab magvas zsemle
5 gramm margarin
2 darab hónapos retek

Tízórai
136 Kcal
1 darab müzliszelet
2 dl energiaszegény rostos ivólé

Ebéd
Francia hagymaleves - 448 Kcal
Hozzávalók: fél fej vöröshagyma, negyed leveskocka, kevés liszt, fél dl kávétejszín, 1 vékony szelet piritós, kevés olaj
Elkészítés: vöröshagymát vágjuk karikákra, majd kevés olajon pirítsuk meg, majd liszttel meghintve még egy kicsit tovább pirítsuk. Két – három deciliter vízzel öntsük fel, és ha már forr, tegyük bele a leveskockát is. Néhány percig főzzük, majd a tejszínt hozzáadva még egyszer felforralva tálaljuk. Tetejére háromszögre vágott pirítóst és reszelt sajtot tegyünk.
Töltött paradicsom olasz módra
Hozzávalók: 150 gramm paradicsom, kevés vaj vagy margarin, 30 gramm sovány sajt, kevés 12 %-os zsírtartalmú tejföl, fél tojás, kevés búzacsíra, kevés zsemlemorzsa, snidling (metélőhagyma), kakukkfű, rozmaring, só.
Elkészítés: forrázzuk le a paradicsomokat, majd húzzuk le a héjukat. Felezzük el, majd szedjük ki a belsejüket egy kiskanállal vagy egy karalábévájóval. A tejfölt, a tojást, a búzacsírát és a reszelt sajt nagyobb részét keverjük össze, majd kakukkfűvel, rozmaringgal, apróra vágott snidlinggel (metélőhagymával), kevés sóval ízesítsük. Annyi zsemlemorzsát keverjünk hozzá, amennyit felvesz. Töltsük meg a paradicsomokat és két felet illesszük össze egésszé. Vajjal vagy margarinnal kikent hőálló tálba sorakossuk őket és a tetejükre sajtot szórva, az időközben előmelegített forró sütőben téve süssük amíg a sajt szép aranyló piros nem lesz.
Zabpelyhes túrógombóc
Ezt az ételt a házhozszállítást kérő kedves olvasóink részére készítik el, a nehezen szállítható töltött paradicsom helyett. Energiatartalma 263 kcal.
Hozzávalók: 10 dkg félzsíros tehéntúró, 1 dkg búzadara, 1 dkg zabpehely, 1/2 tojás, 2 szem mesterséges édesítő, 30 ml zsírszegény tejföl, csipet só
Elkészítés: Az áttört túrót összekeverjük a búzadarával, a zabpehellyel és a tojással. 15-20 percig pihentetjük. Vizes kézzel adagonként 6 diónyi gombócot formálunk és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Mesterséges édesítővel összekevert tejföllel leöntjük.

Uzsonna
90 Kcal
1 darab alma, három darab korpás keksz

Vacsora

Zelleres-diós vitaminsaláta - 370 Kcal
Hozzávalók: 100 gramm vöröskáposzta, 75 gramm zellergumó, 75 gramm alma, 25 gramm dióbél, egy negyed fej fejes saláta, 1 dl kefir, kevés mustár, kevés citromlé, édesítőszer, őrölt fehér bors, só.
Elkészítés: tisztítsuk meg a vöröskáposztát majd reszeljük vékony csíkokra Ezek után tegyük egy tálba és enyhén sózzuk meg. A zellert apró kockákra vágjuk, majd mikrohullámú sütőben vagy egy kis edényben pároljuk puhára. Az alma magházát vegyük ki és reszeljük durvára. A zellerrel együtt adjuk a káposztához, majd kevés citromlével locsoljuk meg. A dióbelet vágjuk apróra, adjuk hozzá az alapanyagokhoz és az egészet keverjük össze lazán. Tegyük hűtőbe, addig amíg elkészítjük az öntetet. A kefirt keverjük simára az ízesítőkkel, öntsük a salátára, majd ezek után 1-2 órára még tegyük vissza a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Fejes saláta levelekre halmozva vagy fejes salátával díszítve tálaljuk.

csütörtök [1222 kcal]
Reggeli
210 Kcal
50 gramm zalai felvágott
30 gramm barna kenyér
100 gramm fejes saláta
3 dl citromos tea, édesítőszerrel

Tízórai
Müzlis tej - 255 Kcal
Hozzávalók: 50 gramm müzlikeverék, amely lehetőleg cukor hozzáadása nélkül készült, 1, 5 dl 1,5 %-os tej
Elkészítés: a müzlit tálkába halmozzuk, majd a tejjel alaposan meglocsoljuk. Pár perci állni hagyjuk, hogy a tej alaposan megpuhíthassa a gabonapelyheket. Ízlés szerint egy kis édesítőszert, fahéjat, vagy energiaszegény kakaóport adhatunk hozzá.

Ebéd
Zöldséges ragu - 440 Kcal
Hozzávalók: 125 gramm sertéscomb, 50 gramm gomba, 50 gramm zöldbab, 50 gramm kukorica, kevés vöröshagyma, 25 gramm rizs, kevés konzerv lecsó, kevés étolaj, ételízesítő, só, petrezselyemzöld.
Elkészítés: a vöröshagymát vágjuk apróra, majd az olajon pároljuk üvegesre. Tegyük rá az időközben csíkokra vágott húst, és pirítsuk jól össze. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, majd adjunk hozzá kevés vizet, és fedővel lefedve pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, adjuk hozzá a kukoricát, a zöldbabot, a szeletekre vágott gombát, a rizst és lecsót. Keverjük jól össze és főzzük készre.

Uzsonna
70 Kcal
20 dkg eper

Vacsora
Túrókrém - 247 Kcal
Hozzávalók: 40 gramm túró, kevés 12 %-os tejföl, 2 darab hónapos retek, kevés fokhagyma vagy fokhagymakrém, só, bors, őrölt kömény.
Elkészítés: a túrót szitán átpasszírozzuk, vagy villával összetörjük. A retket durva reszelőn lereszeljük, majd a tejföllel együtt a túróhoz adjuk. Sóval, borssal, kevés köménnyel ízesítjük, majd a fokhagymával vagy a fokhagymakrémmel adunk neki egy pikáns ízt. Alaposan összekeverjük.
1 szelet barna kenyér

péntek [1181 kcal]
Reggeli
228 Kcal
1 darab kockasajt
1 magvas zsemle
2 darab hónapos retek

Tízórai
Karotta-saláta - 100 Kcal
Hozzávalók: 150 gramm sárgarépa, pár csepp citromlé, kevés méz.
Elkészítés: durva reszelőn reszeljük le a sárgarépát, majd a citromlével elkevert mézzel ízesítsük. Hagyjuk pár percet, legalább negyedórát állni.

Ebéd
Zöldséges halfilé - 677 Kcal
Hozzávalók: 150 gramm tonhalfilé, 50 gramm sárgarépa, 50 gramm zöldborsó, 25 gramm petrezselyemgyökér, 25 gramm zeller, 25 gramm kukorica, kevés olaj, petrezselyemzöld, lestyán, só
Elkészítés: a tonhalszeleteket enyhén sózzuk és ízesítsük lestyánnal. Egy kevés olajjal egy hőálló tálat vagy egy teflon tepsit olajozzunk ki, és ennek aljára fektessük a halszeleteket. Ezután a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert vágjuk vékony szeletekre, majd a maradék olajon pirítsuk át a zöldségeket a zöldborsóval és a kukoricával együtt. Sózzuk, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítsük a zöldségeket, majd a halszeleteket fedjük be vele. Alufóliával lefedve, kevés vizet ráöntve kb. 40 percig közepesen meleg sütőben pároljuk. Tálaláskor petrezselyem zöldjével megszórjuk.
Petrezselymes párolt rizs
Hozzávalók: 60 gramm rizs, kevés olaj, petrezselyemzöld, kevés só és vöröshagyma.
Elkészítés: a felmelegített olajban átfuttatjuk a rizst, majd kétszeres mennyiségű forró sós vízzel felengedjük. Beletesszük a vöröshagymát, petrezselyemzöldet, és lefedve egy fedővel puhára pároljuk.

Uzsonna
30 Kcal
3 dl rostos light gyümölcslé

Vacsora
146 Kcal
1 doboz kefir
15 gramm búzacsíra

szombat [1234 kcal]
Reggeli

162 Kcal
1 darab főtt tojás
30 gramm barna kenyér
1 kisebb darab zöldpaprika
Tea, citrommal és édesítőszerrel

Tízórai
Sajtos tavaszi szendvics - 250 Kcal
Hozzávalók: 1 korpás zsemle, 10 gramm margarin, 30 gramm ementáli sajt, 1 kis csokor snidling
Elkészítés: a zsemlét félbevágva megkenjük a margarinnal, rátesszük a sajtot, és a tetejére szórjuk az apróra vágott snidlinget.

Ebéd
Tojásleves - 434 Kcal
Hozzávalók: 1 darab tojás, kevés étolaj, kevés liszt, só, őrölt köménymag, fűszerpaprika
Elkészítés: az olajból és a lisztből szép barna rántást készítünk, fűszerpaprikával ízseítjük. Ezután engedjük fel hideg vízzel és szükség szerint sózzuk, fűszerezzük őrölt köménymaggal. Akik nem szeretik még az őrölt köményt sem, azok a köménymagot külön kis edényben főzzék ki és szűrjék a levét a leveshez. A tojást - állandó keverés közben – tegyük a levesbe, majd forraljuk ki jól.
Rakott csirkemell
Hozzávalók: 150 gramm csirkemell, 150 gramm gomba, 30 gramm sovány sajt, fél darab tojás, kevés olaj, mustár, só, bors, petrezselyemzöld, pici vöröshagyma
Elkészítés: a csirkemellet klopfolóval verjük ki, sózzuk és mindkét oldalát kevés olajon süssük meg. Ezután a gombát a vöröshagymával kevés olajon pároljuk meg, ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel. A nyers tojást keverjük a reszelt sajttal, kevés mustárral, sóval. Az előzőleg megsütött húst helyezzük egy kiolajozott hőálló tálba, a húsra tegyük rá a gombát. Majd az egészet öntsük le a sajtos tojással, és előmelegített sütőbe téve rózsaszínűre sütjük.

Uzsonna
150 Kcal
2 dl rostos, lehetőleg 100%-os gyümölcslé

Vacsora

Zöldbabfőzelék - 238 Kcal
Hozzávalók: 250 gramm zöldbab, 10 gramm finomliszt, 30 gramm tejföl, 10 gramm étolaj, vöröshagyma, fokhagyma, só, citromlé, fűszerpaprika
Elkészítés: a megtisztított zöldbabot lemossuk, majd egyenlő nagyságú darabokra vágva az olajjal kikent főzőedénybe tesszük, a felaprított hagymával és a fűszerpaprikával együtt. Sózzuk és kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára főzzük. A tejfölt a liszttel simára keverjük, majd a főzelékalapot behabarjuk vele. Ízesítjük fokhagymával, citromlével, majd tálaljuk.

vasárnap [1169 kcal]
Reggeli
Ham and eggs - 184 Kcal
Hozzávalók: 80 gramm gépsonka, 1 db tojás, kevés étolaj
Elkészítés: egy teflon serpenyőt vékonyan olajozzunk ki, majd tegyük bele a sonkaszeletet, kicsit süssük, majd öntsük rá a tojást és süssük meg.

Tízórai
Alma - sárgarépa saláta - 163 Kcal
Hozzávalók: 2 darab alma, 100 gramm sárgarépa, 10 gramm búzacsíra, pár csepp méz, pár csepp citromlé.
Elkészítés: durva reszelőn reszeljük le a hozzávalókat, majd adjuk hozzá a búzacsírát és a mézet. Ízesítsük citromlével, majd hagyjuk egy negyedóráig állni.

Ebéd
Csirkehúsleves - 430 Kcal
Hozzávalók: 50 gramm csirkemell, 50 gramm sárgarépa, 50 gramm petrezselyemgyökér, 25 gramm zeller, 25 gramm karalábé.
Elkészítés: a csirke bőrét feltétlenül távolítsuk el! Ezután a csirkehúst hideg vízben tegyük fel, miközben a zöldségeket vágjuk apróra. Amikor a hús már majdnem puha, adjuk hozzá a zöldségeket is, és ezekkel együtt főzzük puhára.
Paradicsomártás
Hozzávalók: 50 gramm paradicsompüré, 10 gramm liszt, 3 gramm olaj, kevés zellergumó, vöröshagyma, őrölt bors, édesítőszer.
Elkészítés: az olajon a lisztet átfuttatjuk, majd a paradicsompürével átpirítjuk. Vízzel felengedve a vöröshagymával, zellergumóval, sóval, őrölt borssal összeforraljuk, és mártás sűrűségűre főzzük.
100 gramm főtt burgonya
A paradicsommártáshoz a levesben főtt húst és a főtt burgonyát tálaljuk.

Uzsonna
Banános túró - 260 Kcal
Hozzávalók: 1 darab banán, 75 gramm túró, 20 ml joghurt, 10 ml almalé vagy higított méz
Elkészítés: a banánt villával szétnyomkodjuk, majd elkeverjük a túróval és a joghurttal. Ezután almalével vagy a higított mézzel édesítjük. A banánkrémet tálkákba töltjük, és hidegen tálaljuk.

Vacsora
132 Kcal
200 gramm narancs
2 darab korpás keksz

 

3. heti étrend

hétfő [1156 kcal]
Reggeli
235 kcal
2 dl 1, 5 %-os tej
2 db kétszersült
2 vékony szelet sonkaszalámi
uborka

Tízórai
100 kcal
30 gramm gépsonka
2 szelet extrudált kenyér

Ebéd
Búzacsírás túrós burgonya - 452 kcal
Hozzávalók: 250 gramm burgonya, 50 gramm túró, fél dl kefir, 15 gramm búzacsíra, kapor, őrölt kömény, fűszerpaprika, só.
Elkészítés: a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben félpuhára főzzük. A túrót villával összetörjük, a burgonyát leszűrjük. Egy tepsit vékonyan kikenünk a margarin felével, és beleterítjük a burgonyát, melyet előzőleg elkevertünk az apróra vágott kaporral és köménymaggal. A túrót a tetjére morzsoljuk, majd megszórjuk a búzacsírával, meglocsoljuk a kefirrel, melyet elkevertünk a maradék, megolvasztott margarinnal. Meghintjük kevés fűszerparikával, fóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Pár perc múlva a fóliát levéve még tíz percig sütjük.

Uzsonna
199 kcal
2 darab alma
2 darab korpás keksz

Vacsora
Zöld túrós szendvics - 170 kcal
Hozzávalók: 30 g barna kenyér, 100 g tehéntúró, 3 g light margarin, 1 dl kefir, 1 kis csokor petrezselyemzöld, vágott zellerlevél, só, 2 db zöldpaprika
Elkészítés: A túrót a margarinnal, kefirrel és a fűszerekkel krémszerűre kikeverjük, és a zöldpaprikákba töltjük. Ha fogyasztás előtt egy órával hűtőszekrénybe tesszük, még zamatosabb lesz.

 

kedd [1373 kcal]
Reggeli
162 kcal
1 db főtt tojás
30 gramm barna kenyér
100 gramm paradicsom
Limonádé édesítőszerrel készítve

Tízórai
122 kcal
1 darab perec

Ebéd
Zellerkrémleves - 625 kcal
Hozzávalók: 75 gramm zeller, 25 gramm burgonya, 10 gramm liszt, fél dl tejszín, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítés: az apróra vágott zellert, burgonyát sós vízben puhára főzzük. Átpasszírozzuk és felengedjük vízzel. A tejszínből, lisztből habarást készítünk és a levest felforralva besűrítjük. Borssal, sóval fűszerezzük. Tálaláskor megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.
Almás csirkemell
Hozzávalók: 125 gramm csirkemell, 125 gramm alma, kevés olaj, citromlé, gyömbér, só, bors.
Elkészítés: a csirkemellet finoman kiverjük, és meghintjük kevés sóval, borssal, gyömbérrel. Egy teflonserpenyőben a hús mindkét oldalát pirosra sütjük, majd átszedjük egy hőálló tálba. Rászeletelejük az almát, pár csepp citromlével öntözzük meg, és forró sütőben addig sütjük, amíg az alma is megpirul.

Uzsonna
160 kcal
1 doboz zsírszegény gyümölcsjoghurt
2 szelet kétszersült

Vacsora
304 kcal
1 pár főtt virsli,
Mustár ízlés szerint
30 gramm barna kenyér

szerda [1200 kcal]
Reggeli
213 kcal
2 dl 1,5 %-os tej
Fél darab magvas zsemle
5 gramm margarin
50 gramm kígyóuborka

Tízórai
Málnás joghurt - 147 kcal
Hozzávalók: 15 dkg málna, 1 dl joghurt.
Elkészítés: legjobb, ha még előző nap készítjük, de frissen is finom. A málnát tisztítsuk meg, majd villával lazán áttörve tegyük kis tálkába, majd öntsük le a natúr joghurttal. Ha szükségesnek érezzük, kevés édesítőszerrel ízesíthető.

Ebéd
Gombával rakott burgonya - 400 kcal
Hozzávalók: 200 gramm burgonya, 75 gramm gomba, fél dl 12%-os zsírtartalmú tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, kevés olaj, fél tojássárgája, egy fél kemény tojás, só, bors, kakukkfű, mustár.
Elkészítés: a burgonyát héjában megfőzzük, majd ha már puha, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A gombát felszeleteljük, és az olajon sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezve megpároljuk. Egy teflontepsi aljára leterítjük a burgonya felét, erre a hagymakarikát, a keménytojás-karikákat, majd a fűszeres gombát tegyük. Végül a maradék burgonyával fedjük be. A tejfölt összekeverjük a tojássárgájával, ízesítjük sóval, borssal, mustárral és a keveréket a burgonya tetejére öntjük. Sütőben szép pirosra sütjük.

Uzsonna
200 kcal
1 szelet barna kenyér
50 gramm párizsi
50 gramm pritaminpaprika

Vacsora
Petrezselymes margarinkrém - 140 kcal
Hozzávalók: fél csomó petrezselyemzöld, 10 gramm zsírszegény margarin, 30 gramm barna kenyér, 100 gramm póréhagyma
Elkészítés: Az apróra vágott petrezselyemzöldet belekeverjük a margarinba, és így kenjük a kenyérre. Paradicsomkarikákkal díszítjük a tetejét.

csütörtök [1226 kcal]
Reggeli

199 kcal
50 gramm párizsi 30 gramm barna kenyér
100 gramm hónapos retek
Citromos tea édesítoszerrel készítve

Tízórai
Alma - sárgarépa saláta - 163 kcal
Hozzávalók: 2 darab alma, 100 gramm sárgarépa, 10 gramm búzacsíra, pár csepp méz, pár csepp citromlé.
Elkészítés: durva reszelőn reszeljük le a hozzávalókat, majd adjuk hozzá a búzacsírát és a mézet. Ízesítsük citromlével, majd hagyjuk egy negyedóráig állni.

Ebéd
Frankfurti leves - 471 kcal
Hozzávalók: 50 gramm kelkáposzta, 40 gramm burgonya, kevés liszt, 10 gramm sárgarépa, kevés petrezselyemgyökér, kevés vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél dl energiaszegény tejföl, 1 darab virsli, ételízesítő, olaj, só, bors, pirospaprika, majoránna.
Elkészítés: a finomra vágott vöröshagymát az olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a metéltre vágott zöldséget, kelkáposztát, vízzel felengedjük, és félpuhára pároljuk. Belerakjuk a kis kockákra vágott burgonyát, fűszerezzük, fűszerpaprikával megszórjuk, és puhára főzzük. Liszttel, tejföllel behabarjuk és forrón tálaljuk. A karikára vágott és megpirított virslit a tányérokba rakjuk.
Paradicsomos burgonyafőzelék - 281 kcal
Hozzávalók: 200 gramm burgonya, 250 gramm paradicsom, kevés vöröshagyma, kevés fokhagyma, édesítőszer, bazsalikom, gyömbér, olaj, só.
Elkészítés: a burgonyát meghámozzuk és karikára vágjuk. Majd annyi enyhén sós vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. A paradicsomot forró vízbe dobjuk, majd ebből kivéve héját lehúzzuk. Több darabra vágjuk, és állandó kevergetés mellett egyszer felfőzzük a bazsalikommal, gyömbérrel és a fokhagymával együtt. Amikor a burgonya megfőtt, egy-két kanállal kiveszünk belőle és a paradicsommal együtt elturmixoljuk. Közben kevés olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, a burgonyát leszűrjük, összekeverjük a paradicsommal, és az egészet összeforraljuk. A burgonya levéből szükség szerint adhatunk még hozzá.

Uzsonna
78 kcal
3 dl rostos energiaszegény gyümölcslé
2 darab korpás keksz

Vacsora
214 kcal
50 gramm gépsonka
50 gramm barna kenyér
100 gramm kígyóuborka

 

péntek [1082 kcal]
Reggeli
Körözöttel töltött paprika - 297 kcal
Hozzávalók: 2 darab zöldpaprika, 50 gramm túró, 1 dl kefir, 10 gramm zabpehely, vöröshagyma, só, őrölt kömény, fűszerpaprika
Elkészítés: a túrót a sóval, fűszerpaprikával, az őrölt köménnyel, az apróra vágott vöröshagymával, zabpehellyel és a kefirrel krémszerűre kikeverjük, majd a megtisztított zöldpaprikákba töltjük. 30 gramm barna kenyér

Tízórai
50 kcal
1 db alma
2 darab korpás keksz

Ebéd
Brokkolikrémleves - 343 kcal
Hozzávalók: 75 gramm brokkoli, 1 darab leveskocka, kevés margarin, 10 gramm liszt, 75 ml 1,5 %-os zsírtartalmú tej, szerecsendió, őrölt kömény.
Elkészítés: a leveskockával ízesített vízben a brokollit megfőzzük. Közben a margarint felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Ezután felengedjük tejjel, amelyet csak apránként, lassan adunk hozzá. Forraljuk össze, majd keverjük hozzá az időközben turmixgéppel, vagy botmixerrel elkevert brokkolit. A levest ízesítsük szerecsendióval, őrölt köménnyel és alaposan forraljuk össze.
Paradicsomos hal
Hozzávalók: 150 gramm tőkehalfilé, 150 gramm paradicsom (vagy 8 dkg püré), fél darab zöldpaprika, kevés vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, bazsalikom, gyömbér, olaj, citromlé, só.
Elkészítés: a halszeletet bedörzsöljük a citromlével és a fűszerekkel, és legalább egy órát állni hagyjuk. Egy teflonedényben olajat forrósítunk, és a halszeletek mindkét oldalát megpirítjuk. A visszamaradt olajjal bekenjük egy hőálló tál alját és a halszeleteket ráfektetjük. A paradicsomokat karikákra vágjuk (püré használata esetén kanállal adagoljuk a halszeletekre), a hagymát felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk, és valamennyit a halra borítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 10-15 percig sütjük, ezután rátesszük a felkarikázott zöldpaprikát is, és további tíz percig sütjük.

Uzsonna
92 kcal
2 dl energiaszegény gyümölcsjoghurt

Vacsora
Kaliforniai saláta roqueforttal - 300 kcal
Hozzávalók: 100 gramm kígyóuborka, 50 gramm konzerv kukorica, egy darab retek, egy negyed fej lilahagyma, fél darab kaliforniai paprika, 35 gramm roquefort sajt, kevés petrezselyemzöld, 50 ml joghurt, olaj, só, bors, tárkony.
Elkészítés: a zöldségféléket mossuk, majd szárítsuk meg. Az uborkát, a retket, a hagymát és a paradicsomot vágjuk karikára, a kukorica levét csurgassuk le. Az egészet egy salátástálba tesszük, és rámorzsoljuk a roquefort sajtot. A joghurtba belekeverjük az olajat, a finomra vágott petrezselyemzöldet, ízesítjük sóval, borssal, majd az egészet a salátára öntjük, jól összekeverjük, és egy-két órát a hűtőben érlelve tálaljuk.

 

szombat [1225 kcal]
Reggeli

Tejes-fahéjas zabpehely - 180 kcal
Hozzávalók: 20 gramm zabpehely, 2dl 1,5 %-os zsírtartalmú tej, fahéj, édesítőszer.
Elkészítés: a tejet felforrósítjuk, belekeverjük a zabpelyhet, majd az egészet felforraljuk. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. Fahéjjal, édesítőszerrel ízesítjük.

Tízórai
94 kcal
2 dl rostos gyümölcslé

Ebéd

Gombaleves - 409 kcal
Hozzávalók: 100 gramm gomba, 20 gramm sárgarépa és petrezselyemgyökér, 5 gramm liszt, kevés olaj, pici vöröshagyma, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld.
Elkészítés: a finomra vágott hagymát olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, zöldséget. Sózzuk, paprikát, borsot szórunk rá. Vízzel felengedjük és puhára főzzük. A megmaradt olajból, lisztből világos rántást készítünk, és berántjuk, apróra vágott petrezselymet szórunk rá.
Mediterrán rakottas
Hozzávalók: 100 gramm cukkini, 100 gramm padlizsán, 1 darab paradicsom, fél fej lilahagyma, egy gerezd fokhagyma, kevés reszelt parmezán, 20 gramm margarin, zsemlemorzsa, só, bors, bazsalikom, szurokfű.
Elkészítés: a padlizsánt megmossuk, karikára vágjuk, és kissé megsózzuk. 15-20 perc múlva leöntjük a levét, és a nedvességet papírtörlővel leitatjuk róla. A cukkinit és a paradicsomot mosás után szintén felkarikázzuk. Egy hőálló tálat margarinnal vékonyan kikenünk, és zsemlemorzsával beszórunk. Az aljára terítjük, majd a zöldségkarikákat felváltva, zsindelyszerűen lerakjuk. Soronként sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a fűszerekkel valamint a zúzott fokhagymával. A tetejére rámorzsoljuk a maradék margarint, és a parmezánnal meghintve megsütjük.

Uzsonna
Almás sajtsaláta - 237 kcal
Hozzávalók: 100 gramm alma, 60 gramm sovány sajt, fél dl kefir, kevés petrezselyemzöld.
Elkészítés: a megtisztított almát vékony cikkekre vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével. A sajtot fél centi vastag csíkokra szeljük, az almával valamint a kefirrel higított, finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

Vacsora
Gombapörkölt burgonyával - 305 kcal
Hozzávalók: 200 gramm gomba, kevés olaj, fél fej vöröshagyma, 50-50 gramm paprika és paradicsom, fűszerpaprika, 100 gramm burgonya, só
Elkészítés: az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk az olajon. A tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, és rátesszük a felvágott gombát. Átpirítjuk, kevés vízzel felengedjük, sóval, majoránnával ízesítjük, és puhára pároljuk. Köretként tíz dekányi főtt burgonyát tálalunk mellé.

vasárnap [1249 kcal]
Reggeli

Ham & eggs ropogós zsemlével - 400 kcal
Hozzávalók: 2 darab tojás, két vékony szelet gépsonka, kevés olaj, só, 1 darab zsemle.
Elkészítés: a sonkaszeletek egyik oldalát átsütjük az olajon, majd megfordítjuk, és ráütjük a tojásokat. A fehérjerészt kissé megsózzuk, majd takaréklángon addig sütjük, míg a tojásfehérje megalvad. Friss, ropogós zsemlével tálaljuk.

Tízórai
80 Kcal
1 darab müzliszelet

Ebéd

Natúr pórés csirkemell - 389 kcal
Hozzávalók: 100 gramm csirkemell, kevés olaj, 50 gramm póréhagyma, kakukkfű, rozmaring.
Elkészítés: egy kevés olajon teflonserpenyőben megpirítjuk a karikára vágott póréhagymát, majd a kakukkfűvel, rozmaringgal meghintett csirkemell-szeletet megsütjük benne.
Párolt petrezselymes gombás rizs
Hozzávalók: 50 gramm rizs, 50 gramm gomba, kevés olaj, só, petrezselyemzöld.
Elkészítés: egy edényben az olajat felforrósítjuk, majd a rizst ezen átforgatjuk. Kevés hideg vízzel felengedjük (esetleg pár csipet ételízesítővel ízesítve), majd hozzáadjuk a szeletelt gombát is. Fedő alatt puhára pároljuk, tálaláskor finomra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg.

Uzsonna
80 kcal
2 darab narancs

Vacsora

Tojásos-kapros tök - 300 kcal
Hozzávalók: 250 gramm gyalult (mirelit) tök, 1,5 darab tojás, 0,5 dl kefir, kevés olaj, ecet, kevés fokhagyma, kevés kapor, borsikafű, só.
Elkészítés: a tököt kevés sóval megsózzuk, ecettel spricceljük meg, majd az olajon fedő alatt megpároljuk. A felvert tojásba belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd a puha, de még egy kicsit ropogós tökre öntjük, és addig keverjük, amíg meg nem alvad. A kefirt összekeverjük a finomra vágott kaporral, a fűszerekkel, és tálaláskor a tökös tojásra öntjük.
Fél darab magvas zsemle

 

 

Minden nap újabb kép:

OOTZ.org - Ingyenes játék ajánékért

 

Cicánk: Arock

Ibolya oldala Üdvözöllek a portálomon! Gyere máskor is ide!
 
Cicánk

Cicánk

Mindenféle idézetek!

Mindenféle idézetek! Katt ide!

 

 
Szavazz a portálomra!
 
Szavazz rám a X toplistán!
 
Reklámozza Ingyen Weboldalát ! Banner TOP 2004 - http://bannertop.reklam-csere.hu

 

Luna Toplistája... A legjobb weboldalak...

Ajándék óra Lady Lunától Puszika érte!


 
Ajándék Ledimtől Puszika érte!

 
 
 
Linkcsere
 

 


  

  



 

  

 

designmindenkilapjahu.gif 

lapcentrumnethubarbara.gi 

 

  

tündérmesék Mercédes

 

   

   

Böbemama banner

 

 

 

  

  

 

csibebabuci

//gportal.hu/portal/meselnektekcsorimama/image/gallery/1174635952.gif

DR ARACSI JÓZSEF CSALÁDI HONLAPJA     

DR ARACSI JÓZSEF CSALÁDI HONLAPJA  

BIRCSI, NŐKRŐL-NŐKNEK NEKED SZÓL!!!!     

 BIRCSI OLDALA, NŐKRŐL NŐKENEK!!

 HÁZIASSZONYOKNAK ÖTLETEK, PRAKTIKÁK, HASZNOS LINKGYÜJTEMÉNYEK   

HÁZIASSZONYOK OLDALA: ÖTLETEK, TANÁCSOK, HASZNOS LINKEK

 

Kép

Click for Budapest, Hungary Forecast 

 
 
Játékok
 
Linkek
 

 


Chello 


 


 



 

 

TRY.HU
 
  
 

websas.hu 

MyStat - Az ingyenes webstatisztika

Számlálók
 
Google PageRank

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?